הנה הוא חוזר...

אנדרי ז

New member
הנה הוא חוזר...

פרקליטו של דרעי טוען שהאיסור שהוטל עליו ע"י ועדת השחרורים מלעסוק בפוליטיקה - לא חוקי. ובעצם מה זה כבר משנה? גם אם הוא כן חוקי, עוד מעט הרי יימצא מי שישנה את החוק...

SHWEID

New member
הפחד של החילוניים הקיצוניים מובן

הוא לא יוותר בקלות על העוול שנעשה לו הנקמה.......... הרשמת ילדים למוסדות חינוך דתיים ומשיכת משפחות שלימות לעבר המחנה הדתי לאסי חוזרת הביתה

פלסטיק

New member
הוא לא גנב, הוא לקח שוחד

מזל שאין דין תורה בישראל כי לפי דין תורה הוא היה נסקל בשערי העיר.

חבל שאין דין תורה !!

כי אם היה, הוא היה יוצא זכאי! הרשעת נתבע על פי דין תורה אך ורק על פי שני עדים! עכשיו לאחר שהובא לידיעתך אחד התנאים החשובים והעיקריים לדין תורה אתה רשאי לערוך את תגובתך.

פלסטיק

New member
זה לא מדוייק

ראיתי המון פסקים שלא היו לפי שני עדים כשהיתה בעיה להשיג כאלה. חוץ מזה הבעתי שימחה על זה שאסיר 1111387 יכול לצאת מהכלא מתוך תקווה שיטיב את דרכיו ולא יקח שוחד יותר ולא נדון למיתה, מה רע בזה? ותודה לאדוני שמרשה לי לערוך תגובתי

נו באמת

אתה יודע יפה מאד למהנ התכוונתי, וכי הפורום בבעלותי? תן לי דוגמא של פסק אחד שהוכרע לא על פי שני עדים ובאותו עניין. הכוונה לשוחד ואו גניבה. הסיפור של דרעי עוד לא נגמר, בכל אופן לא מבחינתו, הוא מתכוון להוכיח את חפותו ויהי מה. בדבר אחד אתה צודק, מכיוון שזה עוד לא נגמר הוא בחזקת אשם וכך תנאי שחרורו כאסיר ברישיון.

פלסטיק

New member
הוא לא בחזקת אשם, הוא אשם

בטח שלא אוכל לתת לך פסק דין של שוחד או גניבה, אני גם לא אוכל לתת לך את התמונה של הכהן הגדול שמשרת בכהונה בירושלים. זה בערך כמו שאבקש ממך את הסעיף בחוקה שמרשה לדרעי לערער. במדינת ישראל אלה הן עבירות פליליות שנשפטות בביתי הדין האזרחיים.

בקשתי ממך דוגמא לפסק דין

מכיוון שאתה בעצמך כתבת.. "ראיתי המון פסקים שלא היו לפי שני עדים כשהיתה בעיה להשיג כאלה"

פלסטיק

New member
פסקים בעניינים אחרים

שגם להם צריך שני עדים ועדיין בסמכות הלכתית כמו זיהוי של הרוגים, גם שם שני העדים נדרשים באותה מידה של חומרה ומסתבר שכשקשה להשיג כאלה (בגלל הנסיבות) יש פתרונות אחרים. ולעובדיה יוסף יש הרבה יד ורגל בפתרונות אלה. כך שהעניין של שני עדים בעיתי גם בשוחד מעצם אופי העבירה. בכל אופן אם ניתן הילכתית לכופף עקרון במקרה א´ אין בעיה גם במקרה ב´

masorti

New member
כבודו רב?...

כי פסקת הלכה חשובה: "אם ניתן הילכתית לכופף עקרון במקרה א´ אין בעיה גם במקרה ב´ ". אני מניח שהנחתך מגובה במקורות תורניים, ולא נובעת מדיעות קדומות אנטי-דתיות.

פלסטיק

New member
כבודו מיתמם?

1. אמרתי לך פעם שאני לא רב 2. הבנתי שגם ידידי המלומד איננו רב ובכל זאת מביע דעתו בנושאים כאלה. 3. סתם עשיתי הנחת קל וחומר (הנחה בסיסית ביהדות). אני מודע לחוסר תקפותה כהנחיה, כתקדים, או כפסק הלכה. 4. אם לדעתך אני חייב להיות רב כדי להביע את דעתי, האם גם אתה תגביל את דעתך בנושאים בהם אין לך תואר ותעודה רשמיים? נניח אם אינך מורה לא תחוה דעת על מערכת החינוך, אם אינך כלכלן לא תביע דעתך בנושא, אם אינך מדינאי לא תביע דעתך בענייני מדינה.....ואם אינך רב לא תביע דעתך בענייני הלכה?

masorti

New member
אני לפחות מביע את דעתי ההלכתית..

בזהירות ועם סימן שאלה. אתה יורה שטויות בבטחון עצמי כאילו היו עובדות ברורות מאליהן שאין עליהן עוררין.

יריב ב

New member
גם אם המשפט היה מפוברק זה מגיע לו

בעצם, לכל מי שאונס ילדים ושולח אותם לחיי עוני ובטלה. ויותר מזה, זה גרוע מאונס פיזי, זה אונס נפשי וכלכלי לכל החיים.

SHWEID

New member
טיעונך מופרך מיסודו

המילה אונס קצת קשה, צנזר אם באפשרותך.

סילבן

New member
למה זה צריך לעניין אותנו?

דרעי לא פשע בהנהגת ש"ס, הוא גנב לביתו. מה איכפת לנו אם בית-המשפט ייתן לו להכנס לפוליטיקה או לא. כידוע, לא האנשים חשובים אלא האידאולוגיה.

אנדרי ז

New member
בטח שמעניין אותנו

קודם כל דרעי סחט ראשי רשויות מקומיות ועוד למען מתן כספים שלא כחוק לגופים חרדיים. קרי, הוא לא גנב רק עבור בני ביתו. ושנית, ישנה תנועה לצערי לא קטנה בישראל שמקדשת את הגנב הזה ורוצה אותו כמנהיג. וזה באמת צריך לעניין את כולנו.

למעלה