הנה הדו קיום:

מאחר ושרבבתם את שמי

ונעשתה השוואה בין בולשביזם( כאשר מסלפים את ההבדל בין בולשביזם לבין סטליניזים ופשיזם) חשבתי שמן הראוי להסביר קצת את המציאות הממשית. היום בתשובה למאמר שהעלתי בהארץ על ההסיטוריה של האימפריאליזם ענה לי איש ימין אתה שוכח את קורבנות הסטלניזם 35 מליון עניתי לו: המאה עשרים מלאה במעשי טרור המוני של המוני העם שתי מלחמות עולם אימפריאליסטיות, המשטר הנאצי, המאבק של האימפריאליסטים לשמור על שלטונם מאז מלחמת העולם השנייה שעלה בחיי 40 מיליוני פועלים ואיכרים, ועל אלו יש להוסיף את הטרור של סטלין בטיהורים הגדולים ובמיוחד ב1937. אולם בטרור הנורא הזה, לא 35 מיליוני בני אדם נרצחו, כפי שתומכי השיטה האימפריאליסטית אוהבים לטעון, .אף כי ללא כל ספק מאות אלפים נעקרו מבתיהם ונשלחו למחנות של סטלין שם חלק אכן מת כתוצאה מהתנאים הקשים ולקם וביניהם מרקסיסטים רבים הוצאו להורג. קשה להעריך את מספרם המדויק של קורבנות טרור זה, אם היינו מאמינים לסו'לזניצין הרי מספר זה הגיע ל60 מליון. אולם מספר זה להערכת היסטוריונים רבים היא הגזמה של 10 פעמים. ויותר נכון להעריך את מספר הקורבנות של הטרור של סטלין ב5-6 מיליון בני אדם. זהו מספר נורא ללא כל ספק, אולם הוא רחוק מאוד מה35 מיליונים שתומכי הכיבוש כמוך מפריחים. כדי להגיע למספר זה של 35 מיליון מכניסים תומכי האימפריאליזם את מספרם של אלו שמתו במרוצת מלחמת האזרחים שלאחר המהפכה של הפועלים והאיכרים אשר הותקפה באכזריות על ידי המונרכיסטים, הפורעים הלבנים, הכנופיות הפשיסטיות של המאות השחורות, שנתמכו על ידי 21 צבאות פולשים. במלחמה זו מתו כ9 מיליוני בני אדם,ברובם מהרעב הנורא ומהמגפות עקב הריסת התשתיות החברתיות, שיטה שכפי שאנו רואים בעזה, ולפני כן בזמן המלחמה על עיראק,אהובה מאוד על האימפריאליסטים. הם לא מסתפקים בכך שהם מאשימים את המשטר הסובייטי בפשעים של האימפריאליסטים בתקופת מלחמת האזרחים. מהפכה שמהלכיה היו דומים מאוד למלחמת האזרחים בארצות הברית, שגם שם בשעתו תומכי העבדות האשימו את הצפון באחריות למוות לו בפועל היו אחראים בעלי העבדים שביקשו לשמר את העבדות ,אלא הם מוסיפים את מספרם של הסובייטים שנהרגו במרוצת מלחמת העולם השנייה במלחמה כנגד האימפריאליזם הגרמני-הנאצי, אשר לפי הסטטיסטיקה הרשמית של סטלין מספרם הגיע ל20 מליון.. ואכן עם מחברים 9 מליון, יחד עם 6 מליון יחד עם 20 מליון מגיעים ל35 מליון. מה היה הסטליניזם? הסטליניזם היה הצורה של מהפכת הנגד הפוליטית של הבירוקרטיה האנטי מרקסיסטית לבש. בירוקרטיה שעלתה לשלטון משום הבידוד והכיתור של המהפכה הרוסית על ידי האימפריאליסטים ותומכיהם. לא במקרה הוציא סטלין מאות אלפי מרקסיסטים להורג בגולגים בסיביר, כאשר הם שרים את האינטרנציונל. עלייתו של סטלין הייתה האחריות של כל שונאי שלטון מעמד הפועלים, ולא במקרה כאשר רצח סטלין את מתנגדיו המרקסיסטים , בגרמניה הנאצית שרו לו שירי תהילה על פשע זה. ומי שרוצה להבין כיצד עולה הנהגה מהסוג של הסטליניזם, בברית המועצות, יכול פשוט לבחון את השאלה מדוע עלתה תנועה כתנועת החמאס לשלטון בקרב העם הפלסטיני, . היא עלתה משום הכיבוש והמצור והשחיתות של חבורת אבו מאזן, אותה מנסה ממשלת ישראל לכפות על העם הפלסטיני. גם בכך אשם למעשה האימפריאליזם הישראלי ואלו התומכים בו. עד לפני מספר עשרות בשנים, התומכים כמעט היחידים של החמאס אותו ייסד שיך יאסין ורשם בישראל כאגדה ללא רווח, היה האימפריאליזם הישראלי ובמיוחד אז שרון שתמך בחמאס בכסף ובנשק כנגד תנועת השחרור הלאומית הפלסטינית. השורשים של החמאס, היא תנועת האחים המוסלמים במצרים אותה כמעט חיסל המשטר של נאצר. אולם מי שהפיל את המשטר של נאצר ב1967 היה האימפריאליזם הישראלי והתוצאה הייתה חיזוקה מחדש של תנועת האחים המוסלמים. זה לא שונה מהתמיכה של האימפריאליזם האמריקני במוג'הדין באפגניסטן, אותם חימשו האימפריאליסטים על מנת להפיל את המשטר השמאלי שקם שם לאחר הפלתו של ממשלו של דאוד. כיום פונדמנטליסטים אלו כאל קעידה שבמידה גדולה הם יציר האימפריאליזם מתוארים כאילו נפלו מהשמיים. המציאות איפה בניגוד לתעמולה של תומכי האימפריאליזם כי גם 35 מיליונים אלו הם התוצאה של השיטה האימפריאליסטית שתעשה הכול כדי שהמעמד השליט, אותה מאית עליונה יישאר וימשיך למצוץ את דמם של האנשים הפשוטים, בכל מקום. אילו היינו קוראים בעיתונות כי אתמול 12,000 ילדים מתו כאשר התמוטטו מספר בניינים רבי קומות בניו יורק, היו אלו חדשות שהיו מקבלות כותרות מאוד שמנות ובצדק גמור. אולם במציאות של ימינו מידי יום מתים 12,000 ילדים בעולם מרעב וממחלות הקשורות ברעב זה, ובחוסר טיפול רפואי, אך אין אנו שומעים עליהם. עבור העיתונות הפרו אימפריאליסטית אין אלו חדשות.

שורה תחתונה- זה אותו דבר

ואל יעזור עד כמה מילים תשפוך בניסיון לכבס את העובדות- בולשביזם מזיק לא פחות מפאשיזם.

כמובן שלא בעיניך

התומך בשם "הדמוקרטיה הציונית" ברמיסת העם הפלסטיני וניצול מעמד הפועלים. עבור אנשים כמוןך הבורגנות היא המעמד לו עובדים ומכבסים עבורו את הפשעים ומציגים אותם כמשהוא אחר מאשר שוד ורצח. אז מה חדש בתגובתך? אולם בעוד בתגובתך אין חדש בעולם יש חדשות רבות שכן ההמונים בכל מקום מתעוררים וגם בארץ והם ידאגו להסביר לך את ההבדלים.

כן , כן, כבר שמענו על 'ההמונים'

כמו ששמענו על תחילתו של כדור השלג שאתה מיהרת להצהיר עם הטלת חרם המרצים הבריטי, בסופו של דבר יצאת חומוס. שוב.

אתה קצר ראות, פיתה...

הדבר אשר חזה יוסף בן דוד שוורץ על יהודה וירושלים. והיה באחרית הימים, נכון יהיה הר בית ה' בראש ההרים ונשא מגבעות ונהרו אליו כל הגויים. והלכו עמים רבים ואמרו: לכו ונעלה אל הר ה' אל בית אלהי יעקב ויורנו מדרכיו ונלכה בארחתיו, כי מציון תצא תורה ודבר ה' מירושלים. ושפט בין הגויים והוכיח לעמים רבים. וכתתו חרבותם לאתים וחניתותיהם למזמרות לא ישא גוי אל גוי חרב ולא ילמדו עוד מלחמה.

קוראים לו אבו יוסוף שוורץ זה כמו

אבו וילאן שכל כך רצה להיות אבו עאמר אבל נולד בטעות יהודי. לא נורא גם הטבע מייצר לעיתים פגומים...............

למחנה הלאומני

לימנים הלאומנים באתר שאינם מסוגלים לראות מעבר לאף. הפעולה הרצחנית של ממשית הצבא הנתמכת בימין המתבהם, הנה נקודת תפנית בהיסטוריה של מדינת ישראל מאז המלחמה היזומה של 67. המשבר הפוליטי הולך ומחריף והניתוק בין הממשלה והפיקוד הצבאי הולך ומעמיק. אולם אתם החיים בבועה לאומנית קטנה וסגורה עיוורים וטוב שזה כך, משום שהמכה שתבוא עליכם, תבוא במפתיע. כדאי לכם לנסות לקרוא ספרי היסטוריה שעוסקים בשנים האחרונות של משטר האפרטהייד, שהיה התאום של המשטר בישראל. הבידוד של ישראל כה מחריף עד כדי כך שאחד מאדוניה של ישראל ראמספלד ביטל את ביקורו בישראל משום החשש שהבית הלבן יזוהה בקרב ההמונים הערבים כמעורב לצדה של הממשלה המבצעת פשעי מלחמה. אפילו הסופר הסופר הפרואני הנודע, מריו ורגס-יוסה, חתן פרס ירושלים ומועמד לשעבר לנשיאות פרו, אמר בסוף השבוע שהוא מתבייש להיות ידיד ישראל.. אפילו התום תום קופי ענאן המשרת בנאמנות מזה שנים את שליטי ארצות הברית, נאלץ לגנות את ישראל ואת המשבר ההומניטארי המאיים על חייהם של 1.4 מיליוני בני אדם. אלו הם רק סממנים של הצפוי לקרות בעתיד הלא רחוק. אולם אתם ממשיכים לעסוק בקשקושים הלאומנים שלכם ואינכם קולטים מה צפוי לכם. אולי אתם מאמינים כי כאשר ארצות הברית תחליט כי ישראל הפכה מנכס אסטרטגי לאבן רחיים על הצוואר תוכלו להימלט לארצו הברית, אולם אתם טועים לשליטי ארצות הברית יש היסטוריה ארוכה של הפקרת משרתים שאינם מסוגלים לשרת אותם. ישראל היא ענק עם רגלי חומר והדג מסריח מהראש כפי שמר קצב מוכיח בימים אלו. אז תמשיכו להזות את הזיותיכם המטופשות ריאקציוניות המנתקות אתכם מהעולם. הבעייה היחידה היא שהעולם עומד לנתק אתכם.

אבו יוסוף אני לא מתבייש שאני פטריוט

ואני לא מתבייש שאני תומך במדינה שלי ללא סייג. אני גדלתי וחונכתי כאן בארץ הזו בעם ובמדינה היהודית. אני בניגוד אלייך לא מכיר ולא רוצה להכיר שום משטר קומוניסטי או דו לאומי ולא מתיימר שכך יראו פניי הדברים. רוב העם חושב כמוני ,אתה יודע את זה, אני יכול רק להאמין שהדיעות המעוותות שלך נובעות ממצוקה כלשהיא נפשית או גופנית שעברה עלייך או עדיין עוברת ולכן אתה חש מיוסר ונפגע מהמדינה. ישראל חייבת להגן על עצמה וגם לתקוף מפעם לפעם.אנחנו חיים בג'ונגל מזרח תיכוני ,כללי המשחק ברורים. כל תחלואי השנים האחרונות הם תוצאה ברורה של מה שאתה וחברייך מהשמאל הקיצוני הובלתם אליו. שכנעתם את העם הזה בדרכי נועם בתחילה וכעת חשפנו את המסיכות מעליכם. כל מדינות העולם הנאורות והעיקריות שבהם כמו גרמניה ארצות הברית ובריטניה תומכות ללא סייג במדינת ישראל וימשיכו לתמוך. אין לי מה לשכנע אותך אלא להצטער על כך שאתה נמנה עם הגייס החמישי במדינתנו.

מחנה לאומני

הפטריוטיזם ובמיוחד של מדינה אימפריאליסטית המבצעת פשעי מלחמה הוא "המפלט האחרון של הנבל" כתוב. אתה כה מנותק מהמציאות עד כי נדמה לך שמה שהיה בעבר הוא שקיים היום. אולם אפילו העם הישראלי ברובו מתנגד לכם ודורש להפסיק את הטבח, לדון םע החמאס ולהחליף שבויים. אתה וכמותך לא רק מיעוט מבודד בעולם אלא אפילו בארץ הזאת. אולם כפי שכתבתי לך זה טוב שאינכם מבינים את המציאות, המכה של ההיסטוריה תהיה הרבה יותר חזקה בעוד שלא תהיו מוכנים לכך.

תבדוק שוב את הכדורים שאתה לוקח

נראה לי שהכדורים שלך גורמים לך להזיות מגוחכות. מעניין שבעולם המציאותי אף אחד לא ממש מגנה את ישראל חוץ מחלק מהערבים, אפילו נשיאי אירופה האנטי ישראלים מזה דורות מצהירים שהמפתח לסיום הקרבות הוא שחרור החייל, שלא לדבר על נשיא ארה"ב, שהוא כידוע לך מנהיג העולם החופשי. אפילו הצעות החלטת לגינוי שהוגשו נגד ישראל על ידי חסידות אומות העולם כאלג'יריה וסוריה נבעטו מבלי שדנו בהן בכלל. ישראל ממשיכה את הלחץ הלגיטימי על הפלסטינים כדי שהממשלה הנבחרת שלהם תיקח את עצמה בידיים ותפעל לשחרורו של גלעד שליט. לא רק מצריים ומדינות אחרות דורשות זאתת מהחמאס, אלא שאפילו אבו מאזן הצהיר ש"בחמאס אין עם מי לדבר". ורק יוסף בן דוד שוורץ רואה בדמיונו כיצד ישראל ננטשת על ידי אומות העולם ונחרבת על ידי המוני פועלים שמקימית ממשלה עם פרוגרטיה סוציאליסטית שתשלוט על אמצעי הייצוור...

האמת הפשוטה

נכון מאוד שהבורגנות הישראלית, השיכים והבורגנות הערבית ו"ההנהגה" הקיימת של העם הפלסטיני, הן כולן שותפות או מבקשות להיות שותפות לסדר האימפריאליסטי ולכן אין להם כל פתרון ואנו האנשים הפשוטים ערבים כיהודים ובמיוחד הפלסטינים בשטחים הכבושים משלמים את המחיר. אולם האם פרוש הדבר שיש לקבל את עמדת זרזירי העט הערבים המשרתים את הבריון העולמי בוש וחבריו ולהכנע לשליטי ישראל ולאימפריאליזם ותוכניותיו? לא. המסקנה היא שיש לארגן הנהגה ראויה המבינה כי האויב הוא האימפריאליזם והבורגניות המקומיות, הנהגה שאכן רוצה לפתור את השאלה הלאומית בארץ ולא לשחק בחיינו. נקודת המוצא חייבת להיות כי זה מצער מאוד שהתנועה הציונית ניסתה לפתור את השאלה היהודית על חשבון העם הפלסטיני ועשתה פשעים נוראים, אולם היא לא הייתה מסוגלת לכך אילולי נתמכה באלפי צורות על ידי האימפריאליזם, הסטליניזם ששלט על ברית המועצות, והבורגניות הערביות הזקוקות לסכסוך לא פחות משליטי מדינת ישראל. נקודת המוצא חייבת להיות כיום בארץ הזאת חיים שני עמים וגורלם קשור זה בזה, לא יהיה פתרון על דרך הקמתה של בנטוסטנן מדינת חסות פלסטינית ענייה. מי שאומר זאת פשוט מספר סיפורים. לא יהיה פתרון מבלי לפתור את שאלת הפליטים לפחות אלו החיים במחנות חיי סבל נוראים. האחריות למצבם נופלת על שליטי ישראל אך גם על שליטי מדינות ערב. לא יהיה שלום בארץ מבלי שקיומו של העם הישראלי יובטח, מי שחושב אחרת דן את שני העמים למוות. הפתרון היחיד הוא הפתרון של מדינה מסוג אחר. מדינה ללא ניצול וללא דיכוי לאומי. מדינת העובדים הפדרטיבית בה לכל עם תהיה אוטונומיה טריטוריאלית בה יוכל לפתח את תרבותו בשפתו. מדינה בה חלק מהפליטים יחזור לאוטונומיה הישראלית הסוציאליסטית והאחרים לאוטונומיה הפלסטינית . בסופו של דבר השאלה של הפליטים היא שאלה כלכלית של פיתוח חיים יוצרים עבודה מגורים תרבות במקום מחנות פליטים. הנהגה כזו הפועלת בקרב הפלסטינים תפנה לעובדים והעניים ומעמד הביניים המתרושש בישראל ותאמר לו:"אחים ואחיות הבה ונאבק באויב המשותף אלו המנצלים אתכם ומדכאים את הפלסטינים. הבה ונאבק למען עתיד משותף של שני עמנו במקום להניח למנצלים והמושחתים יהודים וערבים להמשיך ולשחק בחיינו. הנהגה כזו הפועלת בקרב הישראלים תאמר אותו דבר להמוני הישראלים ותפנה מעל ראשי המושחתים הפלסטינים ותאמר :"אחים ואחיות הבה ונאבק יחד כנגד האויב המשותף למען חיים ולא מוות משותף".

sharonhaimov

New member
אשליות?!

לא תהיה מהפכה מרקססטית. הפלסטינים העלו לשלטון מפלגה שתומכת במדינת הלכה, האם ציפו למשהו אחר חוץ ממלחמה? רעב? סבל? מדינת הלכה היא אסון, ראינו את זה ברצועת עזה (למזלם של תושבי הגדה המערבית, החמאס לא ממש שולט בגדה) ורצוי שנפנים את זה לקראת המהפכה שש"ס ויהדות התורה כבר מתכננת לנו. בכל מקרה, האויבים הגדולים של האנושות הם המרקססטים (שבזכותם צומחים כל מיני צורות של משטרים...) והדתיים הפאנטים שלא מבינים את המוסר של דתם. הפתרון של הסכסוך הפלסטיני נעוץ בתהליכי מודרניזציה וחילון שממשלת ישראל צריכה לעודד, וממשלת ישראל צריכה להבהיר בנוסף, שדרך הטרור הפלסטינית לא תוביל אותם להישגים, רק מו"מ. כמובן, שזכות השיבה וכניסת פליטים לישראל לא תיתכן, כי הרעיון הוא בסופו של דבר להגיע למדינה פלסטינית ויהודית. לא פלסטינית ו.. פלסטינית.

אשליות?

מבחנה של השקפת עולם הוא במידה שבה היא מסוגלת לחזות את הקווים העיקריים של התפתחות ההסיטוריה. אם תעקוב אחר מה שאנו אומרים במקום לשוב ולהגן בכל דרך על הקפיטליזם, תגלה שאנו ניבאנו את עליית חמאס לשלטון חודשים ארוכים לפני שזה קרה. נחבאנו כי תוכנית שרון תביא להתלקחות בעזה, וניבאנו כי קיימת סכנה להתלקחות אזוירת. הבוקר סמוך לשעה 9:00 הופגזו מוצבים של צה"ל משטח לבנון, ליד מושב זרעית, לא ברור אם בקטיושות או בפצצות מרגמה כתוצאה נפצעו שני ישראלים. להערכת הצבא מדובר בחיזבאללה, או בארגון פלשתיני הפועל באישורו של חיזבאללה, השולט בנעשה בדרום לבנון. למרות שממשלת ישראל הייתה מודעת לעובדה כי הפעולה הזדונית של הצבא עשויה להביא להתלקחות גם בין ישראל וחיזבאללה, כפי שכותב עיתון הארץ:" התרחיש של התלקחות אפשרית בגבול הצפון הועלה בדיונים במערכת הביטחון בשבועיים האחרונים, מאז חטיפת החייל גלעד שליט", הדבר לא מנע בעדה לצאת להרפתקה נפשעת זו . כאשר זוכרים את הטיסה מעל שמי סוריה מייד לאחר החטיפה, את האיומים על סוריה ועל איראן, די ברור שהפעולות של הצבא דוחפות וביודעין להתלקחות אזורית. שליטי ישראל חולמים על מלחמת 67 חדשה, שיוציא אותה מהמשבר העמוק שהיה אז. אולם יחסי הכוחות בעולם הם כאלו שמלחמה אזורית שבה כה קל לפתוח, יביאו הפעם לתוצאות הפוכות מ-67. יש להפיל ממשלה זו בטרם תצליח להצית מלחמה חדשה. אולם מה יכול להחליף ממשלה זו בעתיד הנראה לעין? ממשלת עובדים מהפכנית שאכן תפתור את השאלה הלאומית על בסיס חברה סוציאליסטית, עדיין רחוקה מאוד. על כן יש להקים ממשלה של העבודה ללא פרץ וההנהגה הנוכחית של העבודה שמעלה באמון בוחריה , אלא על פרוגראמה סוציאליסטית הנאבקת למען אינטרס העובדים היהודים והערבים ועל זכות השלטון העצמי של העם הפלסטיני הכבוש. ממשלה זו יכולה להקים קואליציה עם מפלגות השמאל הערביות כחד"ש ובלד ועם מרצ ונותיר להן להראות מה הן מסוגלות לעשות בשלטון. זה הזמן לארגן הפגנות גדולות כדי לעצור את הטירוף הממשלתי המסכן את חיי כולנו.

אש-ל-יוווות

יוסף תלמד להתמודד עם האמת ועם העובדות. על הנייר הקומוניזם והבולשביזם אמורים להיות אוטופיה חברתית מושלמת, אוטופיה מוקפת דמויות נערצות, מהפכניות ואידאליסטיות כמו לנין, טרוצקי, רוזה לוקסמבורג, צ'ה גווארה, החייל האלמוני ז'ה... אבל בפועל כאשר נגמרת המהפכה ונותרת מדינה שצריך לנהל פתאום משום מה תופס את הכוח רודן צמא כוח(אם זה סטאלין, מאו, פידל) והופך את 'גן-העדן הסוציאלי' לגהינום חברתי. בעבר הרחוק כשעוד לא נודעו פשעיו של סטאלין וכישלונו של הקומוניזם עוד היו רבים שתמכו ללא ספקות בסטאלין ובדרכו ל'איחוד פועלי כל העולם'. אפילו כאן בארץ היו קיבוצים ותנועות ששתלו 'יער סטאלין' ו'חורשת סטאלין' לזכרו של 'שמש העמים' כשנודע מותו, אבל כשנודעו פשעיו ברבים הבינו כל אותם תומכים את הטעות וסרו מהדרך הקומוניסטית, עם נפילת מסך הברזל גם נמוגו תקוותיהם של אחרוני הקומוניסטים... בעצם, לא כולם, היו את אלה שסירבו להכיר בטעות שלהם, שהתעקשו שהטעות היא לא שלהם אלא של כל יתר העולם, שמה שהיה בברה"מ נקרא 'סטאליניזם' ושהקומוניזם עצמו נשאר הדרך הנכונה לאוטופיה חברתית. לא משנה את זה שכל מדינה שבחרה להתמיד עם הקומוניזם פשוט התנוונה עם השנים(ע"ע קובה, צ.קוריאה)... לא משנה העובדה שלמרות שסטאלין מת, ה'סטאליניזם' שלו נמשך עוד 40 שנה עד שקרס... לא משנה את העובדה שבכל מקום בו דרך הקומוניזם נרמסו זכויות היסוד של האדם ולרוב גם חיים נרמסו באותה דרך... לא. הקומוניזם וההסתכלות על האדם כמקשה מעמדית-חברתית הם 'הדרך' המוצלחת לניהול חברה מודרנית. רד מהעץ ותודה בטעות שלך, פעם אחת בחיים שלך תעשה את זה ותראה שזה לא אסון, בני-אדם טועים ולא ירדפו אותך על משהו כזה(לפחות לא בדמוקרטיה, אה כן, שכחתי שמבחינתך זו מדינה נאצית...). אם לא בא לך תמשיך להישאר על העץ, בקרוב תתחיל להצמיח זנב ופרווה.

תפוח אדמה מתוק

תפוח אדמה מתוק נניח כדבריך כי אני הוזה וחולם לי חלום אוטופיה לא ריאליסטי בדבר חברה ללא ניצול ומלחמות. במקום שאיפה זו, אני מתבונן במציאות החברתית הנוכחית. מה אני רואה: חברה שבה 10 מליון בני אדם מתים מרעב לשנה. 12,000 ילדים מתים מרעב וממחלות המתלוות אליו. זאת בעוד שמספר משפחות מחזיקות בחלקו הניכר של כל העושר בעולם. חברה בה לביל גייטס יש יותר דמי כיס ליום מאשר תקציב של מדינות שלמות באפריקה, העוברת שואה אנושית היסטורית. אני בוחן את לב השיטה ארצות הברית של אמריקה. המדינה העשירה ביותר בעולם, בה יש הריכוז הגבוהה ביותר של מדענים ואמצעים רפואיים אדירים. מה אני מגלה? ל41 מליון בני אדם אין ביטוח רפואי, כאשר מכה סופה כקטרינה מופקרים האזרחים של לואיזיאנה ברובם שחורים לסופה מבלי לנסות להצילם. מדינה בה 30 אחוז מהאוכלוסייה אנאלפביתיים מבחינה פונקציונאלית ( רמת חסר ידע שלא מאפשרת למצוא מקום עבודה הדורש קריאה וכתיבה). מדינה שבראשה עומד איש בשום בוש. איש בור פונדמנטליסט טיפש, שללא כל היסוסים הפך את ארצות הברית לבעלת החוב הגדולה ביותר בעולם 800 טריליון דולר, ולא אכפת לו כי הוא יכול לעשות כרצונו עד תום תקופת כהונתו. באותה עת הוא הלך למלחמה אימפריאליסטית על עיראק, ואין הוא מוכן לעזוב אותה למרות ששני שליש של העם מתנגדים לו. לזה קוראים דמוקרטיה במובן של רצון העם? משם אעבור למדינת ישראל והנה בגן העדן הקפיטליסטי כאן קרוב לשני מליון אנשים חיים מתחת לקו העוני, בעוד ששליש מעושר המדינה מרוכז בידי 18 משפחות. מדינה בה אונסים חיילים ילדה בת 13 בבסיס חיל האוויר ואין דין ואין דיין. מדינה בה שופטים מצהירים כי נאנסות נהנות מהאונס. מדינה בה עושים ניסויים על זקנים חסרי אונים חלקם פליטי השואה היהודית. מדינה בה עשירים טסים לארוחת ערב באיטליה והעניים אוכלים מפחי האשפה. מדינה בה נשיא המדינה מטריד מינית נשים שפחדו להתלונן. בה עורכת דין שהתלוננה על השחיתות של שרון נזרקה מלשכת עורכי הדין. מדינה בה המשטרה קשורה בפשע המאורגן. מדינה שהפכה למרכז העולמי בסחר בנשים. מדינה אשר רוצחת ילדים ונשים פלסטינים על חוף הים בעזה , המשתמשת בפגזים וטילים העולים הון תועפות, במקום להשקיע את הכסף בחינוך וברפואה ובסל התרופות. מדינה אשר ממשלתה והגנרלים שלה כה שוטים שהם פתחו במלחמה שעשויה להיות מלחמה אזורית קטסטרופאלית. . המציאות שלך, השיטה בה אתה תומך ידידי היא לא אוטופיה אלא חלום זוועה אמיתי. שיטה כזו אינה יכולה להמשך לזמן רב ומה לדעתך יחליף אותה? אם לא תהיה זו חברה סוציאליסטית, תהיה זו מלחמת עולם שלישית שהמעמד השליט אותו אתה עובד כעבד נרצע יביא עלינו. איני רוצה להשיב לך בעלבון תמורת עלבון, זאת שיטת מחשבה אופיינית לאנשים כמוך, אולם צר לי עליך כי חי אתה בבועה שכאשר היא תתפוצץ תיכנס לטרוף שכן כל עולמך יתמוטט עליך

sharonhaimov

New member
בנוגע לרעב, האם אזרחי צפון קוריאה

לא רעבים? האם כל הרעב הוא באשמת המערב והעולם הקפיטליסטי? האם אין הכנסייה אחראית למותם של מיליוני אפריקנים בגלל האיסור להשתמש באמצעי מדינה? העולם המערבי בהחלט לא עשה מספיק כדי לעזור לאפריקה, אבל האם אותו מערב, כמו אירופה, אינו אלא למעשה סוציאל דמוקרטי? האם ארה"ב אינה מדינה דתית ושמרנית? ואיך הגעת לחישוב שדמי הכיס של ביל גייטס גבוהים מהתקציב של מדינות אפריקה? ואם כבר מדברים על ביל גייטס, יש לך מושג כמה אחוזים מהונו הוא תרם עד היום? ולאיפה? ארה"ב היא המדינה המתקדמת ביותר מבחינת המחקרים המדעיים, והם מובילים על העולם בהפרש ניכר, אך מה הסיבות לאותם כשלים בחינוך? פשוט מאוד, מערכת החינוך והחברה האמריקנית. החברה בארה"ב היא שמרנית, וחלקים גדולים ממנה הם דתיים, ולצערנו כל זה משפיע על מערכת הערכים של האמריקני הממוצע לרעה. ההשכלה לא חושבה כפי שהיא חשובה בחברה הערבית בישראל למשל. בוש אידיוט, מסכים עם כל מילה, המלחמה בעיראק הייתה מבחינתו לא יותר משירות אינטרסים אישיים שלו ושל ארה"ב שמזהמת ללא הפסקה. וממתי ישראל היא גן העדן הקפיטליסטי? אתה מבין את זה לפי המיסי מכירות הגבויהם בישראל? המע"מ? הרגולציה? ישראל היא מדינה סוציאל דמוקרטית, ומבחינתי תחלואת החברה, ברובן באשמת המשטר הסוציאל דמוקרטי המושחת, שבראשות אותה גוש סויאל דמוקרטי, אנחנו רואים את מפלגת העבודה הם הדמגוג פרץ, שהבטיח לקצץ בביטחון, והנה פתאום הוא לא מקצץ! (למרות שאני יכול להבין אותו, אבל זה עדיין לא חוכמה לפזר הבטחות שהוא פשוט לא מוכן לקיים). בנוסף, פרץ הבטיח שעליית שכר המינימום לא תביא לעלייה באבטלה. אז העלינו את שכר המינימום ממש בקצת.. והנה האבטלה עלתה ל8.9%. ולי זכור שבמדינות הסוציאל דמוקרטיות באירופה, האבטלה היא הרבה מעבר ל10%. במשק הישראלי יש ריכוזיות, מסכים איתך, ואני רואה זאת כבעיה רצינית שצריך לפתור אותה, ומצחיק אותי שאתה מציין ש"אין דין ואין דיין" בנוגע לאונס הילדה, כי אלו בידיוק הטענות שאנשי הדת השמיעו, אז אתה יותר קרוב לדת ממה שאתה חושב. ו800 טריליון דולר גרעון? אתה בטוח שאתה יודע על מה אתה מדבר? אולי התכוונת ל800 מיליארד דולר, וזה נתון לא נכון, החוב הוא יותר גבוה. ו800 טריליון זה פי 70-80 מכל התל"ג האמריקני, בקיצור אין לך מושג על מה אתה מדבר. בנוגע ל]גיעה בנשים שאתה מדבר עליה, גם בנושא הזה אני מסכים, החברה שלנו עדיין לא השכילה להגיע לשוויון, מה שאני מעדיף לכנות, זכיות ע"פ צרכים וללא אפליה על רקע מין. ואותה שיטה קפיטליסטית בינתיים שרדה הרבה יותר משיטה הקומוניסטית או המרקססטית, אז אני עוד מחכה ל"נפילה הגדולה" שאתה מדבר עליה.

מספר מילים על ההתפתחות ההיסטורית

שאלתך מובנת לי שכן קריסתה של ברית המועצות והמדינות של מזרח אירופה, הציבה אכן שאלה קשה לפני אנשים רבים הרואים את המציאות הנוראה בה אנו חיים ואין להם תשובה, ומה במקום? על מנת להשיב לך ברצינות אנסה להסביר כיצד מתפתחת ההיסטוריה האנושית. לפני שבעה מליון שנים לערך, למיטב ידעיתנו כיום, ירדו קופים מהעצים באפריקה המזרחית והחלו ללכת על שתיים משום שזה נתן להם יתרון הישרדותי בסביבה מאוד קשה להם. היתרון הגדול של קוף אדם זה, היא הבוהן שאפשרה להם לפתח כלי עבודה. קוף יכול להשתמש באבן או במקל, אך לא לחבר אותם לכלי עבודה. עם התפתחות כלי העבודה השתנה הארגון החברתי. במשך מיליוני שנים, הייצור החברתי היה בנוי על לקט וצייד, שלא אפשר עודף של מזון מעבר לצריכה המיידית. אולם לפני כ11,500 שנים ההתפתחות הטכנולוגית אפשרה עודפים ועמה עלה מעמד שארגן את החברה באופן יעיל אך לפי צרכיו כאשר הוא מנכס את עודף המזון-פרי העבודה של האחרים. כאן גם מתחילה הפסיכולוגיה של אינדיווידואליים אותם שליטים שלהם צמח אגו נפרד. כנראה שהמעמד השליט הראשון היו כוהני הדת במצרים העתיקה, שלהם היה ידע רב בשאלות אסטרונומיה, שמבחינה פרקטית אפשרו תכנון החקלאות שעובדה על ידי עבדים שכן היה להם ידע רב בשאלות כגאות ושפל הנילוס. שיאה של חברת העבדות הייתה רומא. וכאן עולה שאלה מהותית, מדוע נפלה רומא טרף לשבטים הרבה פחות מפותחים ממנה מבחינה חברתית? התשובה היא כי רומא, אשר הגיעה לשליטה על כל העולם הידוע לה, לא יכלה להתרחב יותר משום שלא היו לה מקורות של עבדים חדשים . דהינו המעמד השליט לא יכול היה יותר לפתח את כוחות הייצור. נפילת החברה הרומאית הביאה לתקופה ארוכה של שקיעה-הפיאודליזם, אך בתוכה קם מעמד שמסוגל היה לפתח מחדש את כוחות הייצור לרמה הרבה יותר גבוהה-הבורגנות שהשליטה את אופן הייצור שלה הקפיטליזם. היא אחדה שווקים מקומיים, מטבעות מקומיים אזוריים, משקלות לשוק לאומי ולאחר מהפכות הקימה את מדינות הלאום. בסוף המאה ה-19, הכלכלה הקפיטליסטית הפכה להיות כלכלה עולמית, עם חלקים לא שווים, חלקם קולוניות שסיפקו כוח אדם, חומרי גלם וכוח אדם. הייצור הפך להיות חברתי כאשר אלפים ועשרות אלפים עובדים על ייצור אותו מוצר. למשל מכוניות שחלק מהן מיוצר במדינות מסוימות,למשל מנועים, חלקים אחרים במדינות אחרות. אולם השליטה על המפעלים, על הבנקים, על חברות הביטוח הגדולות הפך להיות חלקן של מספר משפחות קטן. עבודה חברתית, בעלות פרטית. סתירה אחרת קשה של השיטה היא כי בעוד שהכלכלה היא עולמית, הבורגנות אינה מעמד אחד עולמי וכל מדינת לאום חזקה מנסה להשתלט על הכלכלה העולמית ולהפוך למונופול. אלו הן סתירות שאין ביכולת הבורגנות לפתור והתוצאה היא מלחמות כולל שתי מלחמות עולם וקימת סכנה לשלישית אם לא נבלום אותה בדרך של מהפכה סוציאליסטית שתסלק את המעמד הבורגני בזמן. הבורגנות האימפריאליסטית לאחר מלחמת הועלם השנייה שולטת בדרך של שליטת ההון הפיננסי דרך מוסדות כקרן המטבע הבינ"ל והבנק העולמי. שליטה זו מונעת התפתחות של מדינות "העולם השלישי", והתוצאה הנוראה היא השואה באפריקה. אעיר בסוגריים כי תפקידה של ישראל בחלוקת העבודה והשליטה העולמית, היא לבלום את התפתחות החברה הערבית ולשמור על שלטון הבורגנות המקומית השוכבת על בטנה לפני האימפריאליזם-למשל מובראק. אולם גם את כוחות היצור בתוך המדינות האימפריאליסטיות עצמן אין הבורגנות מסוגלת לפתח, שכן לא כדאי לה מבחינת רווחים להשקיע בסקטור היצרני, והסקטור של השירותים אינו יוצר שום ערך חומרי חדש. מסיבה זו ארצות הברית עצמה הפכה להיות בעלת החוב הגדולה בעולם-800 טריליון דולר. במילים אחרות, הבורגנות הגיעה לאותו מצב של רומא בזמן שקיעתה, ולא מקרי הוא כי בוש נראה כמו נרון או קליגולה, ואולמרט נראה כנציב רומאי של אחת מהפרובינציות. מסיבה זו יש הכרח בטרנספורמציה חברתית אחרת האנושות תחזור למצב של ברבריזם כפי שקרה לאחר שקיעת רומא. המהפכה הבולשביקית של 1917 הייתה הפעם הראשונה והיחידה שמעמד הפועלים לקח את השלטון בניסיון לשנות את פני החברה, כאשר מנהיגי המהפכה לנין וטרוצקי היו מודעים לכך שאם המהפכה לא תתפשט ובמיוחד במרכזים היותר מפותחים מבחינה כלכלית כאירופה ובמיוחד גרמניה, המהפכה תובס. אולם הכוחות שחברו נגדם, האימפריאליזם ומשרתיו-ההנהגה הימנית של הסוציאל דמוקרטיה הצליחו לבודד את מהפכת הפועלים, ולשלטון עלתה שכבה פרזיטית שמרנית בעלת פריבילגיות שחיסלה את השלטון הפוליטי של מעמד הפועלים ובשנים של הטיהורים הגדולים חיסלה את המהפכנים במחנות בסיביר. ברית המועצות שרדה לעוד עשרות בשנים כאשר משטרה משטר דמים טוטליטארי, משום שלמרות הפוליטיקה הבינ"ל שלה שמנעה מהפכות פועלים, למרות העדר דמוקרטיה סוציאליסטית ההכרחית לייצור מולאם ומתוכנן ומכאן השגיאות הנוראות בתכנון, הבירוקרטיה הצליחה להמשיך ולפתח את כוחות הייצור עד לשנות השבעים ומאז היה זה עניין של זמן בלבד לפני שתקרוס אלא אם מעמד הפועלים היה מסלק אותה במהפכה פוליטית וממשיך את התהליך המהפכני העולמי. הסיבה לכך שמעמד הפועלים לא חולל מהפכה פוליטית, הייתה הציניות שרווחה בקרב העובדים ביחס ל"קומוניזם" המזויף של הביורוקרטיה. לאחר קריסת ברית המועצות היה ייאוש גדול מהרעיון הסוציאליסטי, אולם הניסיון שהצטבר בחלקים ניכרים של האנושות מאז ביחס לקפיטליזם, מעלה מחדש את תנועת ההמונים, והדבר בולט במיוחד באמריקה הלטינית, אך גם באסיה וגם באירופה. תנועה זו חוזרת לשאול עצמה כיצד בונים חברה סוציאליסטית שתהיה סוציאליזם ולא קריקטורה סטליניסטית שלו. התנועה לה אני שייך , התנועה המרקסיסטית העולמית היא תנועה קטנה יחסית הפועלת בקרוב ל40 מדינות ביניהן במרוקו שם מאמרי ידועים בחוגים נרחבים. בארצות שונות למשל דווקא בפקיסטן אנו מפלגה חזקה יחסית לה השפעה ניכרת בקרב מאות אלפי פועלים ואיכרים עניים גברים ונשים. אנו עובדים בחזית מאוחדת עם התנועה הבוליבריאנית , הנשיא הנבחר צ'אווס בתוכנית הטלוויזיה השבועית שלו ממליץ על ספרינו במיוחד של אלאן וודס "ההיגיון המורד". אנו גם פועלים בטורקיה שבה בשבוע שעבר ארגנו אסיפה של 600 פועלים מיליטנטים, וגם באיראן כאשר חלק ניכר מחברינו בגלות. ככל שהמשבר של השיטה מחריף כן גוברת מחדש ההתעניינות במרקסיזם. למשל באנגליה לפני כששה חודשים בסקר ה.בי.בי.סי קארל מרקס נבחר לפילוסוף החשוב ביותר בהיסטוריה. המצב במזרח התיכון הוא הקשה ביותר מבחינה זו כיום. האימפריאליזם דאג לבלקניזציה של האזור והשאלה הלאומית מהוה מכשול קשה מאוד. אולם לדעתי המשבר הנוכחי של הממשלה שעלול להביא למלחמה אזורית עומד לשנות זאת גם באזור. ואילו לגבי צפון קוריאה, מאחר והאימפריאליזם, ההנהגה הימנית של הסוציאל דמוקרטיה והסטלניזם חסמו את הגל המהפכני לאחר מלחמת העולם השנייה, בארצות שונות כוחות אחרים ממעד הפועלים הלאימו את הייצור לאחר הריסת המדינה ששיתפה פעולה עם הכובשים האימפריאליסטים והקימו מה שאנו מכנים בונפרטיזם פרולטרי שבמהותו תופעה דומה לברית המועצות לאחר עליית סטלין.

sharonhaimov

New member
כמה הערות.

בנוגע לבוהן, התפתח מרחק רב בין הבוהן לשאר האצבעות, דבר שבאמת אפשר שיפור של היכולות. ואם אינני טועה, האדם הזקוף הראשון היה ההומו ארקטוס לפני מיליון וחצי שנה. בכל מקרה, המספר 800 טרליון דורל הוא פשוט בלתי אפשרי, מדובר במספר הבא: 800,000,000,000,000 $ לא מיליארד, אלא אלף מיליארד! אם התל"ג האמריקני מסתכם בכ12-13 טרליון דולר, הכיצד החוב יכול לצמוח לרמה שכזאת? אנסה לברר מהו גובה החוב של ארה"ב. יש צדק בחלק מדברייך, אבל לדעתי, אנחנו נצטרך להמשיך לחיות בחברה הקפיטליסטית, עד אשר נגיע לעידן ללא עבודה, שבו ננו רובוטים יבצעו את העבודה במקומנו, וכל מה שאנו נעשה, זה ללמוד, להתפתח ולהנות מחיינו, ומי שירצה ימשיך לבצע מחקרים, באותה תקופה, לדעתי רצוי שבאמת ניתן למדינה לשלוט בכל אמצעי הייצור. אבל עד אז, יעברו אולי קרוב ל150 שנים נוספות, ונאלץ לעבור שלבים רבים כמו של השבחה גנטית, כתוצאה מהעלמות תהליך הבריר הבטעית מהאנושות, דבר שמוביל להתפתחות של פגמים גנטיים רבים, ואנשים נכים ולקויים רבים, שאם לא נעשה דבר בעניין, הגזע האנושי יהיה בסכנת הכחדה. גם בעניין הזה, הממשלות צריכות לדאוג להשבחה גנטית שווה לכל אזרחי כדה"א, ולא לדאוג אך ורק למערב העשיר.

שלוש מילים אני אגיד לך: חה חה חה

אתה מבין, כאן בא ההבדל בין אלו שרואים בשחור-לבן לאלו שמסתכלים למציאות בעיניים: אנשים קיצוניים כמוך שמאמינים ב'או שחור או לבן' יסתכלו על החברה כפי שהיא היום ויגידו- "זה רע, זה רע, זה רע... משמע הכל רע. צריך להרוס הכל מהיסוד ולהפוך את העולם על פניו!!!" לא אכפת לך מהמחיר שזה דורש, לא אכפת לך מכל הטוב שיהרס, לא אכפת לך מהקורבנות שיבואו תוך כדי. אם יהיה בידיך הכוח אתה תחריב הכל ותבנה את העולם רק לפי ראות עיניך הצרות. אני, אני לא מפחד להסתכל למציאות בעיניים- אני לא בא להיות שופט על העולם, אני לא רץ להתערב בצרות כלל עולמיות, אני קודם מסתכל קרוב אלי לבית, אני מסתכל ורואה מה טוב לי ולחברה כאן בארץ, ומה רע לי ולחברה כאן בארץ. אני לא שואף להפוך את ישראל לאמריקה, אם כבר יש לי מודל הוא יותר בכיוון של דנמרק-הולנד, המדינות הסוציאל-דמוקרטיות שאתה כל כך מפחד מהן כי הן מציגות מבנה סוציאלי שתומך בדמוקרטיה ובליברליות, ולא כמו הדורסנות החזירית של ארצות-הברית שאתה כל כך אוהב להתלאם כנגדה. אני לא אוהב את בוש, אני לא תומך בשיווק הדמוקרטיה האגרסיבי שהוא עושה, ואני לא מאמין שבכל מלוכסן קיים אמריקאי שמחכה לצאת החוצה. אז נחש מה, נראה שנשמט השטיח עליו הנחת את הטענות כנגדי כתומך נלהב של הקפיטליזם המוגזם של אמריקה. אני פשוט מתנגד לפנאטיות הפסיכופטית שלך ששקולה לטירוף שגרם להיטלר וסטאלין לגרום כל כך הרבה סבל לאנושות. אז חביבי, אתה מוזמן לזמר לי מכאן ועד הונלולו על הבועה שעומדת להתנפץ וכו' וכו', אבל אם תפסיק לשים את משקפי ה'אני רואה לפי מעמדות' (שאתה בכלל לא צריך), תגלה פתאום שאכן יש בועה שעומדת להתפוצץ ,רק שאתה זה שנמצא בתוכה...

למעלה