הנה דבר קטן שמעצבן אותי ושאתם

הנה דבר קטן שמעצבן אותי ושאתם

אולי יכולים לעזור. יש לי חברים מחו"ל שמסוקרנים לדעת איפה אני חיה, אבל אין שום גלויה שאני יכולה לשלוח להם. ברב החנויות שמחזיקות גלויות אין גלויות של באר-שבע, וגם כשיש, זה בדרך כלל של בדואי עם גמל. עם כל הכבוד לבדואים ולגמלים, הגלויות האלו אינן משקפות את החוויה שלי כבאר-שבעית או את העיר שאני רואה בחיי היומיומיים. חוץ מזה, לקח לי שנים לשכנע את החברים מחו"ל שאני לא רוכבת על גמל לאוניברסיטה, אז אין לי כוונה להרוס את זה בהנף גלויה אחת. אני כל הזמן מבקשת מבעלי החנויות להגיד משהו ליצרני הגלויות, אבל אני מסופקת אם הם יעשו את זה. גם עיריית באר-שבע לא ממש דואגת שיהיו גלויות נורמליות של העיר. לדעתי זה דבר שהוא מספיק קטן אבל מספיק חשוב בכדי שנוכל לעשות משהו לגביו. אפשר לאסוף את השמות והכתובות של החברות שמיצרות גלויות של מקומות בארץ ולשלוח להן מכתבים חתומים על ידינו. במקרה כזה אפילו מספר אנשים יחסית מצומצם יכול לעבוד. כל מה שהם צריכים לדעת זה שיש ביקוש. מה אתם אומרים?

stringargs

New member
אז ככה...

אני לא ממש בטוח שיש כזה ביקוש לגלויות בבאר שבע (פרט לאלה עם הגמל...) אבל יכול להיות שיש כבר גלויות ששיכות לאוניברסיטה או למוסד אחר בעיר שיכולות לעזור לך , וחוץ מזה תמיד אפשר לצלם לסרוק ולשלוח תמונות ברשת למי שאת רק רוצה (כאלה שאת לא נמצאת בהן על גמל...) דרך אגב למה אלת הירח????

אתה מפספס את הנקודה

ברור שאני יכולה, אבל למה שאהיה מוכרחה? למה שעיריית באר-שבע במקום לקטר על התדמית הגרועה שנוצרת לבאר-שבע ע"י התקשורת העוינת לא תיקח צלם ותדאג שבכל מקום בבאר-שבע יהיו גלויות עם צילומים של שכיות החמדה של העיר (וכפי שהוכיח כבר כבאי נדמה לי, יש די הרבה כאלה)? בקשר לאוניברסיטה, אני לומדת בה ומעולם לא נתקלתי בגלויות שכאלו. וכן, כיתתתי רגלי עד לעירייה, וגם ממנה לא בא עזרי. זה אולי נראה דבר קטן וטריוויאלי, אבל הוא ממש מכעיס אותי. זה מראה בדיוק איך תופסים אנשים בארץ את באר-שבע. בקשר לכינוי שלי, זה מתוך חיבה למיתולוגיה היוונית ולמיתולוגיות בכלל (וללילה, ולירח).

../images/Emo13.gifקחי מצלמה דיגיטאלית

תצלמי כמה סליידים, תדפיסי בקניון, והנה לך גלויה שהכנת בעצמך. עירייתנו היקרה לא מסוגלת להרים פרוייקטים שלא קשורים לצב"ש (צער בעלי שמיעה - צעירי באר-שבע), שבת תרבות (שאף אחד לא מגיע אליה) והפגנות נגד הפרטת התחבורה הציבורית.

stringargs

New member
../images/Emo29.gifקודם כל אל תכעסי...

קודם כל לא להתעצבן אני בטוח שיש עם מי לדבר בעיריה, או אולי במשרד התיירות ,שאמור לקדם דברים כאלה דרך אגב זו יכולה להיות את אם באמת איכפת לך תשני... אולי אפילו תשיגי איזו משרה חלקית בעיריה (בתור סטודנטית) ואם את אוהבת מיתולוגיה אז הינה חידה: איפה נמצא גשר "הבוספורוס" ועל שם מה הוא נקרא??? ושוב פעם לא לכעוס!? ביי

אין לי מושג. מה התשובה?

בקשר לרעיונות שלך, אין לי זמן ממש לעבוד בעיריה, ואני גם לא חושבת שיש שם תפקיד שיתאים לי, אבל אני כן חושבת שהעיריה או משרד התיירות (רעיון טוב) צריכים לעשות משהו, ולא אכפת לי להתאמץ קצת בשביל לגרום להם לעשות את זה.

stringargs

New member
והתשובה...

גשר הבוספורוס ממוקם בתורכיה של היום באיסונבול משמעות השם היא גשר מעבר הפרה, את כל פרטי הסיפור אני לא זוכר במדוייק אבל מדובר בסיפור אהבה שהיה בין זאוס לנערה צעירה הפואנטה היתה שהרה קינאה באהבה שלו ועקבה אחריו , כשזאוס ראה את הרה מיד הפך את הנערה לפרה ועל שמה נקרא עד היום הגשר ... בכלל בתורכיה יש המון אטרקציות ששווה לראות (שקשורות למיתולוגיה) חורבות טרויה ושחזור של סוס העץ, הים האגאי בגלל הסיפורים שקשורים אליו ועוד הרבה הרבה...

אני חולמת לבקר בטרויה

ותודה על הפרטים בקשר לגשר הבוספורוס, למרות שלפי מיטב ידיעתי, הנערה שהפכה לפרה נקראה אירופה, על שמה היבשת, או שהיו הרבה נשים שהפכו לפרות בגלל יחסי זאוס-הרה. אני לא שוללת אפשרות כזאת. Talking about disfunctional...

twigy

New member
נו תחליטו כבר

איך קראו ל
!?

מור ד

New member
באמת?!-

מישהו מוכן להסביר לי מה האטרקציות הבאר שבעיות?!

eranmc

New member
אמממ?!?!?

רוצה לשמוע משהו נורא מוזר? לפני כמה שנים סבתא שלי הייתה עובדת בבאר אברהם (המקום הנידח בעיר העתיקה מול "הפינה חמה") והיא הייתה מוכרת דברים כאלה של ב"ש. האמת תמיד אמא שלי צחקה עלייה שהיא בכלל מצלמת את זה. בזכותך היום אני חושב שיש מקום לגלויות ויותר פירגון לעיר כמו NYC.

בר 16

New member
חחח.. אני מצטערת אך-

אינני חושבת שיש גלויות של ב"ש... SORRY..

השאלה היא

אם את חושבת שצריך שיהיו ואם כן, מה את מוכנה לעשות בשביל זה.

בר 16

New member
אני לא חושבת ש..

צריך- הרי מה צריך ממש גלויות של ב"ש? ואילו תמונות את חושבת לשים שם?

אכן כן.

מה הייתי שמה? האמת שלפני כשלוש שנים היו כמה גלויות טובות של באר-שבע, אבל נשארו לי רק עותק אחד מכל אחת מהן, אז אני שומרת אותן. היו שם תמונות של השכונות היותר יפות, של האוניברסיטה, וגם של הדברים הבנאליים יותר כמו הגשר התורכי וכו´. עדיין, הן היו קיימות ולא הרגשתי שהן לגמרי לא מייצגות את העיר.

למעלה