הנה בעיה שיש לי

הנה בעיה שיש לי

אני רוצה לשאול שאלה שלדעתי היא מהות המאבק בגלובליזציה, אני נגד גלובליזציה, אבל לא מוכן לוותר על המזגן שלי, מה עושים?

amichai58

New member
אם רק בזה הבעיה - דיינו

או במילים אחרות, אם זו הבעיה היחידה שלך, אז לא נורא. אגב, אני רואה בזה יותר בעיה רוחנית. כי שאתה חיי את חיי הרוח, אז דברים כמו קצת חום או קצת קור לא משפיעים עליך יותר מדי. חשוב הרוח, ולא נוחות פיזית בכל מחיר. מה גם שהאקלים פה די נוח. כאן לא סיביר, וגם לא מדבר סהררה.

המזגן כמטאפורה

אם כל הרע שבגלובליזציה, יש לה גם מספר יתרונות: שפע, איכות חיים, נוחות. השאלה היא כיצד אפשר לנצל את היתרונות של הגלובליזציה מבלי להרוס את עצמנו?

goldyboy

New member
לא צריך ללכת לגור במערה

בשביל לפעול נגד הגלובליזציה. אפאחד לא מבקש או דורש ממך לוותר על המזגן שלך. אני לא ויתרתי על המזגן שלי, ועדיין אני עושה מה שאפשר בתחום הפעילות שלי. תבחר לך מה מפריע לך בגלובליזציה, תפעל, אבל תמצא לעצמך את האיזון.

tookmy

New member
מה ../images/Emo12.gif

לא צריך לגור במערה? שיט, עד שהכנתי את המערה למגורים, עכשיו אתה אומר לי את זה?! אתה בטוח? כי אני שמעתי משהו אחר לגמרי

איזו מערה ואילו נעלים?

אני מנסה לשאול פה שאלה עקרונית. כיצד אפשר להנות מיתרונות הגלובליזציה מבלי להפוך לעושקים?

אנשים , קצת סבלנות

גלעד, נראה לי שנפלת קורבן לחוסר הסבלנות של אנשים. זו בערך השאלה הכי נפוצה (שלאו דווקא יש לה תשובה). אולי תמצא תשובות ודיונים על כך בהמשך הפורום, אולי תמצא תשובות באתר בדידות www.bdidut.com במיוחד אולי יעניין אותך הפרק על קידמה וטכנולוגיה וכן פרק הפתיחה בכל מקרה ספציפית למזגן - מזגן גורם לבעיה של "סנדרום הבית החולה" שגורם לכאבי ראש, ועוד קשת גדולה של בעיות (בגלל חוסר איורור של הבית). מזגנים גדולים שלא מטופלים טוב עלולים לגרום למחלת הליגיונרים. נוזל הקרור במזגנים היה פעם מהגורמים הראשיים לחור באוזון (לא יודע מה קורה היום). אם תשהה בבתים ישנים יותר - שיש להם קירות עבים יותר, ותקרה גבוהה יותר תגלה שהרבה יותר נעים בהם מאשר בבתי זכוכית עם תקרה נמוכה (שגורמים לאי בידוד ולחימום האוויר). ככה שאני מקווה שנתתי קצת רקע לאפשרות לחיות בלי מזגן ולמחיר הסמוי של מיזוג אוויר (ושאלה למה צריך אותו בכלל). בנוגע לגלובליזציה - אנשים חיו עם טכנולוגיה ומזגנים גם לפני הגלובלזיציה - ויותר חשוב - הם יכולים לחיות עם פיתוח טכנולוגי גם ללא תאגידי ענק שמספסרים בטכנולוגיה (כפי שהדבר היה בתחילת המהפכה התעשיתיית - היינו פיתוח טנכולוגי קודם על ידי חברות קטנות ובינוניות שהתחרו בינהן). עוד רקע על טכנולוגיה - אפשר למצוא אצל ממפורד, או אם אין לך כוח, לקרוא קצת עליו בספר "מרווחי מלחמה שלדווידנדים של שלום" מאת שמשמון ביכלר ויונתן ניצן

סוף סוף תשובה

אני מודע לעובדה שזאת אחת השאלות הנפוצות מכיוון שהיא עומדת בבסיס המאבק בגלובליזציה. העלתי את השאלה כיוון שלא ראיתי דיון בנושא. בתור חדש בפורום רציתי לדעת מה האנשים חושבים. תודה על המקורות השונים, בזמני הפנוי אני אצא לחפש אחריהם.

goldyboy

New member
צ'מעי כפרה

אם כבר הכנת אז תלכי לגור. חבל סתם על העבודה. אני מוכן אפילו לבוא לבקר

tookmy

New member
מצטערת נשמה

הגשם שיורד עכשיו הציף לי לגמרי את המערה במים, אני חושבת שאני חוזרת הביתה. אבל אפשר להיפגש גם בלי המערה.

tookmy

New member
זה אומר שעכשיו

אני חייבת להגיע לתל אביב? טוב, נו. אם אין ברירה אז אין ברירה.

goldyboy

New member
אין ברירה? ../images/Emo12.gif

חשבתי שאת באה לראות אותי בלי שום קשר
מה, לא?

למעלה