הנה בעיה שחשבתי עליה

d@r121

New member
הנה בעיה שחשבתי עליה

כולם מתלוננים על שיוויון בין גברים לנשים אבל יש מקום שהגברים מקופחים מבחינת שיוויון למה אני מתכוון למה לבנות מותר להביע דעה על איך בנות נראות ולהחשב "נורמליות" ואילו בנים שיביעו דעה על בנים אחרים יחשבו "הומואים" למשל: למה לי אסור להגיד על בנים "וואו איזה שרירים יש לו" אחרת אחשב הומו ולבנות מותר להגיד על בנות "איזה חזה זקוף יש לה" והבחורה תחשב נורמאלית למה????

dana2909

New member
ולמה

בן שישכב עם הרבה בנות יחשב גבר, ובת שתשכב עם הרבה בנים תחשב זונה? למה לבחורות יש את המושג בתולה זקנה (עם כל הקונוטציות שמתלוות לזה) ולבנים אין שום דבר קרוב לזה? ואם כבר העלת את המושג שוויון, אז למה גבר שעושה את אותה העבודה שאני עושה יקבל שכר גבוה ב-40% ממה שאני מקבלת אך ורק בגלל שיש לי פוטניציאל הריוני משהו.. נו אז שיוויון עוד לא השגנו, אבל אתה יודע מה.. רגע, כשאני חושבת על זה אני לא חושבת שאמרתי אף פעם על בחורה שיש לה חזה זקוף.. הממ..

nutmeg

New member
ולי יש חברה

שכל פעם שעוברת בחורה עם חזה זקוף היא אומרת לי: "תגידי, זה אמיתי? שתמות זותי, טפו!" בוא נסכם ששוויון אין בין נשים וגברים. אין ולא יהיה. אנחנו שונים, נקודה. בקשר לדעות קדומות אלה או אחרות, אני רק יכולה להגיד לך ששמתי לב שגברים פשוט הרבה יותר "הומו-פובים" מנשים לכן הערות מפרגנות או מעריצות לגבי מראה חיצוני, מיניות וכד´ לא מתקבלות יפה בין גברים. לנשים לעומת זאת הרבה יותר נוח אחת בחברת השנייה באופן כללי. הן לא מרגישות שנטיותיהן המיניות עומדות על הפרק או מאויימות אם ידברו אחת על הפיגורה של השנייה. נשים גם יותר בקלות מחבקות אחת את השנייה בלי מיד לחשוב שמדובר ב-foreplay. במילים אחרות: כשגברים יפסיקו לקשר כל מה שפיזי קודם למין, גם להם יהיה נוח בין בני מינם.

ובקשר לגברים הומופובים

זו באמת סוגיה מעניינת. אם הם כל כך בטוחים בנטייתם - ממה הם מפחדים? לדעתי, זה גם מתקשר ליחס החברה לנשים. משום מה נתפס שמי שנחדר הוא הפחות יותר ומי שחודר הוא הדומיננטי יותר. יש בזה משהו מאוד פרימיטיבי וקדום. ברגע שיש גברים שכאילו לוקחים את התפקיד הזה, שמרשים לעצמם להיות "הפחותים" במערכת היחסים, גברים אחרים מתחילים להרגיש מאויימים למעמדם כגזע הגברי השולט. (בטח זה יצא קצת מבולבל - מקווה שהבנתם)

shellyland

New member
כשאנחנו אומרות "שיוויון"

אנחנו לא מתכוונות לזה שאנחנו רוצות להיות כמו גברים, וגם לא לזה שאנחנו רוצות שגברים יהיו כמונו. השיוויון אותו מבקשות הנשים להשיג הינו שיוויון הזדמנויות ולא שיוויון זכויות, חובות וכיו"ב. גברים ונשים הם אכן שונים ולעד יהיו כאלה. הבעייה היא שהעולם, כפי שהוא מאורגן היום, נותן מענה בעיקר לצרכים הגבריים והרבה פחות לצרכים הנשיים. זה השיוויון אותו אנחנו רוצות. שיבינו שאנחנו שונות ויתאימו את כל המערכות החברתיות, הכלכליות, המכאניות וכיו"ב גם לצרכים שלנו. כל כך מוגזם?

../images/Emo45.gif בהיותי פמיניסט משובע

אני בהחלט מסכים עם דנה. לבוא ולטעון שיש אפליה נגד גברים זה בין הדברים הכי מגוחכים ששמעתי בזמן האחרון. אתה רוצה להעיר על גודל שריריו של גבר? מה מונע ממך - יחס החברה? אולי תתחיל לחנך את החברה ותגיד את מה שאתה חושב? בפעם האחרונה שבדקתי (וזה היה לאחרונה) גברים לא פוטרו כשהם נכנסו להיריון, לא קיבלו שכר נמוך יותר בהשוואה לנשים, אינם "זוכים" לשמוע הערות מיניות בוטות והטרדות (באותה תדירות כמו נשים), אף אחד לא מניח שתפקיד הגבר הוא לנקות ולדאוג לילדים, אף אחד לא מניח שכשיש תאונה אז גבר נהג, גברים לא נתפסים כחפצים מיניים ותו לא, אין סחר בגברים ואני יכול להמשיך עוד שעות. אם ישנה הפליה כנגד גברים, היא ממש זניחה בהשוואה להפלית הנשים.

כבר הסכמנו שאני אוהב אותך לנצח

נצחים, לא? נשב במרפסת כל היום, עם כוס שוקו ונשמע מתי כספי... אחחח - חלומות באספמיה.

אקווה

New member
הזכרת לי

את המופע של אבי קושניר, בו הוא בדיוק אומר את הדבר הזה.. ציטוט מזכרוני הדלוח: "בחורה יכולה לבוא לחברה שלה ולהתפעל שעה וחצי מהלבוש/איפור/תסרוקת/תספורת/גוף/שיניים/עיניים וכו´ (עיוות שלי, אני מודה). אבל אם אני אבוא לחבר שלי אשר, ואגיד לו: "וואו אשר, הג´ינס הזה יושב עליך פיצוץ", אשר לא ידבר איתי יותר. אשר כבר לא יהיה חבר שלי.. פתאום אשר יהיה נורא עסוק ולא יוכל להיפגש איתי יותר..." נורא צחקתי מהקטע הזה. זה כמובן בהגזמה, אבל מסתבר שזה נכון. אני לא רואה בזה חוסר שיוויון, אלא פשוט דפוסי התנהגות שונים בין גברים לנשים.. זה הכל. כמו שבחורים לא ילבשו בדיוק את אותם בגדים ולא יעשו בדיוק את אותה תסרוקת של בחורות (טוב, תמיד יש יוצאים מן הכלל...
), ככה הם גם לא ידברו כמותן. ואני מצטרפת לדנה, בכל שאמרה.....

d@r121

New member
מודה ששויון זה לא הצד החזק של ישראל

אבל בתגובה אני יכול להעלות טענה נגד למה חוקקו בחוק ההטרדה המינית (שזה בסדר) את החוק שטוען שאם אתה מסתכל על אישה למעלה מ5 שניות אתה מטריד מינית?? לא קצת נסחפנו? חוק כנגד הטרדה מינית זה טוב ויפה אבל יש גבולות ההסחפות ויש קטעים שהחוק פשוט מדלג מעליהם בקלילות ושלא נאמר שמחוקקות החוק קוראות שוביניסט לכל מי שמתנגד אליו ...

אני לא יודע מאיפה אתה מוצף

בדיסאינפורציה הזו אבל אתה פשוט טועה. אין שום חוק כזה, לפחות לא איך שאתה תיארת אותו. ודרך אגב, אם מישהי הייתה נועצת מבטים באיבריך הצנועים, היית מרגיש בנוח? ובנוגע להערה האחרונה - תן דוגמאות. אל תזרוק סיסמאות לאויר.

shellyland

New member
את החוק חוקקה כנסת ישראל

יש שם מעט מאוד מחוקקות. מעט מדי אפילו. החוק נגד הטרדה מינית מגדיר באופן ברור וחד משמעי מה נחשב להטרדה ומה לא, וחמש שניות הסתכלות אינן בין סעיפיו. החוק גם מגדיר מידת אחריות רבה של הצד המוטרד (אישה או גבר) להפסקת ההטרדה לפני נקיטת אמצעים משפטיים כל עוד לא מדובר בניצול יחסי מרות. אם זה באמת מעניין אותך ואתה לא מנסה סתם "להשתלח" בחוק בשביל לשחר קצת אדים, אשמח להבהיר לך את כל מה שדורש הבהרה בחוק זה, מכיוון שעד לא מזמן הדרכתי סדנאות בנושא.

למעלה