הנה בעיה מהותית-

lollapalooza

New member
הנה בעיה מהותית-

בכל פעם שאני נתקלת בסיכומים שלי במושג "קולנוע הבורקס/ סרטי בורקס", בעודי לומדת, אני נתקפת חשק עז לבורקס
. למי צריך לפנות כדי לשנות את שם הז'אנר למשהו פחות אטרקטיבי, נגיד, "קולנוע החציל"?

SaintJohn

New member
היה יכול להיות גרוע יותר

תארי לך שהשם היה "סרטי פיצה", או "סרטי קינדר בואנו", מה היית עושה אז?
אני הייתי ממציא דיספנסר כזה שכל פעם שאת נתקלת בביטוי "סרט בורקס", יוצא בורקס חם, פריך וערב לחיך. וכל פעם זה יהיה בטעם אחר, בשביל הגיוון.
תחזרי לחרוש!

lollapalooza

New member
ממתי שאני אהיה פילה! זה ממתי!

(משהו אומר לי שהזוגיות שלנו תהפוך פה לאטרקציית הפורום בקצב הזה
)

קוואנט

New member
למי צריך לפנות:

מתוך ויקיפדיה: המונח "סרט בורקס" נטבע ככל הנראה על–ידי במאי הקולנוע בועז דוידזון, שביים מספר גדול של סרטי בורקס. על משמעות המונח "סרט בורקס" מספר דוידזון בראיון עימו: "בשנת 71' עשיתי עם אסי דיין סרט בשם 'חצי חצי', ומשום מה הייתה לי פנטזיה שזה יהיה סרט צ'כי, אירופי ופיוטי כזה. ואז תפסתי את עצמי ושאלתי מה פתאום סרט צ'כי? אני הרי גדלתי וחייתי בתל אביב. וכמו שהיו אז מערבוני הספגטי האיטלקיים, חשבתי שאני צריך לעשות סרטי בורקס. הביטוי הזה היה כנראה מוצלח מאוד, כי הוא תפס ונשאר עד היום". עם זאת, אני מכיר יותר מדי אוהבי חצילים, כך שאם הבורקסאים יירגעו, החצילומנים יתעוררו. בעיה. אני מציע שהשם ישונה למשהו שבאמת רבים לא אוהבים, או למשהו שלא מעורר תאבון גדול. אולי פתית. סרטי פתית זה טוב.

lollapalooza

New member
את זה אני יודעת...

מצידי, מי שיש לו אהבה לחצילים, בעיה שלו. אם הוא בחר לאהוב את הירק המזעזע הזה, שיידפק
. סרטי פתית זה לפחות לא משמין כמו בורקס
.

למעלה