הנה אתגר בשבילכם.....

riluman

New member
הנה אתגר בשבילכם.....

יש לי הדסים (פרי עץ ההדס, זה מארבעת המינים), זה פרי קטן, ריח נהד, אני שכשמוסיפים אותו לכל מיני משקאות הם מקבלים טעם מדהים וצבע סגול יפה. שאלתי היא אם מישהו כאן התנסה עם הפרי? בהכנת משקה כלשהו? משהו אכיל אחר? תודה לעונים. אני מקווה שיש פה בעלי ניסיון.

marsala

New member
אני בהלם!../images/Emo2.gif

אני יושב לכתוב הודעה בנוסח -''אתגר לרוקחי הליקרים''עכשיו שתבינו,רציתי לכתוב את זה כבר בנובמבר שנה שעברה רק פיספסתי את העונה אז חיכיתי בסבלנות לשנה הזאת (צ'ואי אתה זוכר? סיפרתי לך על האתגר שאני רוצה לזרוק לפורום,רקיחת מירטו די סרדיניה) בקיצור,איך שאני יושב לכתוב אני רואה את ההודעה הנוכחית ולפני שאני פותח אותה אני חושב לעצמי''מישהוא אחר מאתגר את הפורום,מעניין באיזה עניין...'' בקיצור רילומאן,גנבת (או השלמת) לי את הרעיון... אז הנה הסיפור:יש לנו חברים מסרדיניה,האי האיטלקי (המדהים יש לומר) הם חיים כאן באנגליה אבל נוסעים לבקר משפחה כמה פעמים בשנה,אצלם בבית אנחנו טועמים ממיטב המטבח הסרדיני,וכבר שנים מודעים לליקר שהוא גאוות האי -מירטו די סרדיניה(ליקר נהדר! ),חבר שלי אמר לי שעושים אותו ''מאיזה שיח''אבל הוא לא זוכר את שמו,כשטעמתי אותו בפעם הראשונה כמעט לפני עשור ידעתי שזה הדס אבל הייתי צריך להיות בטוח..לפני שלוש שנים בדיוק ,בסוף נובמבר הצטרפנו אליהם לביקור בסרדיניה,אכלנו טוב,שתינו טוב,מסקנו זיתים אצל המשפחה ואז עצרנו בצד הדרך ורוי חברי הצביע על קבוצת שיחים עבותה מלאה פרי שחור וקרא בהתרגשות ''זה שיח המירטו וזה הפרי ממנו עושים את הליקר''...לא התכוונו אבל היינו באי בשיא עונת פרי ההדס''הדס אמרתי לו,הדס,מירטל באנגלית'',קטפנו בערך שלושה ק'ג ורוי וסלבטורה הכינו מזה יותר מעשר ליטר ליקר מירטו מד-הים! אז הנה האתגר מונח לפניכם,ורילומאן בשבילך זאת גם תשובה לאתגר שלך.. קטפו את פרי ההדס בהמוניכם,כן הפירות השחורים-סגולים שאף אחד בארץ הקודש לא מצא להם שימוש בחמשת אלפי השנים שעברו ומחר יהיה כאן מתכון לתפארת! אני עדיין בהלם מהמקריות... הערב אני חייב לעצמי שוט מירטו חגיגי ,החיים מלאים הפתעות.. מוש

הרברונן

New member
מתכון: ליקר הדסים

זה משגע בטעמו ובצבעו, מניסיון, אבל הטעם מאד דומיננטי ולא כל אחד אוהב, אז מומלץ להכין בפעם הראשונה כמות קטנה. עוד דבר חשוב: כמו כל ליקר ביתי יש לו "חיי מדף", אבל די קצרים. אחרי קצת למעלה מחצי שנה, באיחסון במקום אפל, הצבע הופך עכור. קוטפים 20 ענפי הדס עם הפירות ("ענבי הדס" הם נקראים במקורותינו) שוטפים היטב מאבק מכניסים לסיר עם מים רותחים לשתי דקות מוציאים ומייבשים משרים בצנצנת עם תכולת בקבוק של אלכוהול 95 או 96 אחוז מוסיפים 600 גרם סוכר וכמה מסמרי ציפורן או כוכבי אניס מנערים היטב פעם ביום אם אחרי 5 ימים לא מקבלים תחילת צבע סגלגל מהפירות, פותחים את הצנצנת ומקצ'ווצ'ים ידנית כמה מהם אחרי שבועיים בסך הכל מסננים היטב (הסוכר כבר מזמן צריך לימס היטב. אם טרם אז לנער עד שנמס) מוסיפים מים מינרלים לפי הטעם והריכוז הרצוי או סירופ סוכר ביחס של 300 גרם סוכר לליטר מים מאחסנים בבקבוקים במקום אפל אחרי שבועיים יש מיצוי טעמים די טוב כל טוב ובהצלחה, רונן

marsala

New member
מיראטו די סרדיניה../images/Emo45.gif

ככה תעשו: לקטוף את פירות ההדס בלבד,ללא עלים או גבעולים,לשטוף שטיפה קלה בלבד ,מומלץ לחצות כמחצית מהפירות בסכין,כחצי קילו פרי יפיקו כשלושה עד ארבעה ליטר ליקר. את הפרי משרים בליטר עד ליטר וחצי אלכוהול נקי(96%) בכלי אטום,למשך שלושה שבועות,אפשר בכל שלב שהוא לפתוח ולדפוק את הפרי בעזרת כף עץ או אפילו לתת לפרי ''בליץ'' בבלנדר ידני. מוציאים מהכלי ,מעבירים לכלי קיבול גדול יותר ומוסיפים סירופ סוכר (בערך קילו סוכר שהומס בליטר עד ליטר וחצי מים) נותנים לליקר לשרות ככה למשך שבוע נוסף,מסננים ,אפשר בשלב זה לדלל בעוד קצת מים או סירופ סוכר לפי הטעם ומבקבקים. והרי לכם ליקר ים תיכוני שהוא דז'יסטיף נהדר שלדעתי חייב להפוך פופולארי בארץ כמעט כמו לימונצ'לו ,פשוט מדהים ומוזר שעדיין בארץ מעט מאד אנשים שמעו עליו.. מוש

marsala

New member
יגעת ומצאת,תאמין...

לא,ברצינות,הדס גדל בד'כ כקבוצת שיחים,כך שאם תמצא אחד קרוב לודאי שתקטוף כמות יפה של פרי,לא בהכרח חצי קילו,אפשר לעשות גם חצי מזה ועדיין יצא ליקר מצויין. מה תגובת הליקר-מאסטרים? דוסא? סער? עניין? מוש

סער א

New member
פעם ראשונה בשבילי שאני...

בכלל חושב על משהו מהדסים... מה הטעם של פרי ההדס ?

riluman

New member
חחח, תודה על המתכונים, ו-MARSALA

מצטער עם הרסתי לך את האתגר. אבל בכל מקרה שנינו יצאנו מורווחים. תודה לכולם ושבת שלום

riluman

New member
והנה תמונה שלהם שקטפתי עכשיו---

חוץ מזה. אם למישהו יש עוד מה להוסיף לגביי המשקה שיוצא אני ישמח לשמוע, בעוד שבועיים אני ידווח על הטעם . אני ינסה לעשות כמה שיותר סוגים שונים....כדי לראות מה המועדף. תודה למי שענה ולמי שיענה.

marsala

New member
לסער-הטעם נהדר,מזכיר לי תמיד

בושם מקראי...לא שחייתי בתקופת התנ'ך אבל תמיד שמזכירים שמות של בשמים עתיקים כמו הדס מור ולבונה אני נזכר בריחות של עשבים ושיחים ים תיכוניים על שלל ניחוחותיהם המדהימים.. רילומאן,תמונה נהדרת! פרי בשל ובריא!נראה שיש לך שדה הדסים...
דווח איך מתקדם ה''פרוייקט'' מוש

סער א

New member
כן אני כבר יומיים מחפש...

באיזור פה שיחי הדס . יש לי בקבוק וודקה שרק מחכה לפרי

riluman

New member
או קי, אז ככה- לפני שהתחלתי לחפש

מתכונים להכנה פה ובעוד מספר מקומות, אמרתי לעצמי, נזרוק כמה פירות לתוך בקבוק וודקה, נראה מה יקרה. מה שקרה זה שאחרי 4 ימים, הוודקה נהייתה סגולה, צבע מדהים, הריח של ההדס הוא השולט, נתן לה ארומה מטורפת וטעם שאם הייתי אוהב וודקה הייתי נהנה ממנו מאוד. אבא שלי שמאוד אוהב וודקה התלהב מזה והכין עוד כמה בקבוקים...מה שאני מתכוון זה היום לקנות שרף (זה 95 % נכון?), ולבצע מה שרשום למעלה (התגובות הראשונות...) ואז נחכה ונראה מה יצא ...אתם תקבלו תמונות...אני יהנה מהטעם. אם מישהו מכיר עוד תכונים או עוד שיטות אני ישמח לשמוע. חוץ מזה. לגביי ההדס הלבן. אם מישהו מכיר...הוא יותר טעים, ללא צבע.

riluman

New member
בדקתי עכשיו-הפירות הסגולים בתוך

הבקבוק איבדו את כל הצבע הסגול שלהם ונשארו לבנים...מגניב לגמריי...

riluman

New member
אני רק צריך למצוא באזור שלנו מקום

שמוכר שרף...זה מה שאני צריך נכון? בקבוק אחד של שרף, עם הפרי וסוכר כמה שהוא רשם למעלה. יש עוד אופציות חוץ משרף שכדאי לנסות? יש לי המון פרי. קטפתי אותו בגינה ציבורית פה. יש בכל עיר!!!. יש גם הדס לבן, הפירות יותר גדולים ויותר טעימים, הם מתוקים יותר. מישהו מכיר מהם ליקר כלשהו?

marsala

New member
מייק אני מקווה שרילומאן גר

ממש מעבר לפינת הרחוב שלך...
מוש

למעלה