הנה אני פותח עץ חדש.

הנה אני פותח עץ חדש.

לפי דעתי יכולתי לשאול את דלית את השאלה הזו בעץ של הסדר בפורום, אבל אז היה נפתח תת שרשור שאתם לא אוהבים. אז אני נאלץ לדחוק הודעות למטה בשביל שאלה אחת פשוטה: דלית, לצערי לא הספקתי לשאול אותך כי היינו חייבים לזוז, ואני מקווה לפגוש אותך בשבוע הבא בשביל להבין יותר, אבל שמתי לב למספר תנועות מועט שהדגמת עם הבו. מאיזה סגנון אתה שואב את הטכניקות האלה? האם אני צודק שיש לו מקור סיני?

זו לא הייתה הדגמה, יותר בכיוון הלצה

התחלתי לבצע קאטה של מקל קצר עם המקל הארוך. התוצאה הייתה מביכה (כפי שבוודאי שמת לב). כעיקרון, כל קאטות הנשק שנלמדות בשלב הראשוני במרכז הן של שינג אי. קאטת חרב של טאי צ´י נלמדת בשלב מאוחר יותר, ובשלב מתקדם יותר נלמדת קאטות מקל ארוך, חרב ושתי חרבות של פה קואה. אבל קודם נלמדות קאטות מקל קצר, חרב, מקל ארוך/חרב (קאטה שניה) בשינג אי בסדר זה ובשלב כלשהו גם נלמד הכידון (או אולי חנית?) - גם כן כחלק משינג אי. שאלה שאינה קשורה, ליודעי הסינית שאולי קוראים הודעה זו: אחת החיות (בשיטה אותה אני לומד יש 12 חיות) מבוטאת כנראה יאאו בסינית(אמור להיות סוג של ציפור, אולי בז או נץ). האם יש לכם מושג באיזו ציפור מדובר?

nitzano

New member
Yao - Sparrow hawk

Just don´t ask what it looks like -I´ve never seen one מעניין שאתם לומדים כל כך הרבה כלי נשק עד שמגיעים לרומח (חנית) . למיטב ידיעתי הרומח הוא הבסיס לשינג אי והטבעי ביותר לאימון .האימון ברומח משפר פלאים את תנועת המותן והקשר שלה לזרוע ולשחרור פה ג´ינג , שאר כלי הנשק הינם תוספת מאוחרת .

למעלה