"הנה אני מתחילה" קראתם?

arandiera

New member
"הנה אני מתחילה" קראתם?

-- אהלן חדשה פה ולא יודעת אם באתי כדי להשאר, עושה לי קצת עצוב לקרוא ולהזדהות -- בכל אופן, הגיוני מאד שמישהו כבר דיבר על זה, אבל בכל מקרה תורמת את חלקי. לפני שבועיים בערך סיימתי בבת אחת את "הנה אני מתחילה" הרומן החדש של יהודית קציר. איזה ספר נפלא. בעמודים האחרונים לא הפסקתי לבכות. נזכרת באהבה שלי למורה לספורט, לבת זוג הראשונה, לאקסית. בוכה על עצמי בזמן שאני בוכה על הדמויות בספר. קציר מבינה יותר טוב מכל אחד אחר את ההרגשה של לאהוב אישה. ההרגשה בגוף ובלב. והיא מצליחה לכתוב את זה טוב כל כך, את המיניות, את העצב, את הפחדים. הרגשתי שאני חוזרת אחורה בבת אחת, שאני מדברת אל עצמי, שקציר מדברת אלי. נדמה לי שהרבה קוראות סטרייטיות ובעיקר קוראים, שלא חוו את זה יוכלו ללמוד המון מהספר אבל יתקשו להבין. נדמה לי שזו שפה כל כך מיוחדת. האופן שבו האהבה הפאלטונית הופכת לאהבה אירוטית, התחושה העצומה הזו לגלות פתאום גוף של אישה, אהבה של אישה. היום כשאני מקיימת בעיקר יחסים עם גברים הספר הזה עזר לי להבין למה בעיקר אני מתגעגעת בקשרים שהיו לי עם נשים. רוך בלי חשבון. רוך מוחלט. ספר מקסים והרבה יותר טוב מספרי לסביות אחרים שקראתי שיצאו בארץ (תאנים אהובתי ורציתי לנשק לך בשדה החרציות). עוד מישהי קראה והרגישה כמוני?

מורן א

New member
בוודאי

קודם כל ברוכה הבאה ומקווה שתרצי להישאר. הספר "הנה אני מתחילה", הוא יצירת המופת הישראלית של השנה מבחינתי. אולי אני חושבת כך בגלל שהזדהתי כל-כך ואני רואה שאני לא היחידה. אני חושבת שהספר טוב יותר מספרי לסביות אחרות, משום שקציר היא סופרת מצוינת שיכולה לתאר חוויות בצורה אמיתית יותר ומרגשת יותר מאלו שחוו זאת באמת. ממליצה בחום. מורן

f r a n

New member
הנה גם אני מתחילה...

גם אני הגעתי לכאן במקרה, גם אני לא יודעת אם אשאר... לכל אחד חלק ביקום, בקוסמוס והוא תורם משהו... [קרוב לודאי שחיובי!] קראתי את "הנה אני מתחילה" לפני כחודש... מאז סערת רגשות בתוכי, מבחינה ספרותית עדיין לא גיבשתי דיעה סופית לגבי האיכויות, משהו בכתיבה מאוד מבלבל אותי [ואולי משום שהנושא בספר מסיט אותי ונוגע אליי באופן מאוד מסויים] בינתיים החזרתי את הספר לבעליו, אבל אין ספק שאני זקוקה לקריאות נוספות! מבחינה תוכניתאני מנהלת [עדיין] אינספור דיאלוגים עם מכאלה, חסר לי הצד שלה, ההתלבטויות [אם היו, הקשיים, מה עבר לה בראש וכו'...] בהתחלה כעסתי עליה נוראאאאאאאאאאאאא אחר-כך קינאתי בה מאודדדדדדדדד וגם אני בכיתי, בכיתי המון, את דמעותיי הבלתי ניראות על ההחמצה הגדולה שלאהוב באמת נערה אחת מיוחדת במינה שאסור לי. arandiera, לא הרגשתי כמוך...אבל הרגשתי המון, כפי שאת רואה. לא קראתי ספרי-לסביות, לא ידעתי שקיים מושג כזה, לא ידעתי שמישהי שתאמר לי בפעם אחת "הייתי מאוהבת בך..." יעשה לי את מה שזה עשה... גם לא יודעת למה. נפתלות הן דרכיו של הכוח שמעלינו.

גוזלה

New member
ועוד התחלה לאוסף...

"הנה אני מתחילה", שמעתי עליו במקרה בעודי משוחחת עם חברה ודנה איתה לגבי סוגיית אהבת מורה. "מה, לא קראת את "הנה אני מתחילה"?" שאלה בתמיהה, ואני בהתלהבות מעט פתאטית, רצתי בהזדמנות הראשונה וקניתי את הספר. לקרא אותו-- קראתי בנשימה אחת. להזדהות-- אין בן אדם שיכול להזדהות עם הספר, יותר ממני!!! המצב המתואר במשך רוב הרומן, כל כך התאים לי!! כל כך הרבה!!!! כאבתי על שבמציאות, זה לא יכול להתרחש..!!! לקראת הסוף גם בכיתי-- בכיתי המון, כי אני לא רוצה שככה הדברים יגמרו!!! אני לא רוצה שהסוף יהיה כואב כל כך!!!!! המילה בה השתמשת, פרן שלי-- ההחמצה הגדולה הזאת-- היא מעיקה כל כך!!! טוב, אז גם אני חדשה כאן-- הגעתי לפה בזכות פרן הנהדרת שלי, שתמיד נהנית לגלות דברים ומקומות חדשים!!! ואני נהנית, לצעוד אחריה אימתנה!!! מקווה שאמצא במקום הזה פינה חמה ונחמדה!! גוזלה.

f r a n

New member
איזה יופי שאת כאן!!!

סוגיית אהבת מורה! סוגייה כה לא פשוטה קשה לי שלא לדון את מיכאלה לכף חובה! קשה לי ... כי אז אצטרך להצדיק מעשה בלתי מוסרי שלי אסור לי! גוזלה פראן

גוזלה

New member
אני פה... את עדיין כאן????

אם קשה לך, אז אל תעשי כן!!!!! אבל מותר לך-- מותר לך הכל!!!! מה שלומך מתוקתי? אגב, אביא לך ביום חמישי את הספר...!

sharonie 28

New member
הנה אני מתחילה...

קראתי אותו כבר די מזמן, הרבה ספרים עברו תחת ידי מאז, אבל אני עוד זוכרת. מאד נהניתי לקרוא את הספר, קראתי אותו ברציפות עד סופו באחת השבתות. מעבר לכתיבה הנעימה של קציר, התחברתי איליו, בעיקר כי נזכרתי בעצמי, בתיכון, מתאהבת במורה שלי לספרות, מנסה להיות כמה שיותר קרובה אליה, אל האצבעות שלה ( זה נשמע פיסי, אבל זה לא היה - הכל בראש... ). לא מצליחה להבין איך היא נשואה כבר, ולמי. ואז מתהבת במורה לתנך ובמורה לביולוגיה, ובמפקדת שלי בצבא.( מה העיניינים עם לסביות ודמויות סמכות ? ). אז כן יכולתי להתחבר אליה בקלות, לאהבה שלה, לצורך הזה, לתחושה שאין גבולות למה שמרגישים, שכשאוהבים אין חוקים, ואפשר הכל. עם מיכאלה, כשקראתי את הספר, לא היה לי קשה בכלל, היא הרגישה מה שהרגישה והלכה עם זה. לא יודעת איך הייתי מגיבה אם מיכאלה היתה מיכאל, בעצם כן יודעת, היה לי הרבה יותר קשה לקבל. וכשאני חושבת על הסיטואציה עכשיו, אם המורה של אחותי הקטנה, היתה מתאהבת בה ( מה שלא קשה בכלל...) והיה מתפתח משהו פיסי בין שתיהן, הייתי רוצה להעיף אותה מכל המדרגות. ואם שרון בגיל תיכון היתה שומעת את שרון של היום, היא היתה מאד כועסת, כנראה. ורק כבדרך אגב, יש ספרות לסבית ענפה בעולם, חובבנית ומקצועית, באינטרנט או בספרים, נפלאה, מרגשת ומדוייקת כמו קציר ואף יותר.

sharonie 28

New member
הנה אני ממליצה..

ספרים של שרה ווטרס - tipping the velvet ו - fingersmith ויש עוד אחד ששכחתי את שמו. Tipping גם עובד לסדרת טלוויזיה ב bbc. אמה דונהיו, סופרת אירית, שאחד מספריה Hood, כבר יצא בעיברית - "כיסוי". ספר אחר שלה Slammerkin. רדקליף, סופרת שהתחילה לכתוב בעיקר fanfic ( פאןפיק זו כתיבה שמבוססת על סדרות טלוויזיה ומתארת את העלילה, היחסים בין הדמויות בעין לסבית, או בקיצור איך אנחנו היינו רוצות לראות את הסדרות האלו. הסדרות שזוכות להכי הרבה fanfic הן xena, x files, voyager ועוד ..) והמשיכה בספרים משלה. קראתי יותר טובים ממנה אבל, בחורות יפות, סקס טוב וסופים טובים - לפעמים זה כל מה שצריך... באתר שלה לדעתי, היא כבר לא מפרסמת את ה web versions , כי רוב הספרים יצאו לאור. עדיין ניתן לקרוא קטעים מהסיפורים ולהזמין דרך ההוצאה. מי שרשומה לקבוצת הקריאה שלה יכולה לקרוא את הסיפורים החדשים. האתר שלה הוא www.radfic.com . מפאת קוצר הזמן... יש אתר ישראלי שמרכז סיפורים ואתרים כאלו. אתר מצויין להתחיל איתו ולהכיר את העולם הזה. www.pride.co.il/uberxena/home.htm . יש גם הסברים על הז'אנרים השונים. הרשת מלאה בסיפורת לסבית טובה. לפעמים נופלים על זוועות עולם ולפעמים זה תענוג צרוף. ככה זה, אם אין ספרות לסבית, אז אנחנו נעשה בעצמנו... יאללה לכתוב.

sharonie 28

New member
ורק עכשיו שמתי לב

שיש עוד המלצות בקישורים של הפורום, איך לא בדקתי קודם ? שווה הצצה.

גוזלה

New member
הכוונה היא,

שאם תסתכלי בחלק העליון של דף האינטרנט, תוכלי לראות שורה בצבע כחול עליה כתובים בלבן מילים שהן קישורים לדפים הקשורים לפורום (ביניהן: ראשי, קישורים, מאמרים וכו') אם תלחצי על הקישור "קישורים", יופיע דף אינטרנט חדש עם קישורים לאתרי אינטרנט שקשורים לפורום, במקרה הנוכחי, סיפרות גאה. מקווה שעזרתי.

f r a n

New member
תודה גאון קטן שלי, את תמיד שם בשביל

וזה שאת גאון קטן שלי, כבר אמרתי??????.

f r a n

New member
מורן, כמנהלת הפורום, חשוב שתגיבי

מדוע דווקא בסוגייה זו את נמנעת??????????????..

מורן א

New member
תגובה

לא ראיתי צורך בהתערבות בנושא הנ"ל, אך כיוון ש-fran מבקשת את תגובתי אז איעתר לבקשתה. אני חושבת שדיברי arandiera יצאו מהקשרם בציטוט מתוך הפורום "ספרים וספרות". היא חיפשה דעה תומכת, או הבנה בחלק של ההזדהות עם הספר וכיוון שלא מצאה אותו ב"ביתה" בחרה לפנות אלינו. אני לא רואה באמרה "אינם מבינים הרבה בספרות" משהו מעליב. זו דעתה וזכותה. דעה זאת נובעת אולי מכך שבפורום אין דיונים על ספרים, חברי/ות הפורום מעדיפים/ות להתמקד בכתיבה מאשר לדון על ספרים. זהו אופיו של הפורום מטיבם של האנשים המרכיבים אותו. כמו כן אני תומכת בדעתה של dyke it, גם לבני/ות 16 מותר שיהיה פורום שיתמוך ביצירותיהם/ן. הפורום ברובו חוויתי, אסוציאטיבי ופחות אינפורמטיבי בכל הנוגע לספרות. אין טעם להעלב מאימרה שלא בהכרח נוסחה כהלכה. מורן

f r a n

New member
את פשוט מקסימה, יש בך כל-כך הרבה

הבנה למין האנושי. הלוואי ואוכל רק ללמוד ממך!! תודה

למעלה