הנה אני בא..

lexlady

New member
הנה אני בא..

עם הרבה מזל הצלחנו לקנות כרטיסים ללונדון לעוד שבועיים. אנחנו מתכננים להיות שבוע באנגליה וכשבוע באירלנד לגישוש ראשוני. רציתי לדעת מה לדעתכם הדרך הטובה ביותר להגיע מלונדון לאירלנד בהתחשב בעובדה שאנחנו עם ילד ותינוק. אשמח לקבל גם טיפים לגבי מזג האוויר בתקופה זו. תודה מראש

Nobilis

New member
מספר שאלות מקדימות

יש לכם רכב? להיכן באירלנד אתם רוצים להגיע?

lexlady

New member
לשכור רכב

בהחלט בא בחשבון, אלא אם יש אמצעי תחבורה נוח יותר באירלנד.. אני מודה שעדיין לא בדקתי. מאחר ואנו נסתובב עם עגלת תינוק אז רכב נראה לי פיתרון נוח... אנחנו רוצים להגיע לדבלין ומשם למקומות שונים בטווח של כשעה נסיעה לכיוון (אני פתוחה להצעות). נכנסתי לאתר של ריינאיר (תעופה) וראיתי שמחירי הטיסות מלונדון סבירים אבל מדובר במטוסים קטנים ואני עדיין לא יודעת אם אפשר לטוס בם עם עגלת תינוק בנוסף למזוודות.

EfratUK

New member
לגבי העגלה

טסתי לפני כמעט שנה עם ריינאייר מגטוויק לקורק, והיתה איתנו הבת שלנו, שהיתה בת 14 חודש, וטסנו עם העגלה (באגבו, ככה שהיתה עגלה גדולה) ולא היתה שום בעיה עם זה. עדיף תמיד לבדוק , למקרה שהחוקים השתנו מאז, אבל אני מאמינה שזה בסדר.

dudy1979

New member
מותר לשאול איפה קנית את הכרטיסים וכמה עלה?

בתודה מראש.

cookie9

New member
טיסה זולה ומהירה יותר

מאשר להעביר רכב על מעבורת (ליברפול-דבלין, למשל). במיוחד כשאפשר למצוא טיסות שעולות גרושים (Ryanair) אם אתם מתכוונים לשהות בעיקר באזור דבלין, אין טעם לשכור רכב, לטעמי. אבל זה כבר שיקול שלכם. כשטסתי Ryanair (בריטניה-אירלנד ואירופה בכלל) ראיתי לא מעט הורים עם ילדים בעגלות עולים למטוס. הם אפילו קיבלו "זכות קדימה" על פני כל הנוסעים האחרים בכך שנתנו להם לעלות ראשונים למטוס ולהתמקם במושבים לפני כל שאר הנוסעים. אם אני לא טועה, ראיתי שלאחר העלייה למטוס לקחו להם את העגלות והכניסו ישירות לתא המטען בבטן המטוס. אבל שווה לברר את כל הפרטים הללו מראש לפני הזמנת הכרטיסים. דרך אגב, מטוסי Ryanair אינם קטנים יותר ממטוסים של Alitallia למשל, שטסים מאירלנד לאילטיה (או כל טיסה פנים אירופאית קצרה אחרת). לגבי מגורים באזורים המרוחקים כשעה מדבלין כדאי לכם לבדוק טוב טוב את העניין ולהחליט על כך רק לאחר שתדעו היכן אתם עובדים. יש בבוקר פקקים מטורפים בכניסות לדבלין (לאורך ה-M50), כך שגם מי שגר בעיירה המרוחקת כעשרה מייל מן העיר עלול למצוא את עצמו עומד יותר משעה בפקק כל בוקר... זה מאד תלוי היכן בדבלין עובדים (מרכז העיר או פריפריה). למרכז העיר קשה להכנס בבוקר עם רכב (הרוב נכנסים עם הרכבת) ובתוך העיר יש חשמלית, וכמובן גם אוטובוסים. בהצלחה

lexlady

New member
תודה קוקי

האם כדאי להזמין את הטיסות כבר עכשיו מישראל, או שעדיף לעשות זאת סמוך למועד הטיסה מאנגליה ?

cookie9

New member
רצוי להזמין טיסות Ryanair מראש

ככל שמתקרב מועד הטיסה מחירי הכרטיסים עולים. לכן, אם אתם יודעים בדיוק מתי אתם רוצים להגיע לדבלין (ולחזור ממנה), רצוי להזמין את הכרטיסים כמה שיותר מוקדם. שימו לב שטיסות סביב סופי שבוע יהיו יקרות יותר. במקרה של טיסות Ryanair מבריטניה לדבלין, יש הרבה כאלו והרבה פעמים ביום. כך שגם אם אתם מזמינים שבועיים מראש ניתן להשיג במחיר זול (בד"כ, להוציא חגים, סופ"ש, חופשות בנק וכד'). נסיעה טובה.

לגבי Ryanair אכן ככל שמזמינים מראש ניתן

להוזיל את הכרטיס, ישנם ימים מסויימים ושעות מבוקשות בהם תמיד יקר (סופי שבוע). ככלל אצבע הטיסות "בקצוות" כלומר הטיסות הכי מוקדמות והכי מאוחרות זולות יותר, טיסות בסופי שבוע יקרות יותר. לגבי תינוקות, משפחה עם תינוק מקבלת עדיפות בעלייה למטוס, עגלות התינוקות מועלות למקום מסויים במטוס, והן מורדות מייד כאשר המטוס חונה. גגם אם תמצאו טיסה ב-1 אירו, אח"כ המיסים ושאר התוספות מייקרות אותה, כולל תשלום בנפרד עבור המטען.

jonbaum

New member
לא חייב להיות ראיינאייר

לפני שבועיים דודה שלי מלונדון באה לבקר אותנו כאן בדבלין, והיא ביררה את כל האפשרויות ובסוף טסה עם BMI. היה יותר זול מראיינאייר, הם טסים מהית'רו (שהוא הכי נגיש מכל שדות התעופה של לונדון), מקבלים מקומות מסומנים, מותר להביא 20 קג' ולא רק 15 כמו בראיינאייר, והמטען כלול במחיר. בקיצור, זה לטוס כמו בן אדם - רק cheap ולא cheap and nasty כמו בראיינאיר.

למעלה