הנה אלבום מומלץ

giloni

New member
הנה אלבום מומלץ

אחרי האלבום Cruel Sister המצויין, שהיה אלבום פולקי לחלוטין, ללא כל חומר שיצרו חברי הלהקה אלא רק בלדות עממיות בעיבודים נפלאים של רנבורן, יאנש, קוקס, תומפסון ומקשי - בא האלבום הזה, 1971, והחזיר את היצירתיות. אמנם עדיין יש שם חומרים מסורתיים, אבל גם יצירות של החברים. מעל הכל האלבום הזה מתאפיין בנועזות של החבורה. כמו בגולת הכותרת (בעיני רוב מעריצי הלהקה) Basket of light גם כאן מפליאים יאנש ורנבורן על גיטרותיהם, סיטאריהם, זולצימריהם ומפוחיותיהם. ערוב שכזה של פולק אנגלי, קאנטרי, מוסיקה קלטית, בלוז דרומי וג'אז זה פשוט חוויה לאזניים ששומעות. אני לא יכול לאמר על האלבום הזה שהוא אלבום רוק. זה משונה לכתוב בפורום הזה על אלבום שאיננו אלבום רוק, אבל זו מוסיקה שכל חובבי הרוק, לגווניו, אסור להם שלא יכירו. Wedding Dress הנהדר פותח את החבילה הזו, איזה מקצב שבא מהערפילים של אירלנד או מהיערות של נוטינגהאם. אין לי מושג מאיפה, אבל כשהוא בא ללונדון ומושר בפיה של גדולת החולמניות הבריטיות, ומושא חלומותיו של הבוס המהולל שלנו, אין לו שני. Will the Circle Be Unbroken לוקח אותנו לאמריקה. אנחנו רגילים ללהקות בריטיות שכבשו את אמריקה עם מוסיקה שהם לקחו ממנה בהשאלה. פנטאנגל לא קרעו את היבשת החדשה ולא עשו שם מי-יודע-מה, אבל איזה יופי של פולק אמריקאי. כאילו אנחנו יושבים בוילאג' אי שם לקראת תום מלחמת העולם ומאזינים לוודי גאת'רי ולפיט סיגר ושרים איתם יחד. אלה רק שתיים מהפנינים. לא אפרט את כל השאר ורק אומר - רנבורן על גיטרה חשמלית ועל סיטאר, יאנש על האקוסטית - זה שילוב שמרעיד את הלב בכל פעם מחדש. והפעם נוסף גם תיפוף מקסים של טרי קוקס, שמשום מה נוטים לדחוק אותו לפינה מול שני ענקי הגיטרה וענק הבאס דני ת'ומפסון (שעושה גם הוא עבודת קודש - כהרגלו). ובכן, המתופפים שבינינו: לא צריך להתחרע על התופים בלהקת איצטדיונים מזיעה או לאלתר בוירטואוזיות בלהקת מטאל מזוויעה, או לחליפין ובכלל לא בתור השוואה - לנגן בגאוניות בלהקת בלוז רוק משולשת דוגמת הג'ינג'י של הקצפת. מספיק להיות בלהקה שלא כל-כך מתאימה להגדרות שיש במילון המוסיקה כדי להחשב אחד מגדולי המקישים -ואני לא מגזים. יצא בדיסק בשנת 200, נדמה לי שזה משהו גרמני (זו המומחיות של רעבל - אז אני משאיר לו את זה) ואת התקליט אני מתכוון להשיג ממישהו שכותב כאן לפעמים - אם הוא לא מכר אותו למישהו אחר. יקי

Welsh

New member
מה קורה פה??

אני כותב בפורום השכן על הקופסא של קלפטון והיא זוכה כאן לתיאור נהדר (כרגיל) של הבוס, אני ממליץ שם על פנטנגל והיא זוכה כאן לסקירה נהדרת (כרגיל) שלך. שאני אקח זאת כהזהרת סנכרון?
את האלבום המדובר אני לא מכיר אבל את Basket Of Light מכיר ואוהב.

giloni

New member
אתה, הבוס ואני

צריכים למלאות טוטו יחד. אני מכיר מישהו בבאר-שבע שיכול לסדר לנו משהו שיתלבש על הטלפטיה שלנו...

melancholy man

New member
תעשה רי סטרט למודם

זה יפטור את בעיית הסינכרון
באיזה פורום בדיוק את כותב על קלפטון ולמה? (סתם, בקטנה, פתאום הבנתי שלא כולנו מתכוונים כנראה לאותו פורום כשאנחנו כותבים הפורום השכן...).

melancholy man

New member
שכנים יש לנו הרבה

אבל רק אחד אנחנו אוהבים באמת
, אצל השאר אנחנו לפעמים מפתח לילדים, או נותנים להכניס את העיתון כשאנחנו בחו"ל, אבל רק עם מי שאנחנו אוהבים אנחנו אשכרה נפגשים בערב...

LadyG

New member
בסדר בסדר

אבל הכי טוב להשאיר את המפתח אצלנו וגם את העיתון

Welsh

New member
אני מתכוון לפורום 'רוק'

איזה עוד שכנים יש לנו? 'רוק מתקדם' והפסיכ(דל)ים לא?
היה שם מין 'רץ במערכת'\ 'אלבום השבוע' (משהו שפה הרבה זמן לא היה...).

giloni

New member
הצצתי שם, יקירי

לינקין פארק (ככה קוראים לזה??) שולתתתתתתתתתתתתתתתים!!! תשאר כאן, מה יש לך לחפש שם? יקי

Welsh

New member
יש להפיץ את תורתנו בקרב הגויים ../images/Emo13.gif

ורק בשביל הסדר הטוב, זה-"לינקין פארק שולתתתתתייים!!11!!11!1!"

Anuerysm

New member
רק שהוא צודק

אני בן 15 וחלק חשוב מההתפתחות המוזיקלית שלי היא באינטרנט פוסטרים בחדרים של קרובי משפחה נידחים הביאו אותי רק להיכרות עם פינק פלויד ולד זפלין ומשם נאלצתי להמשיך בעצמי ואני מנסה כמה שיותר להיות מודל לחיקוי של ילדים אחרים כדי שהמוזיקה הזאת לא תיעלם לגמרי מן העולם

John Barleycorn

New member
זה בגלל שמזמן לא פתחת שירשור כזה../images/Emo3.gif

חוץ מזה וולשי יקר, אל תתן לאף פולני לגרום לך רגשי אשמה. אנחנו הרי לא רוצים מריבות שכנים. חסר לנו שאפיטף יפנצ'ר לנו את הגלגלים, הוא יודע איפה אנחנו חונים. בקיצור, אנחנו מפרגנים. גלוש כאוות נפשך בפורום רוק עם הצעירים לנצח. תעשו חיים, אנחנו נשב פה לבדנו בחושך.

giloni

New member
כנראה

שג'קי קצת נמאסה עליהם. נשב איתה לבד בחושך... יקי

melancholy man

New member
עם ג'קי מקשיי לבד בחושך?

אתה ממש מרים להנחתות יקי, עדיין.. אני חושב שכולם מספיק אינטלגנטים להוסיף בדיחות ג'קי מקשי לבד

למעלה