הנה אחד ארוך

daworse

New member
הנה אחד ארוך

זה המשך תגובה על ה"כתבה" של מקודם. אני מבקש לקרוא מהתחלה עד הסוף זה חשוב מאד. ההיפ הופ הישראלי צריך בשלב הזה כמה דחיפות טובות וגדולות. כל הזמן מדברים על איך מתקדמים, ואיך שעוד מעט זה יתפתח ועוד מעט זה וזה. בולשיט. יש לנו סצינה בגודל פיסטוק ש 99.999999 אחוז מהארץ בכלל לא שמע עליה. ועל תגידו לי שסאב מוכר בכל הארץ כי סאב לא הזיז להרבה מאד אנשים. אולי רק לאיזה 100 אנשים שקנו את הדיסק, ובכל זאת מכירים רק אותו ואת הצל, ואיזה 1000 אנשים שהורידו את חי מיום ליום מנאפסטר ונגמר הסיפור. זה לא התקדמות בגרוש. התקדמות זה שאנשים צריכים להזמין כרטיס לג´י שבועיים קודם כי אחרת נגמר הכרטיסים. לא שסופרים אומר שחייבים להזמין, ובסוף גם מי שבא ב-1:00 בלילה בלי כרטיס נכנס, ויש לו גם אפילו מספיק מקום להפליץ ובלי שאף אחד יריח את זה. התקדמות זה שמישהו יוכל להפיק פסטיבל היפ הופ ישראלי "נטו" בעשרות אלפי שקלים, ויוכל גם להחזיר את כל ההשקעה, פלוס עוד הרבה כסף. התקדמות זה שראפרים ממיק למקס מוזמנים להופיע בטלויזיה, שמכירים אותם ברחוב, שמקבלים על מה שהם עושים כסף, שלצ´ולו יהיה מניע כספי להפיק עוד דיסק. כי בלי כסף אין כלום בעולם היום. ברגע שהסצינה תהיה בנויה על כסף, המוני אנשים ופרסום במימדים עולמיים, אז זו תהיה התקדמות. תבינו, שאם סופרים צריך לפרסם מסיבה בפורום כדי שיבואו בכלל אנשים, ובכל זאת בקושי מגיעים אנשים למועדון הפיצפון הזה זה לא שווה. תסתכלו על צרפת. זה מה שאנחנו צריכים להסתכל עליו ברגע זה. יש להם פסטיבלים עצומים ברמה של ארה"ב. להקות מגיעות לשם עם תלבושות מאוחדות, יש מיקרופונים שלא עושים פידבק, שקולטים.. אתם אומרים שצריך שירים עם מסר, לא אגו טריפ. זה בולשיט. אגו טריפ זה ראפ. אתם רוצים להיות כמו אמריקה, אבל רוצים שירים בלי אגו טריפ. תחליטו. אגו טריפ היה ותמיד יהיה בראפ, וזה טוב. אתם לא יכולים לשנות את זה. מה שצריך להשתפר זה ההפקות. המילים שלנו לא יותר גרועות משל ארה"ב. הביטים זה מה שעושה את כל ההבדל. ברגע שהסצינה לא תהיה תלויה על צ´ולו זו תהיה התקדמות. בינתיים צ´ולו תמשיך לעשות את מה שאתה עושה כי בלעדי זה אז אין כלום. בלעדיך אין סצינה. אפילו שבינתיים אין רווח ואין הפקות במימדים גדולים, תמשיך עם זה, זה ישתלם בסוף.

שירשיר

New member
כמה תיקונים משמעותיים

1. סאב לא מכר 100 עותקים, אלא הרבה יותר, לפי מיטב ידיעתי 10,000, שלא נדבר על צרובים. התקדמות- גם הערסים הכבדים של בת ים קנו את הדיסק! ולהזכירכם הוא גם נבחר לתגלית השנה במעריב לנוער. תנו קצת קרדיט. 2. אומני היפ הופ בארץ מבזבזים יותר על מוזיקה מאשר שהם מרויחים. אומנים בארץ (לפחות מי שאני מכירה) לא מרויחים מהופעות ודיסקים של מיק למקס וכו´. רב אומני מיק למקס שילמו על שעות האולפן. כסף זאת לא הסיבה שכולנו עושים זאת, למרות שזה היה נחמד... שירי

daworse

New member
שירי חמודה לא הבנת אותי

שאמרתי 100 עותקים התכוונתי שמאה אנשים חדשים שלא היו בעניינים של הסצינה קודם קנו את הדיסק. ודבר שני, על כסף, אמרתי שהיפ הופ הישראלי יתקדם כאשר אומנים יקבלו כסף.

שירשיר

New member
הבנתי...

קודם כל, אולי 100 מהסצינה קנו את הדיסק והשאר לא מהסצינה. עשה לי טובה. הסצינה לא כל כך גדולה שהיא מגיעה ל- 10000 איש! שנית, מה קשור כסף לסצינה??? גם אומנים הרבה יותר מפורסמים לא מקבלים הרבה כסף בארץ. זה פשוט הפאק בישראל מפני שהיא לא משקיעה מספיק כסף על תרבות...

da^Lord

New member
בנוסף למה ששירי אמרה

על זה שהמאה איש שאמרת בקשר לסאב, לא ממש מדיוק, יותר לכיוון 9000-10000 איש שקנו את דיסק. סאב מקבל כסף על הופעות, וככה זה כל אומן שהצליח, והתקדם ויצא מהמחתרת. חוץ מזה, בג´י.. על מה אתה מדבר? אני כבר לא יכול לסבול את הצפיפות שם מרוב שהרבה אנשים באים, ואתה אומר שאתה יכול להפליץ, אולי לא יישמעו,אבל יריחו גם יריחו. וואלה רעיון טוב לצפיפות שם. כולם ייברחו. מה שנכון זה שיותר מידי תלויים בצ´ולו, בינתיים בצדק,כי הוא היחיד שמרים את הכפפה ועושה. אבל כל אחד יכול גם לעשות בעצמו לקנות ביטים לבד ללכת לאולפן להקליט לבד.. וכו´.

ng גבאי

New member
לאחר שלא כתבתי כאן הרבה זמן הנה

משו טוב ששווה להגיב לו .. בן בהחלט צודק שאת עיקר ההיתקדמות של המוזיקה השחורה אנחנו צריכים לעשות לבדנו אני מאנייק אם את טל ואת סימון לא גררתי בשיניים למסיבות. עכשיו אנחנו בתקופה יחסית קלה מבחינת ההיתוספות של החברה שלנו לקהילה... זה בא לנו די בקלות אנשים שבחיים לא באו למסיבה מכנים את עצמם באי סי קיו האור מציון כלא 6 וכולי אווו בנות שבחיים שלהן לא ראו את קובי כבר נהיו המומחיות בקשר לחדר המיתות שלו ומתחילות להמציא סיפורים מכאן ועד הודעה חדשה עליו כאילו הן החברות הכי טובות שלו... סאב מכר כבר 10,000 עותקים מדיסק שנועד רק כדי "לשרוף" חומר ישן שעדייו שווה השמעה ואני כבר מכיר פול אנשים לא מהקהילה שמחקים כמו פאנטים לדיסק הבא מידת ההערצה לדוקטור דריי וטו פאק נהייתה עצומה עד כדי כך שמוכרים גופיות שלהם (בסגנון ערסי בולט) בכל השווקים המוזיקה ה2 הכי אהובה על ידי ערסים זה ראפ.. וגם הפריקים מודים שבניגוד להכל "זה לא רע" אבל לפי דעתי הבוחן האמתי של הקהילה שלנו עכשיו היא לא כמה ילכו לדרג תסינגלים של בויקה או כמה ישמיעו את הדיסק של סאב לחברים (למרות שזה חלק מרכזי ביותר) אלה איך אנחנו נסתגל ל"חברים" החדשים בקהילה והאם יהייה להם תאפשרות להגיד ווואלה זה כייף ולקתלג את עצמם לתוכינו האמת לא ממש בא לי לחזור לנושא הזה אבל אני מתכוון למסיבות אנשים לא יכנסו לזה אם לא תהייה לזה מה שהם מגדירים חיי ליילה סוערים .. ולבנתיים לצערי זה לא ממש קורה למרות שמתחיל להיות ניצנים ממש מפותחים כמו שרוז (אימפולה אמר) אני לא מסכים עם בן בקשר לזה שרוב המוזיקה זה חרא ... אני עדיין מתפעל איך היתקדמנו מאז הפריסטייל ה1 ששמעתי לייב בהופעה ועד עכשיו גם בעסק חל שיפור ניכר.... הלהקות הקטנות שנותנים להם את הבמה מתכוננת באופן הרבה יותר מקצועי ונותנות הופעה ראוייה לשמה וכשחושבים על זה אני בטוח שבקטע ה1 של סאב הוא הייה נשמע משו סטייל שמעטה... והוא אפילו מודה בזה.. בקיצור בן אולי החומר בעיברית שאנחנו שומעים הוא חרא אבל לפחות זה חרא עם טעם יותר טוב ממה שהייה לו שנה שעברה ולפניי כן בקשר לאיך הם יודעים אם הם טובים או לא.. אבל האמת אפשר להבחין בנייהם כי מי שטוב יודע שהוא טוב ותופס תחת זה לא מה שהייה פעם באמת שאנחנו מבחינים בין חברה שמחבבים תמוזיקה ואנחנו די מזהים אחד תשני ומה שייפה כאן שאנחנו גם מכירים אחד את השני ובאמת כמו שדה לורד אמר גם אם תמצא מישו שאתה לא מכיר באוטובוס יהייה לך על מה לדבר איתו (אשכרה קרה לי לפניי יומים) כל היופי בזה שהקהילה שלנו פתוחה לחדשים ולא ממש מורכבת מחבורות (פחות או יותר) בקשר להשוואה בין הרוק לבין הקהילה שלנו ההשוואה לפי דעתי לא במקום למרות שמה שיש עם הרוק ממש דומה אבל זה לא ניתן להשוואה הרוק הרבה יותר וותיק והרבה יותר גדול (לא מדברים עליו הרבה אבל הוא קיים) אבל לעומתיינו הרוק לא פתוח כל כך לחדשים בגלל הסגנון שלו והסטיגמה שלו אותי באופן אישי זה מפחיד בכל אופן יש לנו את ההזדמנות לזנק למעלה עכשיו צריך לראות איך ננצל את זה ....

Curly

New member
אני קצת מסכימה וקצת לא!!

תראו המוסיקה כן עשתה כמה צעדים כי סאבלימינל כן היה מועמד לתגלית השנה ועוד איזה משהו שאני לא זוכרת. וסבלימינל כן הופיע בנערת השנה של מעריב לנוער שהמון אנשים רואים את זה! ואתה יודע מה אם כל זה מחזיק על צ´ולו אז למה לא? כי אולי עדיין אנחנו קטנים אבל לאט לאט נהיה בכוחות עצמנו!! ואתה יודע מה? זה הכל תלוי במורל והכוח שלנו!! לא סתם אבל ברצינות זה באמת תלוי בנו. ואם מנגנים את השיר של בויאקה ברדיו דיי הרבה זה אומר שזה לא רק סאבלימינל ויש עוד וזו רק ההתחלה ואם ניפול מיד אחר כך מיילה!!!!! טל

מעניין שאף אחד לא מתיחס נקודת האגו

יש בעיה עם זה.... ברבה אמנים (and I use the term lossly) כותבים חומר שהוא לא כל כך מושך (אני גדול, אני ענק - אני דודי דודי התותח) מה שאולי נמשע נחמד (וגם זה נדיר) אבל ממש לא מקדם את האומנות.... קראתי איפשהו שעדיף קטע אחד טוב שיביא אישאחד נוסף לקטע ממאה רעים שיבריחו מאה אנשים.... אוקצור פעם הבאה שמישהו מכם כותב את המילה "אני".... שיחשוב שניה מה הוא/היא עושים.... make peace !in the middle east

שירשיר

New member
מה רע באגו????

הרי האגו זה כל הקטע של הראפ... עזוב את כל המחאה ובלה בלה בלה... לפעמים שירים קצביים עושים לי את זה יותר... ואין ראפר שאין לו אגו.. BELIEVE ME!

ken kaniff

New member
אגו יש לכל אחד

וזה נורמלי, אבל אגו יותר מדי מנופח זה רע. ויש דווקא הרבה ראפרים (בעיקר מחו"ל) שהאגו שלהם סביר לגמרי, ולא מתנפח כמו בלון הליום. ליאור

MC StorM

New member
מידע פנימי מחוץ לסצינה

טוב כמה דברים : 1. אני לא הייתי בכלל בקטע של ראפ ישראלי עד שפתאום בתמוז סאבלימינל הופיע ורק אז התחלתי להיכנס לזה אז כפי שאומרים "סייג לחוכמה שתיקה" דבר שני שירי ראיתי הופעה שלך עם מוקי היה פצצות את שווה שתי עוגיות עם פצפוצים וקרם

mc mystic

New member
סחה על הדיון, +......

אני מסכימה עם מה שכולכם אומרים כי אתם לא ממש סותרים אחד את השני. להתקדמות יש המון שלבים וזה נורא תלוי בבן אדם מה זאת התקדמות גדולה וקטנה עבורו. כל מה שיש לי להגיד זה שעכשיו אני הכי גאה בסצינה ובאנשים שבה כי נראה עוד פורום שמסוגל לבקר את עצמו מנקודת מבט אובייקטיבית. היתרון הכי גדול שלנו הוא באנשים, וכל עוד לא נשקע לתוך עצמנו ונעטוף את עצמנו ביהירות ואטימות נדע במילותיו החוזרות ונשנות של המלך (זה עם הראסטות): IF U KNOW YOUR HISTORY,THEN YOU WOULD KNOW WHERE YOUR COMING FROM מרוני, שלא מצפה שתבינו כי היא עצמה עדיין בבילבול:)

למעלה