הנהגה.

הנהגה.

בעקבות החג תנועה, אני וחן החלטנו שאנחנו הולכות להרים סמינר. הסמינר יעסוק בעיקר בשאלה של- מה זה אזור, ואיך אזור צריך לתפקד. עולה השאלה- על מי מוטלת פה על האחריות? על החניכים שיקחו יוזמה, על הקומונרים שאמורים לתפעל את האזור? אף אחד לא יודע באמת מה זה האזור המושלם, איך אזור אמור בכלל להראות- מבחינת גיבוש, מבחינת הובלה- מי אמור להוביל את האזור, מבחינה כמותית, ונמאס. אני שומעת המון חברות קבוצה שלי שבוכות ש"שמו"צ זה גרוע, טעות חיי שנכנסתי לשמו"צ", וזה מבנות שמדריכות. בכיתות הקטנות רוב החניכים מגיעים לפעולות מחוסר ברירה- "אני אשב בבית ולא אעשה כלום או שאני יכול לשחק משחקים מגניבים עם חברים שלי?" אבל כשגדלים המון מגיעים לצומת של "מה אני עושה פה? למה אני בכלל לוקח חלק בתנועה?". לפי דעתי, בתנועה יש את המקום לביטוי עצמי, להגשמה עצמית. אבל כמות האנשים שבאמת יכולים לקחת על עצמם את היכולת להכנס למצב של חיים משותפים, של הובלה אמיתית של קן שלם הולכת ומדללת עם השנים, ומעלה את התהיה- לאן התנועה תגיע? אם היא תקרוס בעוד מספר שנים, שהערכים שעליה היא הוקמה ישחקו וילדים יחונכו למרדף אחרי יותר כסף, יותר להראות כמה יש להם, כמה הם עשירים, ולזרוק הצידה את הצד החשוב יותר- הצד של מה אני באמת רוצה, אני באמת רוצה לבזבז את החיים שלי, או לפחות את תקופת ההתבגרות שלי בעם מי נינט יוצאת כרגע או מה ג'וני דפ לבש, או לא לבש. הגיע הזמן שנשנה. נפסיק להגיד "זה דור שלם של אנשים שלא אכפת להם כמעט מכלום", נפסיק לבכות על ההנהגה הנוראית שיושבת שם במרומי הכנסת, נפסיק לבכות- ונתחיל לשנות. התנועה הזאת יכולה להכניס לנוער של היום, נוער שאני מאמינה שרובכם יסכימו איתי- נוער שכבר לא אכפת לו באיזה מצב נוראי אנשים חיים בשדרות, נוער שלא מזיז לו את הקצה של הציפורן באיזה תנאים-לא תנאים אנשים במדינה שלנו חיים, נוער שלא מעניין אותו אפילו ההיסטוריה של העם, מה שהיה פה לפני 40-50 שנה, ערכים שונים ממה שקיים אצלו במערכת, לשנות לו את סדר היום, לשנות לו את תפיסת העולם. כי לפי דעתי כרגע- המצב של התנועה בקאנטים. מתוך ארבע שכבות שיכלו לצאת לועידה, המקום שיש הכי הרבה השפעה לקול של החניכים, בחרו לצאת לא יותר מ500 שומר ושומרת. זה מראה לפי דעתי על חוסר אכפתיות, זלזול, זריקת זין(סלחו לי על הביטוי). אנשים כבר לא מוכנים לקחת אחריות על המצב שלהם, לקחת שליטה ולהגיד, "הגיע הזמן לשנות". אנשים מעדיפים לזרוק אחריות על אחרים, לוותר, לא לנסות בכלל. והגיע הזמן לשנות. אחרי כל זה, אני מבקשת גם לשמוע את דעתכם, וגם לשאול- איך נביא את השינוי? פעולות התנועה יתחילו מכיתות נמוכות מכיתות ד'? יותר גיוסי חניכים לתנועה? איך?

the mush

New member
קודם כל,

ח"ח על היוזמה. ואני חושבת שללא ספק בעזרה של קומונרים, האחריות היא של היוזמים. אבל תקנו אותי אם אני טועה, טיפה הרגשתי שהכנסת פה שני נושאים מאוד שונים. המקום האישי של כל אחד בתנועה ומשמעות האזור בתנועה. אני חושבת שזאת השאלה של כמעט כל שומר ושומרת, איך מביאים את השינוי? התנועה כבר בת 90 ומשהו [כמה באמת?
] ועדיין לא הצלחנו להביא את השינוי הזה באופן מוחלט. אני אישית חושבת שהשינוי כבר מתחולל, עצם העובדה שילדים בכיתה ד', ה', אנערף, במקום להשאר בבית ולראות תוכניות טלוויזיה מעפנות באים לתנועה, נכון שמעט נשארים, אבל אני, את, ועוד הרבה גובניקים שכן בחרנו להשאר, אנחנו השינוי.

אנחנו באמת השינוי,

יופי,אז אני ואת חונכנו. אבל מה בקשר לחברה שהיא לא התנועה? לחנך,זו לא הדרך היחידה. חוץ מלחנך ולדבר אנחנו לא עושים כלום. עדיין אנשים גונבים,עדיין אנשים רוצחים,עדיין ועידת העסקים מתקיימת למרות כל ההפגנות. 1 במאי-למישהו מזיז בכלל שיש את היום הזה?מישהו שהוא לא בתנועת נוער יודע מה זה? לא! לנוער של היום אכפת רק מעצמו, הדור הבוגר מחפש איפה יצאנו פריירים ואיפה לא עבדו אלינו,ואיך אנחנו נכניס את כולם לכיס הקטן. ההורים של החניכים לא כל כך תומכים בתנועות נוער, לפחות לא ההורים של החניכים(לשעבר)בקן שיכון. אז הילדים האלו גדלים לחוסר ערכים חוץ מערך אחד "אני העליון". אני עושה מה שבא לי,דופק את מי שבא לי ויאלה ביי. הצורך לשנות בוער בי, כל כך בוער שאני כבר מתחרפנת. השינוי באמת מתחיל מהחינוך,אבל לא רק מהחינוך. אני בהחלט חושבת שהשומר הצעיר צריך לשנות גישה,להפסיק לחשוב את עצמנו, להתחיל להעיר את החניכים הפסיביים בתוך התנועה ואחכ לתרום,להשתתף ביותר הפגנות-שהן גם לא שהתנועה מארגנת, לעבוד יותר עם שכונות מצוקה וכו וכו. בגלל הדברים לעיל, אני באמת רוצה לעשות את הסמינר לאזור שלי,להעיר אותנו ואולי לגרום לאזורים אחרים להתעורר יחד איתנו. אבל אני לא יודעת עד כמה הקומונרים והרכזי אזור יהיו בעיניין וזה מתסכל אותי. וחוצמזה, אלונה.. אני אוהבת אותך!:] סיימתי לחפור=]

זה בדיוק הקטע-

איפה המקום האישי שלי בתוך התנועה, אם אני באמת מנסה להוביל את התנועה, את יודעת מה- אפילו לא את התנועה. את הקבוצה שלי, את הקן שלי. הבעיה שלי היא שיש כבר חניכים ש"התנוונו", לא אכפת להם כבר מהשינוי שהתנועה כל כך מנסה להוביל כל כך הרבה זמן. אני חושבת שהשינוי שאנחנו רוצים להוביל, שהוא בעצם להגיע למצב של מדינה מתוקנת, שזה נראה לי יותר מדיי אוטופי, מדינה שמושתת על ערכי הסוציאליזם, אפילו אם זה לא סוציליזם קיצוני, מדינה שחיה באחוות עמים, מדינה שהתושבים בה באמת מאמינים שאין מקום אחר, שאוהבים את הארץ ואת המדינה שלנו, שרוצים כן לתרום לה, הוא שינוי קיצוני נורא, ואי אפשר להוביל אותו עם אולי 1,000 שומר ושומרת. צריך להגיע למצב של רוב מספרי בשביל להנהיג שינוי שכזה, ולא להיות במיעוט מספרי, כמו שאנחנו כרגע. כרגע הימין שולט בעם, אנשים מאמינים שערבים הם חיות ורק טרנספר יעזור. לפי מה שאני רואה- לא קורה שום מצב של שינוי. חניכים באים לפעולות רק בגלל המשחקים, ומעט מאוד מהם נשארים באמת לכניסה לגו"ב, ונכון שמגיעים המון לסמינרי קבוצות המשך, אבל כמה באמת יוצאים לש"ש, וממשיכים את חייהם בתנועה אחרי סוף שנת השירות שלהם, או אפילו אחרי סוף השירות הצבאי שלהם? מעטים. השינוי שאנחנו כל כך רוצים להוביל הוא אוטופי, וצריך להנחיל אותו כבר עכשיו לחניכים שלנו, לחניכים שבגו"צ, שאולי החלום של מדינה מתוקנת יתגשם.

חזוז

New member
יש רק דרך אחת

"הזורעים באמונה, ברינה יקצורו" כל שדה גדול מתחיל בחופן של זרעים שצריך לזורע לאט וביחס אישי. אין מה לעשות, חייבים לפעול לאט ככה שלא ניצור רובוטים שיצעדו בסיסמאות אוטומטיות של "פערים,קפיטליזם,מושחתים וכו'". כל שומר חייב להיות איש אמת בראש ובראשונה לגבי עצמו, רק ככה יבוא השינוי אחרת נרים בניין עם יסודות מתנדנדים. אני מאמין שהשינוי קורה עכשיו, תנועת הבוגרים גדלה, פרקי המשימה נהיים יותר ויותר משמעותיים (גלבוע, צפית ואופק לדוגמה) ויש הרגשה באוויר שהתנועה מתחדשת ועומדת על הרגליים בחזרה. זה איטי ולא נעים אבל זו הדרך. אני מעדיף שלושה אנשים שקולים, מגובשים נפשית וחברתית ומאמינים משלוש מאות בני נוער ריקים שיצעקו סיסמאות שהם לא יוכלו ולא רוצים לעמוד מאחוריהם.

למעלה