אורן היקר: הנה למה לא
הי אורן ווכן ציטטות של הודעות של אנשים למה לא תעשייה וטיול: כמו שאמרו - באזרחי זה בסדרת אבל בצבא זה 6 שנים שרופות. BIG MAX said: "בלי להרחיב יותר מדי (כי אם אני אפתח את הפה על הצבא והנדסת תעשייה, אנחנו נצא מפה רק מחר), אין למהנדסי תעשיה וניהול מה לעשות בצבא. אומרים בציניות שתואר בהנדסת תעשיה וניהול הוא תואר ב"הכל ולא כלום" - לומדים המון נושאים קטנים, בלי להתמקד במשהו ספציפי. עקב כך, רוב מהנדסי התעשיה שאני מכיר בצבא נמצאים בתפקידים שכל קשר בינם לבין המקצוע המודרני הקרוי "הנדסת תעשיה וניהול" שאותו לומדים באוניברסיטה, מקרי לחלוטין. התפקיד מסתכם לרוב ב: בקרת איכות ניהול מלאים משחקי אקסל "קציני שקפים" תקנון תקנים לא תפקידים מאתגרים, בלשון המעטה" וכמו שהוא אמר "אני Big Max, עתודאי הנדסת תעשיה, קצין בצה"ל בהווה, ומאוכזב עתודה קשה" (לbig max: מקווה שאתה לא נפגע מהרכילות הזאת
. ומה שאמר "טכניוני מצוי": "ממה שאני שומע, אנשים בורחים מהנדסת תעשייה וניהול ומקללים את היום בו נכנסו לזה. אין לי מושג מה לומדים שם, וממה שאני שומע, גם לסטודנטים שם אין. אני שומע בערך אותו דבר מפיזיקה, אבל במידה פחותה. אם תלך לשם, תלמד כנראה על תופעות פיזיקליות שונות (שדות מגנטיים, מוליכות ועוד שאר ירקות)." אגב big max הבטיח שירחיב ולא חזר....