הנדסת תעשייה וייצור

הנדסת תעשייה וייצור

שלום לכולם אני חושב ללכת ללמוד בעתודה הנדסת תעשייה וייצור בטכניון... אני אשמח לשמוע ממישהו שגם הולך לזה או ממישהו שכבר שם ויכול לספר לי איך זה..

amitai1

New member
אתה מתכוון הנדסת תעשיה וניהול?

או כמו שקוראים לזה אצלנו, מעשיה וטיול.. זאת פקולטה שאין בה הרבה עתודאים, והצבא מאד צריך מהנדסים כאלה, ככה שלא ממש תהיה לך בעיה להתקבל. מבחינת חומר הלימוד שם - אין לי מושג, ואני אוסיף רק שיש לי חבר עתודאי שם שמסיים עכשיו סיסמטר ראשון, והוא עדיין לא יודע מה לומדים שם... בכל מקרה, לא תמצא שם עוד עתודאים כמעט, אז תחשוב על זה רק עם הנושא ממש מעניין אותך.

Hawk17

New member
אורן היקר: הנה למה לא

הי אורן ווכן ציטטות של הודעות של אנשים למה לא תעשייה וטיול: כמו שאמרו - באזרחי זה בסדרת אבל בצבא זה 6 שנים שרופות. BIG MAX said: "בלי להרחיב יותר מדי (כי אם אני אפתח את הפה על הצבא והנדסת תעשייה, אנחנו נצא מפה רק מחר), אין למהנדסי תעשיה וניהול מה לעשות בצבא. אומרים בציניות שתואר בהנדסת תעשיה וניהול הוא תואר ב"הכל ולא כלום" - לומדים המון נושאים קטנים, בלי להתמקד במשהו ספציפי. עקב כך, רוב מהנדסי התעשיה שאני מכיר בצבא נמצאים בתפקידים שכל קשר בינם לבין המקצוע המודרני הקרוי "הנדסת תעשיה וניהול" שאותו לומדים באוניברסיטה, מקרי לחלוטין. התפקיד מסתכם לרוב ב: בקרת איכות ניהול מלאים משחקי אקסל "קציני שקפים" תקנון תקנים לא תפקידים מאתגרים, בלשון המעטה" וכמו שהוא אמר "אני Big Max, עתודאי הנדסת תעשיה, קצין בצה"ל בהווה, ומאוכזב עתודה קשה" (לbig max: מקווה שאתה לא נפגע מהרכילות הזאת
. ומה שאמר "טכניוני מצוי": "ממה שאני שומע, אנשים בורחים מהנדסת תעשייה וניהול ומקללים את היום בו נכנסו לזה. אין לי מושג מה לומדים שם, וממה שאני שומע, גם לסטודנטים שם אין. אני שומע בערך אותו דבר מפיזיקה, אבל במידה פחותה. אם תלך לשם, תלמד כנראה על תופעות פיזיקליות שונות (שדות מגנטיים, מוליכות ועוד שאר ירקות)." אגב big max הבטיח שירחיב ולא חזר....

Big Max

New member
חזרתי, חזרתי!

מה לעשות, הייתי עסוק וכאלה (לא בנושאי צבא...). פירוט כללי לגבי עתודה (לחיוב ולשלילה) אני כותב במקביל לתגובה הזו. לגבי הנדסת תעשייה, לא צריך להרחיב מעבר למה שציטטת אותי למעלה (
) רק נחדד את הנקודה: באוניברסיטאות היום מלמדים אותך הנדסת תעשייה של שנות ה- 2000 (לרוב), כלומר - ניתוח מערכות, ולימודים בראיה ניהולית/שיווקית/פיננסית - או בעברית - מלמדים אותך את הבסיס כדי להיות מנהל בחברה אזרחית. הצבא, הוא לא חברה אזרחית. הצבא לא מכיר ולא עובד עם מונחים ניהוליים בסיסיים כמו אסטרטגיה, צמצום עלויות, רווחים, שיווק וכד´. צה"ל שלנו (צר לי לאכזב אנשים) רואה את מהנדסי התעשיה והניהול כמו שהם היו לפני 30 שנה - פועלים עם שעון עצר על קו ייצור. ולכן, התפקידים שהצבא נותן למהנדסי תעשיה וניהול מתחלקים לרוב לשניים: 1) "קציני שעון עצר" - מהנדסי תעשיה וניהול כמו לפני 30 שנה (לא מאתגר, ולא לזה מכינים אותך באוניברסיטה) 2) "קציני בין הכסאות" - תפקידים מאד כלליים שצריך בשבילם מישהו עם השכלה כללית בנושאים ניהוליים בסיסיים - בקטגוריה זו נופלים "קציני שקפים" ו"קציני Excel". לסכם את הנקודה: כמהנדס תעשיה וניהול, האוניברסיטה מכינה אותך להיות מנהל בשנות ה- 2000, אולם הצבא יעסיק אותך בתפקיד שמתאימים לשנות ה- 70, או בתפקידים שאינם תואמים את היכולות שלך. לברוח מעתודת הנדסת תעשיה וניהול! Big Max

למעלה