הנדסת תעו"נ - שנקר או אפקה?

micgev

New member
הנדסת תעו"נ - שנקר או אפקה?

שלום לכולם,

דקה לפני שאני עושה החלטה, אשמח להתייעצות

אני עומדת בפני הרשמה ללימודי תעו"נ,
האופציות שלי הם אפקה או שנקר

כל אחת מהם יודעת לשכנע למה היא יותר טובה בתחום
באפקה מציינים שהם מכללה להנדסה בלבד, שאחוז הסטודנטים שמשתלבים במקצוע אצלהם גדול מכל השאר, שהם הכי מובילים בתחום וכו' וכו'
בשנקר מציינים שמחלקת תעו"נ שלהם היא "ספינת הדגל" במחלקות ההנדסה שלהם, שתנאי הקבלה שלהם גבוהים יותר מאפקה (620 ולא 600...), וכמובן שהם "שנקר"

אני לא מכירה אנשים מהתחום כ"כ ואין לי ממש עם מי להתייעץ

האם אחרי התואר, ישנה באיזה מהמכללות אלמד? (כי יש כאלה, כמו בעלי, שאומרים שזה לא באמת משנה...)

תודה

ylb5

New member
אפקה

היי, אני סטודנטית באפקה להנדסת תעשיה וניהול, התמחות מערכות מידע.
בזמנו שעשיתי מחקר ולכן בחרתי ללמוד באפקה.

אני בשנה השלישית (מתוך 4) ומאוד מרוצה.
אני עובדת גם בתחום ורואה את היחס לסטודנטים ולבוגרים מאפקה ואין ספק שהמעסיקים מרוצים.
חשוב לציין שהלימודים לא פשוטים ודורשים הרבה מאמץ, אבל לדעתי משתלמים.
גם היחס בסדר גמור, מקשיבים לך ומנסים לטפל כמה שיותר בניגוד לאוניברסיטאות שלא יכולים להקשיב לטענת כל סטודנט...

כמו בכל מקום, יכול להיות שתמצא עבודה מעולה אבל גם יכול להיות שתהיה בטכניון ולא תצליח, זה קשור למה שלקחת מהלימודים.. :)

באפקה אתה בוחר בשנה השלישית התמחות מבין 2 התמחויות, יש תפעול וייצור ויש מערכות מידע.
בקיצור, אני ממליצה :)

שיהיה בהצלחה!

efratluli

New member
המכללה להנדסה בירושלים

אני הולכת להירשם עכשיו להנדסת תעשייה וניהול במכללה להנדסה אחרי המווווווווון מחקר ובירורים, גם בפורום הזה וגם במקומות אחרים. שווה לך לדבר עם סטודנטים בפועל ולראות עד כמה הם באמת מרוצים, כי תכלס זה המדד הכי טוב. המכללות יכולות לדבר איתך מכאן עד הודעה חדשה על כמה הן טובות ומוצלחות, כי זה האינטרס שלהן, אבל ברגע שתדברי עם סטודנטים בפועל פתאום תראי תמונה הרבה יותר שלמה ומלאה של המצב ותוכלי לבחור יותר בקלות. אם תשאלי אותי - אל תוותרי על החלק הזה בתהליך!

לא, המדד הכי טוב זה לא הסטודנטים,

אלא הבוגרים שמוצאים עבודה וסוג העבודה שהם מוצאים. המחקר שלך לוקה בחסר.

dozenMatter

New member
מסכים

http://www.themarker.com/career/1.1587330
הטכניון מככב בתחתית הרשימה אבל למישהו יש ספק לגבי הבוגרים שלו? (זה לא מעיד כלום על מי שניצבים בראש הרשימה, חוץ מזה שהבן-טחונים שורפים את הכסף שלהם על הוראה ולא על המחקר)

בן-טחונים.

תגיד כמו שצריך!

efratluli

New member
גם בזה המכללה להנדסה מככבת

אבל בלי קשר, אני לא אבדוק בכלל מוסד לא מוכר שאף אחד לא שמע עליו ושאין תוצאות בשטח. אחרי שנשארו המוסדות שעברו סלקציה חשוב לדעתי לראות גם מה התלמידים והבוגרים אומרים - איפה הם השתלבו בתעשייה, איזה התנסות נותנת המכללה מבחינה מקצועית וכו' וכו' וכו'. ברור שיש מיליון דברים שצריך לקחת בחשבון, אבל אני מצאתי ששיחה עם תלמידים ובוגרים כאחד הדברים שהכי עזרו לי להגיע להחלטה!

וזהו!

GuestOfHonor

New member
בדיונים קודמים בפורום

אנשים שונים הזכירו את שנקר בתור המכללה היחידה שמופעה במודעות דרושים מעבר לאוניברסיטאות. אני לא מהתחום אז אני לא יכול לאשר או להכחיש.

למעלה