הנדסת תוכנה

schwartz6

New member
הנדסת תוכנה

שלום לכולם,
בהתלבטות די קשה ללימודי המשך..
סיימתי הנדסאי תוכנה בממוצע 84 ומאז יצא לי לצבור קצת ניסיון בהייטק בתור מתכנת אבל בטכנולוגיית פיתוח פחות פופולארית להיום.
מאוד נמשך לתחום ההייטק, לומד ומתרגל כמעט כל יום שפות פיתוח חדשות\קיימות.
נרשמתי למכינה אך עדיין יש לי אפשרות לבחור באיזו הנדסה אני רוצה ללמוד.
אני מתחיל ללמוד מכינה בגיל מאוחר יחסית גיל 26 זאת אומרת אתחיל את לימודי לתואר בגיל 27 ובמקרה הטוב אסיים לקראת גיל 31 את לימודי תואר.
עולות לי המון שאלות בנוגע לתחום האם בכלל שווה להשקיע מאמץ רב, על מנת להיות מחוסר עבודה בגיל 40-45?
האם הסטיגמה הנ"ל עדיין קיימת בהייטק למרות שהטכנולוגיות התפתחו והתקדמו?
אולי בכל זאת כדאי לחשוב על לימודי הנדסה אחרים, איך תחומים הנדסה אחרים מאופיינים ביחס למציאת עבודה בגיל מבוגר יחסית?
האם עדיין יש לי סיכוי טוב להתמודד על משרות פיתוח ביחס לגיל צעיר יותר של מועמדים להתחשב בעובדה שלמדתי הנדסאי וצברתי כמעט שנה ניסיון בהייטק?
אשמח מאוד לקבל כל ייעוץ והכוונה. תודה ויום נעים.

Grosseto

New member
הייתי ממליץ לך ללמוד הנדסה שלא קשורה לתוכנה

הסיבה היא שאתה תצטרך ללעוס מחדש חומר שאתה כבר למדת אותו וגם עובד איתו, וזה עלול להיות משעמם ולא נעים.
&nbsp
אני חושב שבגלל התקדמות הנושא הרובוטי כדאי לך ללמוד הנדסה מכנית, שכבר היום משלבת הרבה תכנות

vinney

Well-known member
סטיגמה? וודאי שקיימת.

כמו הרבה סטיגמות אחרות - הקשר בינה לבין המציאות מקרי לחלוטין.
&nbsp
למה בדיוק אתה נמשך בהייטק? זה תחום גדול ורחב. אני הייתי מציע לך להזהר מלהקשיב לאנשים בפורום שאומרים לך ללמוד תחומים שקשה מאוד למצוא בהם עבודה, כמו הנדסת מכונות. בדרך כלל, אנשים כאלה מונעים ממניעים של לפגוע ולהציק, וקוראים להם "טרול", ומי שהגיב לך מעליי הוא דוגמא מצויינת לכך.
&nbsp
אם תחפש בפורום קצת אחורה, תגלה דעה די מגובשת בין חברי הפורום (להוציא אנשים מציקנים שמטרתם לפגוע בשואלים תמימים כמוך כי זה מה שעושה להם את זה) שהנדסאי תוכנה זה כנראה לא מספיק להכנס לתחום, אבל בהחלט מספיק אם כבר יש לך נסיון רציני. זה אולי שם אותך בעמדת נחיתות, אבל אחרי שצברת מספיק נסיון - לא ממש יתעניינו בהשכלה שלך. לכן לא הייתי עושה הפסקה של 4-5 שנים בעבודה מקצועית רק בשביל התואר אם כבר יש לך תעודת הנדסאי ונסיון רציני של כמה שנים בתעשיה.
&nbsp
אתה יכול ללמוד במקביל לעבודה, אם חשוב לך להיות אקדמאי, במכללות שמציעות לימודי ערב או באוניברסיטה הפתוחה. לרוב הלימודים האלה יהיו בתחום מדעי המחשב/תוכנה, לא מכיר הרבה תוכניות בהנדסות אחרות (באו"פ יש גם תעו"נ, אם זה מעניין אותך).

schwartz6

New member
ניסיון מועט יחסית

זהו שאין לי הרבה ניסיון בתחום ההייטק, עבדתי בחברה קרוב ל שמונה חודשים בתור מתכנת VBA, החלטתי שאני עוזב את החברה ( רק עכשיו אני מבין שעשיתי טעות) לטובת מציאת תחום מבוקש ומעניין יותר, התקבלתי לחברה נוספת אך לצערי לא הצלחתי שם ממש.

vinney

Well-known member
סוף מעשה במחשבה תחילה

לעזוב עבודה לפני שיש לך תחליף זה מעשה קיצוני למדי. אבל מצד שני לעשות הפסקה של 4-5 שנים בבניית קריירה זה גם מהלך לא פשוט.
&nbsp
כאמור, הייתי מציע לך להמשיך לעבוד/לחפש עבודה וללמוד במקביל. זה גם יחסוך לך את בזבוז הזמן על המכינה.

Grosseto

New member
אתה לא זה שעזב עבודה בגלל המצות?

Grosseto

New member
העולם הולך לכיוון רובוטים מתוכנתים

אולי עכשיו אין הרבה עבודה, אבל לקראת שנות החמישים שלו הוא יהיה שפיץ.
&nbsp
עוד פעם אתה רוצה שילמד שפת C ומבנה נתונים? זה יגעיל אותו

schwartz6

New member
אוניברסיטה הפתוחה

הסיבה שלא נרשמתי ללימודי מדעי מחשב בפתוחה מכיוון שאין לי בגרות מלאה ובעיקר אין לי 4-5 יחידות מתמטיקה.

schwartz6

New member
לא, בגרות חלקית

התכנון שלי במהלך לימודי תואר לחפש משרת סטודנט .

Grosseto

New member
הבנתי, אני אשמע לעצת וויני וירד ממך

גם ככה הפורום בקושי זז

vinney

Well-known member
מה הקשר בין הדברים?

למה זה שאין לך בגרות מלאה או 4-5 יחידות מתמטיקה הפריע לך להרשם לאוניברסיטה הפתוחה?

rj111

New member
כמו שויני אמר - הפתוחה לא דורשת בגרות

וגם לא 4-5 יחידות מתמטיקה כדי לקחת קורסים במדעי המחשב.

למעלה