הנדסת מחשבים

poles45

New member
הנדסת מחשבים

היי לכולם,

רוצה לשאול אתכם על הנדסת מחשבים בבר אילן. זאת רשימת הקורסים:
[URL]https://engineering.biu.ac.il/files/engineering/shared/hndst_mkhshbym_2.pdf[/URL]

אשמח אם מישהו שמבין, יוכל לומר לי בכנות האם אפשר להגיע מתואר כזה לתחום של ננו אלקטרוניקה (chip design? מלמ? ) ואיך יגיבו לכך מעסיקים.
(הנדסת חשמל כנראה עדיף, אבל בכל זאת )

ואם לא ניתן, האם תואר שני בתחום יכול לפצות על זה?

תודה ואשמח מאוד להארות

הפרבולה

New member
מה הכוונה "ננו אלקטרוניקה" ?

אם מדובר בתכנון לוגי של ציפים אז נראה שרשימת הקורסים מתאימה, הקורסים הרלוונטים הם מערכות ספרתיות, מיקרו מעבדים, VERILOG , מבנה המחשב ומקצועות דומים

אם מדובר בהתעסקות בפיזיקה של מוליכים למחצה אז גם יש שם כמה מקצועות בנושא כמו - יסודות התקני מוליכים למחצה , מעגלים משולבים ספרתיים , VLSI... ואולי יש מסלול נפרד לתחום הזה שיותר מתמקד.

לא בטוח שאני מפרש נכונה את תוכן הקורס משמותיהם , כדאי ללכת ולהתיעץ עם הגורמים המתאימים באוניברסיטה.

יהיה לך קשה
אם אתה באמת רוצה להגיע לפיתוח VLSI, קרי פיתוח צ'יפים, הדרך הטובה ביותר היא תואר בהנדסת חשמל מהטכניון או מאת"א. כל הכשרה אחרת תעמיד אותך בעמדת נחיתות גדולה מאוד בתחרות על מספר מצומצם של משרות בשוק שהולך ודועך. זה לא שאני אומר שאין סיכוי בכלל, אולי יש איזה סיכוי קטן, אבל אתה הולך להשקיע כל כך הרבה שנים, כסף ומאמץ - עדיף שתעשה את זה בכיוון הנכון, ולא בכיוון שממנו תשיג בעיקר מפח נפש ותסכול ותצטרך לסמוך על המזל שיתקן בעתיד את מה שקילקלת היום. ולא, תואר שני לא יעזור.
&nbsp
אתה סגור דווקא על פיתוח צ'יפים?

למעלה