הנדסת המרחב

MsPiggy

New member
הנדסת המרחב

בסיסיה של מנסרה ישרה A´B´C´ABC הם משולשים שוווי צלעות בעלי צלע של 8 סנטימטר. האלכסון A´C בפאה בצדדית A´C´CA יוצר זווית של 60 מעלות עם הבסיס ABC. א.) חשב את נפח המנסרה (384) ב.) חשב את הזוית שבין מישור המשולש ´A´BC ולמישור הפאה A´C´CA את א הצלחתי עם ב יש לי בעיות - אני יודעת שאני צריכה להוריד אנכים לכל אחד מהמישורים ואז לחשב את הזוית ביניהם אבל יש לי בעיה עם המישור ´A´BC אני לא יודעת לאיפה אני מורידה אנך ואיך אני מחשבת את הזוית... טוב בכל זאת התשובה יוצאת 26.57 מעלות, אני אשמח לקבל פיתרון...

הדרכה לפתרון

המשולש ´A´BC הוא שווה-שוקיים (נסי לנמק בעצמך למה שתי השוקיים שוות). נבנה עכשו את הזווית המבוקשת. כפי שאמרת, יש להעביר שני אנכים מישר החיתוך ´A´C . נבחר עליו את נקודת האמצע שלו (נקרא לה ´M ). למה דווקא את האמצע ? כי אז, אם נעביר מ ´M אנך ל ´A´C הוא יפגע בדיוק בקדקוד B ! (במשולש שווה-שוקיים האנך האמצעי לבסיס הוא גם גובה ). האנך השני יעבור בתוך הפאה, כלומר מ ´M ועד לאמצע AC – נקרא לה M . עכשו עובדים על המשולש ישר הזווית ´BMM ואין בעיה לחשב את הזווית. אם עשיתי משהו מהר מידי - תחזרי לכאן ותשאלי !
רון חשבון α•⃲(Δ)³+πº∑Ǿ ℓim(x→∞)ε∫¼±

MsPiggy

New member
נכון...

זה עכשיו יותר ברור - חבל שהחליטו לא ללמד אותנו את זה, עכשיו אני מנסה ללמוד את זה לבגרות, לוקח לי קצת זמן ללמוד איך אני אמורה להסתכל על השאלות האלו...

למעלה