הנדסת אלקטרוניקה

PooKiPsiT

New member
הנדסת אלקטרוניקה

ראיתי שהמלצתם לכמה אנשים כאן על התחום, כיוון שהוא משתלם מהרבה כיוונים. שאלתי היא מה זאת בעצם הנדסת אלקטרוניקה? מה לומדים? והאם הלימודים נחשבים כקשים?

PooKiPsiT

New member
המשך לשאלה

הסתכלתי באתר של אוניברסיטת תל אביב על שני המקצועות - הנדסת אלקטרוניקה והנדסה מכנית. לפי מה שהבנתי בשני המקצועות יש דגש חזק על מתמטיקה ופיזיקה רק ההבדל הוא שאחד מתמקד יותר בחשמל ואחד יותר במכניקה (מן הסתם...). אני טובה בכלליות בפיזיקה אבל יותר טובה וגם יותר מעניין אותי נושא המכניקה. אני יודעת שעד שאגיע לסיום התואר עוד יקח זמן אבל הייתי רוצה לדעת מה קורה בשוק מבחינת ההנדסה המכנית. האם יש ביקוש? איך השכר? האם הוא משתלם כמו הנדסת אלקטרוניקה?

הנדסת אלקטרוניקה ומכונות

תחום האלקטרוניקה מפותח ונדרש יותר בארץ מאשר תחום המכונות (שבאת"א מכונה מכנית). לא שמהנדסי מכונות רעבים אבל הביקוש והתנאים טובים יותר באלקטרוניקה, בהכללה כמובן.

PooKiPsiT

New member
תודה על התשובה ../images/Emo6.gif אבל...

זה לא עונה לי על השאלה הראשונה.. איך הלימודים? האם הם נחשבים לקשים? זה דיי מוזר כי הסתכלתי ברף הקבלה ויחסית הוא לא כל כך גבוה, והרי מתמטיקה ופיזיקה נחשבים למקצועות קשים. איך זה מסתדר?

דרישות קבלה

הלימודים בהחלט נחשבים לתובעניים ולא קלים. אין בהכרח קשר בין קושי הלימודים לבין דרישות הקבלה. דרישות הקבלה נקבעות על פי היצע וביקוש. ככל שרבים יותר מבקשים ללמוד כל כולה נקודת החתך. ישנם בהחלט חוגים קשים כמו מתמטיקה שנקודת החתך אינה גבוהה כי הביקוש אינו גבוה.

למעלה