הנדסה במכללות

sivan83

New member
הנדסה במכללות

שלום... מה ידוע לכם על מכללת שנקר להנדסה? האם רמת הלימודים שם גבוהה? יש שם היום יום פתוח ואני מתלבטת האם ללכת לשם... אני יודעת שהם מתמחים בעיצוב, אבל מה לגבי הנדסה?? האם התואר שלהם מוכר? האם לאחר קבלת התואר משם אני אמצא עבודה בקלות??? מה עדיף, מכללת שנקר או המכללה האקדמית להנדסה בת"א? או שאולי בכלל עדיף ללמוד מדעי המחשב במכללת תל אביב יפו??? מתלבטת מאוד ואשמח לקבל תגובות

המלצה

אנו נמנעים ממתן המלצה על מוסד כלשהו כדי למנוע חשש ששקולים זרים פועלים עלינו במתן ההמלצות.

stkachov

New member
אני חושב כזה דבר

אם פקולטה מסויימת מפרסמת את עצמה מבוקר עד ערב בטלויזיה, זה אומר משהו על איכותה.

danyku

New member
זה אומר שיש להם בוחטות

אבל לא בהכרח רמה גבוהה

sivan83

New member
לימודי הנדסה/מדעי המחשב

האם יש הבדל משמעותי בין המכללות השונות ללימודי הנדסה? האם ניתן לומר שרמת הלימודים שם גבוהה? האם התואר שלהם נחשב לתואר מוכר? האם נתנת העדפה משמעותית לבוגר באונברסיטה במקצועות אלו על פני בוגר מכללה? יש לי בעייה להתקבל לאונ' לפקולטות הללו ולכן אני מפחדת שאם אני אלך ללמוד הנדסה / מדעי המחשב במכללה , כל ההשקעה וזמן והכסף לא ישלתמו ויהיה לי קשה מאוד למצוא עבודה כי יעדיפו בוגרי אונ', או שיעדיפו בוגרי מכללה מסויימת.... אשמח לקבל תגובות בעניין... זה מאוד חשוב לי ודרך אגב, כל מכללה מפרסמת את עצמה באינספור עיתונים תשדירי פרסומת ברדיו ובטלויזיה לפני יום פתוח כדי להביא אליה כמה שיותר סטודנטים... אז האם זה אומר שכל המכללות לא טובות?

stkachov

New member
זה חשוב לכולם

אבל אף אחד כמעט לא יודע את התשובה. אין שום מדד או טבלה שמשווה רמה של מכללות או אוניברסיטאות. הכל זה הערכות וספקולציות. לדעתי אם כבר בחרת ללמוד במכללה, עשי זאת במקום שנוח וחסכוני לך מבחינת השכר לימוד, החסכון בתשלום על מעונות/שכר דירה, מרחק רב מהבית וכד'. אין טעם ללכת ללמוד בקצה השני של הארץ לדעתי ולהשקיע בזה המון כסף ומאמץ, ההבדלים אם קיימים הם לא כאלו גבוהים. ברור שבוגר אוניברסיטה יועדף על פני בוגר מכללה, אם כל שאר התכונות של הבוגרים זהות. תחשבי בעצמך מה כדאי לך.

oferp

New member
תואר הנדסה מרוב המכללות לא שווה

קודם כל אם יש לך אפשרות תנסי להתקבל לאוניברסיטה ולא למכללה. בשוק לא מסתכלים ברצינות כל כך על בוגרי הנדסה במכללות חוץ ממספר מכללות בניהן מכללת יהודה ושומרון באריאל שיש לה שם טוב בשוק. אם את כבר הולכת ללמוד תואר בהנדסה במכללה תבררי קודם כל האם התואר מהמכללה הזו שווה בשוק ומה המוניטין של המכללה, תנסי לדבר עם בוגרים ותראי איך הם מצליחים להשתלב בשוק העבודה באיזה תפקידים ובאיזה שכר ואז תעשי את השיקול שלך בהצלחה..

למעלה