הנדסה ביו רפואית

הנדסה ביו רפואית

שלום, אני מתחילה ללמוד בשנת הלימודים הקרובה, ומתלבטת באיזה מקצוע לבחור. מה תוכלו לספר לי על הנדסה ביו רפואית? מה כוללים הלימודים לתואר ראשון, והכי חשוב- במה עובדים? האם יש ביקוש בארץ? האם תואר ראשון שווה משהו או שחייבים תואר שני..? אשמח לכל מידע בנושא... תודה.

מידע על הנדסה ביו רפואית

הי פונטלה, אנסה לשפוך קצת אור על התחום: הנדסה ביו רפואית נמצאת בראשית דרכה ומוערכת כדבר הבא. בשנים האחרונות יותר ויותר חברות סטרט אפ מפתחות מוצרים בתחום ההנדסה הביו רפואית. אך כדרכן של תחזיות, קשה לדעת אם התחום אכן יפרוץ ויהפוך להיות הדבר הגדול הבא... ההנדסה הביו-רפואית היא מדע רב-תחומי. המהנדס הביו-רפואי הוא בעל הכשרה במקצועות הנדסה, ביוכימיה, אלקטרוניקה, מתמטיקה, פיזיקה, מכאניקה ביולוגיה ורפואה. תפקידו לפתח שיטות ומכשור לצורך אבחון רפואי, מעקב, טיפול ושיקום. אחת המטרות של הביו רפואה היא פיתוח מכשירים רפואיים מתקדמים שיכולים לבצע אבחנות מדוייקות, ללא צורך בכירורגיה. דוגמאות לשימושים ופיתוחים: הדמיות רפואיות תלת מימדיות, אולטרסאונד, סטנטים, קוצבי לב, מוניטורים למעקב אחרי איברים פנימיים, מצלמות מזעריות פנים גופניות, הנדסת רקמות ליצירת רקמת תאים חיות מחוץ לגוף (תחליף לתרומת איברים) ועוד ועוד. מהנדסי ביו רפואה משתלבים בשוק העבודה במחקר, בחברות הייטק/ביומד, בבתי חולים ומרפאות. דוגמאות לתפקידים: מפעיל מכשור רובוטי רפואי בחדר ניתוח, מנהל מוצר שיווקי בחברת ביומד, מהנדסי בדיקות בחברה להדמיה רפואית, מנהלי פיתוח בחברת סטרטאפ למיכשור רפואי. תואר ראשון בהחלט מספיק. לימודי ההנדסה הביו רפואית בארץ התחילו כלימודים לתארים מתקדמים. אך משנת 2000 מוסדות לימוד שונים מלמדים תואר ראשון בהנדסה ביו רפואית. מעסיקים מחפשים מהנדסים בעלי תואר ראשון. הביקוש למהנדסי ביו רפואה עדיין נמוך יחסית למקצועות הנדסה אחרים. שכר של מהנדס מתחיל – 10,000 ₪ בממוצע. עד כאן הפרטים היבשים. אני ממליצה לך להיפגש עם מהנדס ביו רפואה או סטודנט, כדי להתרשם קצת יותר מקרוב מאופי העבודה ולבדוק עד כמה זה מתאים לך לפני שאת מקבלת החלטה. שיהיה המון בהצלחה! גלית

למעלה