הנדסאים/ מסיימי יב'

הנדסאים/ מסיימי יב'

ובכן, לא יודע אם זו שאלה או סתם סיפור. היום בא אלינו [באקראי] בוגר הנדסאים שסיים יד' בהולץ לפני שנתיים, ועכשיו הוא בצבא. הוא סיפר כל מיני דברים, שהאמת, לפי מה שהוא אומר - כדאי לעשות הנדסאי. אבל אני בטוח שיש עוד צד למטבע, ועם כל היתרונות יש גם חסרונות - וכול אחד צריך להתאים את עצמו למצב האישי שלו. אותו אחד בא ללא פוזה, בן אדם מאוד נחמד עם הרבה שמחה בפנים, וסיפר שהוא כרגע נמצא בבסיס סודי והוא עובד בשירות מאוד מעניין, כשהוא נכנס לקבע הוא יקבל משכורת של 6000 לחודש, פלוס כמה מענקים שונים. כרגע הוא סמל [שקיבל אחרי שנה וקצת, במקום שנתיים ומשהו לחייל רגיל] שזה דיי פרבילגיה מרב"ט [אין תורנויות שונות וכו'] והיה מצטיין תקופתי ועוד משהו, קיבל אקדח מהצבא, וכו'. אז רגע, מה עם כאלו שמסיימים יב' ומתגייסים לצבא? כאילו שבזבזו את השוחרות לשווא? אשמח אם מישהו כאן יודע את התשובה.

murzik3591

New member
פעם אחת ולתמיד תעלו את זה למאמרים..

אין שום יתרון בלהיות הנדסאי חוץ משירות הקבע
האדם שהגיע אליך הוא המיעוט המוחלט, כמעט ואף אחד לא מתמזל ככה וגם לך לא מציע לחשוב שאתה תגיע לתפקיד מדהים. הדילמה של ההשארות למסלול ההנדסאים אמורה להיות תלויה אך ורק במצבך הכלכלי בבית או ברצון חזק לעשות קריירה צבאית.

אוקיי, אני מקווה שאתה לא מדבר סתם

בהנחה והמטרה שלי זה לא להישאר קבע, אלא להתשחרר אחרי 3 שנים ולהתחיל ללמוד..לא כדאי לעשות הנדסאי? עוד משהו, את כל ההנדסאים משאירים קבע?

pure_as_fire

New member
לא את כולם משאירים

אכן, הנדסאי טוב רק למי שרוצה קבע בגלל התוספת משכורת ובגלל שזה יותר סיכוי להשאר, ויש כול מיני תנאים לצאת לקצונה והנדסאי מאוד עוזר. אם המטרה שלך היא לשרת 3 ולהתחפף, הנדסאי מיותר לגמרי בשבילך שום אוניברסיטה לא שמה על זה ואם כבר מכללה, תעשה רצוף 30 נק' זכות זה כלום, במכללה עושים בשנה וחצי הרבה יותר ככה שזה ממש בולשיט ענקי וההנדסאי הזה שבא אליכם, הוא מיעוט של המיעוטים, הרוב מגלים שזה מיותר, ושאין להם מה לעשות עם זה באזרחות.

pure_as_fire

New member
עוד סיבה ששכחתי

הנדסאי בטכני חוסך כסף, ככה שזה גם סיבה. אז זה כול אחד ושיקוליו. אני אישית כמוך, רוצה 3 שנים וללכת ללמוד ואני לא רואה בהנדסאי שום דבר שיעזור לי. יש כאלה שאומרים שזה יכול לתת סיכוי לעבודה טובה באזרחות, כלומר עבודה של האמצע, כדי לממן תתואר וכאלה אני אישית חושב שלהכנס לקורס טוב בהם במילא יש הסמכות הרבה יותר קשורות לאזרחות, יעזור לך יותר למצוא כזו עבודה.

הבנתי אותך..

במידה ועברתי איזושהי הסמכה בצבא, ובה שירתתי, זה עוזר לי למצוא עבודת ביניים באזרחות? [לממן את התואר..]

hellohim

New member
לידיעת כולם..

תאמין לי מזיינים לכם בשכל.. במקרה ראיתי אותו.. הוא בא ביום חמישי אני במקרה הייתי בהולץ באתי לבקר חברים.. גם אני למדתי בהולץ.. ולהגיד לכם את האמת.. מתייחסים לכולם כמו לחיילים.. לא משנה אם אתם אחרי שוחרות או לא.. הדבר היחידי ששונה זה בקורסים.. שהחיילים הרגילים נשארים לפעמים שבת ועושים להם הקפצות שזה מה שאין לשוחרים..

pure_as_fire

New member
בולשיט

אתה עושה י"ג י"ד אתה לא יודע לגמרי מה הולך בקורסים יש קורסים מסויימים, לא כולם שיש בהם הסכמות מסויימות, חלקם על דברים שמשתמשים בהם בארץ יום יומי כמו בתחום הסלולר, או קורסים שחברות כמו אלביט ורפאל מעדיפות לקחת מהם אנשים אז אל תגיד ש"לא" כי זה בולשיט. ועוד בולשיט זה להגיד שהאלק' שלומדים לבגרויות לא עוזרת בכלל או אף פעם כי כמה שהאמנתי וחשבתי שזה ככה. לי זה דווקא חסך המון !!

shimonev

New member
יש הרבה קורסים שתופסים חזק

באזרחות!!!!! לדוגמה קורס חמ"מ תופס חזק אחרי שאני משתחרר מהצבע אז אני יכול להתחיל לעבוד מיד בתור חשמלאי רכב, חשמלאי בבית בכל דבר שקשור לחשמל(לא בזרם גבוה במיוחד)אבל אפשר כבר להתפרנס מזה בכבוד וקורסים כמו אנבט-כחול אפשר אחר-כך לעבוד באזרחות בתחום הזה בחברות תקשורת גדולות בלי בעיות.

mgd3

New member
רפא"ל

מקבלים גם חשמלאים ולא רק אלקטרונאים

murzik3591

New member
להיות אופטימים זה טוב../images/Emo8.gif

תקח קצת יוזמה, כנס לאתר של ynet וחפש בלוח עבודה לטכנאיי אלקטרוניקה תצלצל למקום העבודה ותגיד סתם בשביל הקטע שאתה חייל משוחרר עם תעודה מקורס בצבא, קורס של תקשורת ויש לך נסיון של שלוש שנות שירות. ההגיון שמאחורי זה פשוט מאד, מצד אחד מחפשים טכנאיי אלקטרוניקה, מצד שני אתה חייל גאון שעברת קורס בצבא ולא סתם, עבדת במקצוע גם 3 שנים(סליחה אם אני נשמע מזלזל). הדבר ההכי אופטימי(תלוי בכמה הם זקוקים לעובדים) שיכול לקרות הוא שיזמינו אותך ל"מבחן" אליהם( סתם לידע כללי זה מה שקורה בכל ראיון עבודה בתחום האלקטרוניקה היום) ואם אתה חושב שקורס של 3 חדשים והחלפת אותו כרטיס במשך 3 שנים על בסיס קבוע נותן ידע של תעודת טכנאי אז אתה טועה. מצטער שוב אם אני נשמע יורד על מה שכתבת או פוסל את זה, כי הנה בא הקטע איפה הנסאים אוכלים בתחת: המשכורת של ההנדסאי קצת יותר גבוהה ממלצר שעובד משרה מלאה, כך שבכל דבר יש את הצדדים הטובים והרעים.

pure_as_fire

New member
אתה חשמלאי אז הנדסאי עוד עוזר לך

אבל לא מחפשים כמעט באזרחות הנדסאי אלק' וביררתי. ועוד דבר, אין לך מושג מה באמת מקנה כול קורס כבר ציינתי שבהרבה באמת לא מגיעים לידע מעמיק מה שבאזרחות לא יתן לך הרבה, אבל בכאלה שלומדים עד רמת הרכיב בהחלט יש מה לחפש בזה באזרחי. יש קורסים שאין הרבה בעיה לצאת מהם טכנאי מכשירים סלולריים באחת החברות הסלולריות בארץ, וזה עדיף לדעתי מאשר למלצר. וכן, נכון שרוב הקורסים לא נותנים הרבה, אבל אני הייתי מעדיף לקחת תהימור של לצאת על הקורס טוב מאשר לבזבז עוד שנה וחצי מהחיים שלי לחינם על בטוח.

murzik3591

New member
אני אלקטרוניקה ../images/Emo4.gif

כל פעם שאני פותח עיתון של ימי שלישי אני לא מפספס ביקוש להנסאים, אז לא יודע. אין כמעט קורס ברמת רכיב, במידה ויש פעם בכמה שנים לחיילים בודדים(כי הם מעדיפים לקחת קצינים לזה) הוא בטוח לא יועבר בטכני(יותר הגיוני בכנף 2). אם אתה באמת רוצה להמשיך באלקטרוניקה אחרי הסדיר אז ההימור שלך בעיני הוא שגוי, אבל שוב אני לא יודע מאיזה הבית אתה מגיע... אם אתה טחון ואבא עושה המון אזי אתה עושה בשכל.

reembel

New member
מה אתה בדיוק?

איזה מגמה אתה, ומה אתה עושה עכשיו בסדיר/לומד?

pure_as_fire

New member
זה אבוד

אתה רואה דברים שונים אני רואה דברים אחרים כול אחד מקבל מהאזור שלו עובדות שונות זה פשוט עוד וויכוח אבוד

למעלה