הנדיב פרק מס.13

שרוף

New member
הנדיב פרק מס.13

בשעת לילה מאוחרת, בבית קפה קטן בשכונה אחת נידחת באשדוד, נפגש נציגו של מר קרמניצר, יחזקאל, עם בני "הכריש". בני היה ידוע כמלך הבלתי מעורער של חיי הפשע באשדוד. על כוס קפה שחור, כשמסביבו בני וחבורתו מזרת האימה, שטח עוזרו הקטן והרזה של מר קרמניצר את בקשתו של הבוס. אור הפלואורסנט החיוור שנפל על פניו של יחזקאל חשף את אי נוחותו מן המעמד שנקלע אליו בעל כורחו. היה זה מר קרמניצר בכבודו ובעצמו ששלח את יחזקאל להיפגש עם בני הכריש תוך שהוא משביע אותו על שמירת העניין בסוד. "בני ידיד שלי עוד משחר נעורי וכיום הוא יכול לעזור לנו בעניין הלא נעים עם מוטי". בני שמע בכובד ראש את הסבריו של יחזקאל שניסו להסתיר יותר משניסו לגלות. בשלב מסויים של השיחה קטע בני בצחוקו את דיבורו של יחזקאל וכל אנשי הכנופיה החרו אחריו וצחקו עימו בצחוק פרוע. "בשביל מה לאדם דגול כמו קרמניצר להתעסק עם פשפש עלוב כמו מוטי כהן? במה הוא מאיים עליו?" יחזקאל התכווץ מעט במקומו ואמר "איני יודע את סיבותיו של מר קרמניצר, אני רק יודע שהאיש חייב לו כספים רבים והוצאה לפועל במקרה זה אינה באה בחשבון. העניין עדין מידי". "אז מה רוצה ידידנו קרמניצר?" חזר ושנה בני הכריש. "הוא רוצה שתפחיד אותו, תאיים עליו קצת, שיעשה במכנסיים וירוץ להגיע להסדר עם מר קרמניצר" "אני מבין" ענה הכריש "ומה אני מרוויח מכך?" "מר קרמניצר אמר לי לומר לך שהוא יהיה חייב לך" פלט יחזקאל. "כלומר, מדובר כאן רק בפעולת הפחדה?" שאל בני את יחזקאל ואת חבריו. "מר קרמניצר הגדול, שכולנו מכירים מאיזה אשפתות הוא הגיע, האיש שעלה לגדולה, שגדל איתנו יחד בשכונה באשדוד, ועתה הוא משתין על כולם מלוחות המודעות של מפעל הפיס, האיש הזה מעוניין בהפחדה, מעניין" אמר וכל חברי הכנופיה שאגו בצחוק. "תוכל לומר לו, לבוס שלך, שאני אטפל בעניין, והוא אכן יהיה חייב לי" אמר וסימן בתנועת אצבע קלה כי השיחה הסתיימה. יחזקאל משך את כיסאו לאחור ויצא מבית הקפה העלוב כשקול צחוקם של חברי הכנופיה עדיין מלווה אותו. יחזקאל שם לב שכולם בחבורה צחקו מלבד בני הכריש שנותר רציני ומהורהר.

למעלה