הנדיב, פרק מספר 8

שרוף

New member
הנדיב, פרק מספר 8

היום נלמד על ´שרוולים´. החברה היו קשובים לדברי המרצה. מי שהמציא את השרוולים היה בולינגר. הוא הצליח לגבש נוסחא שתאמר למשקיע מתי קורה משהו. מתי מסתמן מפנה במהלך תקופת המסחר. בין אם זה מסחר רב יומי ובין אם מדובר במסחר תוך יומי. בניגוד לאינדיקטורים אחרים שמטרתם להראות עוצמה של מגמה, או מתנדים המראים עד כמה המגמה קרובה לשיא שלה או לשפל, בא אדם בשם ג´והן בולינגר והמציא מונח חדש בשם שרוולים. ככל שהשרוול צר יותר, השוק יושב על הגדר ומחכה להתפתחות. במידה ומתרחשת פריצת מחירים למעלה או למטה, נפתחים שולי השרוול. כאשר השוק חוזר להתנהגות נורמלית וסדירה חוזרים השרוולים להקיף את מחיר המניה. פריצת שולי השרוול גורמים בדרך כלל לריבאונד חזק בחזרה פנימה לתוך השרוול, לעתים עד לקצה השני של השרוול, או במקרים של פריצה אמיתית במחיר, עליית המחיר גוררת את השרוול למעלה או למטה בהתאם, עד להתייצבות המחירים מחדש". מוטי הקשיב קשב רב. עד כה למדו רק על מתנדים שונים RSI, STOCHASTIC, CCI אולם זה היה מעניין. פעם ראשונה אינדיקטור המסמן שמשהו עומד לקרות בשוק. מוטי החליט שהוא חייב להתעמק באינדיקטור זה במיוחד. אולי בגלל שהוא שונה כל כך מהאחרים. "החסרון היחיד של בולינגר נעוץ בעובדה שהגרף שלו אינו מבשר על עליה או ירידה צפויים אלא רק על התקרבותם. כדי לדעת בבירור האם זוהי פריצת בולינגר שמושכת כלפי מטה או כלפי מעלה, יש לנתח את הגרף באמצעות אינדיקטורים אחרים כגון RSI או ממוצע נע ובהשוואה למדדי השוק כמו דאו ג´ונס או נאסד"ק. לעתים עד רגע קביעת גורל המניה על ידי השוק אין דרך לדעת אם המניה תעלה חדות או תצלול. בכל מקרה יש לקרוא את מהלך השוק לאורך כל היום כיוון שמניות רבות מתנהגות בדומה מאוד להתנהגות מדדי הDOW JONES והנאסד"ק. ניתוח טכני של המדד במקביל לניתוח של המניה יעזור לכם להחליט אם לקנות או למכור בהתאם." "עד כאן להיום" סיים המרצה ומוטי כהרגלו בימים האחרונים העמיס את התיק שלו על כתפו ואחז בידו את הקסדה. היום הוא לא ייסע לחברתו החדשה מיקה. הוא חש נפגע מאוד אתמול בערב כאשר היא סיפרה לו לאחר שעינגו זה את זה במיטה ולאחר שאכלו ארוחת ערב ושתו מעט יין כי היא למעשה חוקרת משטרה והגרוע מכך, שהיא למעשה חוקרת אותו. "זהו", אמרה אמש בסיימה את דבריה, "אמרתי את שלי, אני יודעת שזה מאוד לא מקצועי מצידי להסגיר באוזניך את עובדת החקירה. אבל אני הטיפשה התאהבתי בך, רוצה אותך ואני מקווה שלא תנתק איתי מגע או שתשנא אותי על העובדה שמה שהתחיל כחקירה נגמר כך, מי ידע שכך תתגלגל הפרשה שלנו?". מוטי התלבש אז, אמר שלום ויצא מפתח ביתה בטריקת דלת. כשהדליק את הקטנוע נלחם מוטי בעצמו מספר רגעים אך לבסוף נכנע וידיו הובילו את האופנוע אל דירתה של מיקה. הוא נקש על הדלת קלות. מיקה פתחה את הדלת ונראתה מופתעת ושמחה למראה מוטי. "בוא היכנס" גררה אותו פנימה. "רציתי לדעת מה היה היום בישיבה במפעל הפיס" אמר מוטי ביובש. "אמרנו להם שממה שעולה בחומר, אין מדובר כאן בהונאה אלא בפיצוח השיטה שלהם. נראה לי שהיה להם קשה לקבל את זה". "ומה הלאה?" "הם יחליטו בקרוב. עליך להחליט אם להפסיק עם התוכנית שלך כיוון ש´אתה מעצבן אותם נורא´ או שאתה ממשיך עד הסוף. הם יאתרו אותך, זו לא בעיה, ואז יעשו לך רע באמת". "האם הבוס שלך מסר את שמי בישיבה?" מיקה הנהנה בעצב בראשה "הזכרתי לו לפני הישיבה כי יש לך חסיון מאחר ואינך חשוד בפלילים ואין לו זכות לחשוף אותך משום שלא עברת כל עבירה אך הוא הסגיר למרות הכל את שמך למנכ"ל מפעל הפיס מר קרמניצר, אני סבורה שהמפקח כגן קשור איתו באיזה שהוא אופן. הוא עשה זאת בסיום הישיבה, בארבע עיניים, יותר נכון בשש עיניים כיוון שגם אני הייתי נוכחת איתו".

למעלה