הנדון: גרסת מחסום WATCH ....

eviv

New member
הנדון: גרסת מחסום WATCH ....

12.10.04 לכבוד מערכת חדשות NRG הנדון: גרסת מחסום WATCH לגבי הידיעה שפרסמתם ב-12.10.04: חשד: פעילות שמאל ניסו לחטוף נשק מחייל מאת: דפנה בנאי, מחסום WATCH, ת"א טל: 0522-575938 אנו מבקשות ממערכת NRG לפרסם בהרחבה את גרסתנו ושתתקנו את הטעויות בפרסום: ב – NRG מתאריך 12.10.2004 התפרסמה כתבה על פעילות מחסום WATCH אשר ניסו, כביכול לתקוף חייל ולחטוף את נישקו. מכיוון שאני הייתי שם והייתי עדה לאירוע הייתי רוצה למסור את גירסתי: ביום רביעי 29.9.2004 הגענו למחסום בית פוריק בשעה 14.00. למן הרגע בו הגענו קיבלו את פנינו מפקד מחסום (איתמר) וחיילים עוינים במיוחד אשר ניסו בכל דרך לסלק אותנו מהמחסום. הבהרנו להם שאנו שם באישור הצבא, ואף הראנו להם מכתב מדובר צה"ל בקשר לכך, ואין להם זכות לסלקנו אלא אם המקום הוא שטח צבאי סגור – בצו אלוף. אי יכולתם לסלק אותנו משם, באופן טבעי רק הכעיס את החיילים עוד יותר. בסביבות השעה 14.20 עבר במחסום ילד קטן, כבן ,10 עם ילקוט בית הספר. מפקד המחסום דרש ממנו להוציא את ספריו ומחברותיו ולהראות לו. לשאלת חברתנו לשם מה, הוא ענה שהוא בודק אם אין בהם חומר הסתה. הפעילה אמרה אז "זה חומר הסתה?" ואז הצביעה על רובהו של חייל אחר שעמד שם ואמרה "זה חומר הסתה !!". בד"כ איננו נוהגות להתווכח עם חיילים על נושאים עקרוניים מסוג זה, ואין זה נכון לעשות זאת במחסום, אלא לעסוק בהפרות של זכויות אדם, אלא שההתנכלות לילד קטן ומבוהל עשתה לפעילה משהו. החייל קפץ ממקומו והחל לצרוח " היא נגעה לי בנשק ! היא נגעה לי בנשק!" ( מעדות ראיה - היא, בשום פנים ואופן לא נגעה לו, או למישהו אחר בנשק !). הוא רץ אליה עם נשקו שלוף ומכוון כלפיה כשהוא צורח "אני אכניס אותך לכלא ! את תשבי אצלי בכלא!". הפעילה הייתה די המומה מכל הסיפור, וגם אנחנו. כעבור כמחצית השעה הגיעה המישטרה אשר גבתה מהחייל עדות ולקחה את הפעילה שלנו עימה. בחקירה במישטרה מסרה הפעילה את גירסתה, אני מסרתי את הגירסה המצוינת כאן, ושתי נשים נוספות – נינה סבה ואילנה גולדן חתמו שהן מסכימות עם כל מילה של עדותי. ברצוני לציין שוב - שאף אחת לא ניסתה לחטוף נשק - מה נעשה עם הנשק ? אנחנו נגד אלימות ואף אחת מאיתנו לא תדע מה לעשות איתו ! יתירה מכך - בשום שלב של החקירה לא הוזכרה חטיפת נשק, לא נשאלנו על כך וכל הסיפור, הומצא לדעתי מאוחר יותר ! - תלונה הוגשה רק נגד פעילה אחת – אילו היו 2 מעורבות, מדוע לא הגישו תלונה נגד שתים? - במהלך החקירה במשטרה צחק החוקר ואמר " תראו עם מה הם מתעסקים !" האם זו נשמעת לכם תגובה לחטיפת נשק? - ארבע נשים העידו – NRG לא מצא לנכון לציין אף מילה מעדותן במישטרה. אני רוצה לציין – במשך השנתיים שאני הולכת למחסומים, אני רואה כל כך הרבה פעמים כיצד חייל שפלסטיני מסוים מעצבן אותו (לא חייך בהתרפסות, או התחצף אליו) מעליל עליו סיפור שכזה "הוא ניסה לחטוף לי את הנשק !" (באמצע המחסום, בנוכחות 8 חיילים חמושים – מי יעיז?) "הוא ניסה לדרוס אותי" (על נהגי מוניות) "הוא תקף אותי" וכו'. השקר הפך כבר לשיטה, משום שהמערכת מגבה את החיילים לחלוטין, אפילו לא בודקים, לא שואלים אפילו, ומייד מושלך הפלסטיני למעצר. זה נהיה הרגל, ועכשיו זה מורחב עלינו, משום שצפייתנו בחיילים וביקורתנו לא נעימה במיוחד, ובעיקר, לחיילים מהסוג הזה ! מחר יחזרו החיילים הביתה, יפשטו את המדים – האם אתם סבורים שהם ישילו הרגלים אלה מעליהם ויהפכו לדוברי אמת ? הלוואי !!!

ערב רב

New member
מן הסתם הן הואשמו בהפרעה לעובד

ציבור במילוי תפקידו, כי זה מה שהן עשו.

eviv

New member
לפי מה ששמעתי ולפי הכתבה

נחקרו בדבר ניסיון לחטוף נשק, לא יודע אם בהזהרה או לא בהזהרה, בפועל החייל התלונן על ניסיון חטיפת נשק.

למעלה