הנדון: בּולי בּני

python 4

New member
הנדון: בּולי בּני

ראשית כל, בּני - תודה על בולי הההכנסה! ואהבתי את ההפתעה! מיץ פטל בדרך, וגם מיץ תפוזים ומה שתרצה. קודם כל אין שם אף בול כפול במה שלחת לי, כל הבולים הנושאים אותו ערך נקוב הם למעשה תשניות אחד של השני, שכן הם כולם מסדרות שונות. אני עדיין מנסה להבין מה פשר המספרים שמופיעים על הבולים. אולי מישהו יכול לעזור לי עם זה? על כל בול יש מספר ואות, כאשר האות היא ייחודית לכל ערך נקוב והמספר לא. זה מה שיש לי: ו' - 1 לירה ישראלית (ויש לי את המספרים 19, 29, 16, 39, 22) ז' - 2 ל"י (9, 17, 25, 2, 22) יט' - 4 ל"י (34, 26, 29, 36) ה' - 50 אג' (6, 22, 10, 10 - כפול!) כד' - 30 אג' (36 וספח של 34) כג' - 20 אג' (1, וספחים: 33, 37, 32, 38, 39, 40, 25, 24) ג' - 10 אג' (36) אני לא רואה פה שום חוקיות, ואני מנסה להבין את העניין. מישהו יכול להסביר לי את העניין?

python 4

New member
אז אף אחד לא יודע..

נו טוב, די מוזר יחסית לזה שרק לפני כמה ימים כל הפורום ואשתו אספו את הבולים האלה. אז אני אערוך מחקר בנושא ואפרסם פה את תוצאותיו!

סבלנות פיטוני, סבלנות

בקטלוג Bale יש מדור שמוקדש לבולי הכנסה. הפרטים מאוד כלליים, ולא הכל מובן, אבל יש בדיוק את ה"בול" שמופיע בתמונה. למעשה לא מדובר על בול אלה על שובל של בול הכנסה, שובל שצורף בצד הבול. זוהי הסיבה למילה "ספח" שמופיעה עליו. אין הסבר לגבי צירופי האותיות והמספרים על הבול או על הספח, אני מניח שלא מדובר בסדרות במובן ה"בולאי" של המילה (זאת אומרת שמבחינה אספנית אין הבדל בין המספרים והאותיות השונות) אלא סדרות שבאו להקל על המעקב אחרי בולי ההכנסה הללו. בסדרה אחרת יש משמעות לאותיות, המדובר בבולי אגרה שבהם האות סימלה את המשרד שקיבל את האגרה. האותיות בשימוש היו ב- משרד הבריאות, פ- משרד הפנים, ד- משרד הדאר, ת - משרד התחבורה וח - עבור משרד החקלאות. לא ראיתי בקטלוג הסבר לגבי צירוף אותיות או האות ג, ולכן אני מניח שאין קשר בין משרדי הממשלה לצירוף האותיות "בג" שמופיע בספח ששלחת. כרגע יש ברשותי 2 עותקים של קטלוג Bale. קטלוג אחד משנת 2000, והוא מושאל כעת לאחד מחברי הפורום, והקטלוג משנת 2004 שממנו לקחתי את הפרטים. לכשיוחזר לי העותק של שנת 2000, אני אשמח להשאיל לך אותו על מנת שתוכל להתעמק בבולי ישראל בין אם המדובר בבולי דאר או בבולי הכנסה. בנוסף, קטלוג Bale עצמו מפנה את המתעניינים בתחום לספר שנקרא Speccialized Catalogue of Palestine and Israel Revenues, שנכתב ע"י Wallerstein. את הספר השני אין לי (ומן הסתם גם לא יהיה לי, אינני אוסף בולי הכנסה).

python 4

New member
שמוליקכהן.. אתה לא אוסף בולי הכנסה?

עכשיו אני בשוק...! תודה!

cohen chaim1

New member
בול הכנסה מלפני קום המדינה

מצורף קטע של מסמך משנת 47 עם בול הכנסה עליו

למי שמתעניין: ארוך אבל כדאי.

אני מצרף, מתוך רשימה לא קצרה של דברי חקיקה - חוקים, פקודות, תקנות וצוים שלושה דברים שאולי ישפכו אור על נושא בולי הכנסה בישראל. הראשון, חוק מס בולים.

ואחרון במיוחד לפיתון:

התקנות העוסקות בבולים עצמם מה צריך להיות עליהם. קרא היטב, בחינה ביום שלישי.

למעלה