הנגיף הרדום התפרץ

Centros

New member
הנגיף הרדום התפרץ

שלום לכולם, שמי אייל אני בן 22 והחל מהימים האחרונים אני "אופנוען צעיר" (ואיזה טחינת צעירות אני מקבל...פרטים בהמשך). הדרך שלי להיות אופנוען היתה עמוסה בתלוליות אך שווה כל מאמץ (בשאיפה...) והסיפור שלי הוא כזה.. אני לא יודע להצביע על השלב במדויק בחיים שהרגשתי שנדבקתי בנגיף ,אולי זו הפעם ההיא שהייתי בן 12 ואחותי הגיעה על 600-אף ,או אולי הרבה לפני בגיל 7 שראיתי האופוע-ברים...אבל הוא כבר שם שנים... בכל מקרה הנגיף היה אצלי רדום בערך עד גיל 18 (כנראה משהו שאמא שמה בקולה שהרדים אותו...), אבל בגיל 18 החיסון של אמא נכשל וניסיתי את מזלי ולהוציא רישיון אך הניסיון נעצר כאשר אמא שלי אמרה לי שאם אני רוצה להוציא רישיון אני יכול אבל היא לא תממן לי את המורה (בקטנה היו חסכונות). ולא תתן לי את הרכב לנסוע לשיעורי נהיגה,שגם על זה יכולתי להתגבר למרות שאני גר במושב ולצאת ממנו סיוט,אבל מקסימום קצת טרמפים. אבל הדבר שהרג את הנגיף לחלוטין הוא האיום הקשה שאם אני יוציא רישיון אני יאלץ למצוא מקום מגורים חדש לעצמי  לא היה לי לאן ללכת.... הגיע הצבא ושירות קרבי והמחשבות על הנושא נרדמו עד שדיברתי באיזה סיור עם חבר והוא סיפר לי על המורה מב"ש שאפשר להוציא אצלו רישיון ביום אחד. הספקות היו גדולות אבל התחלתי לברר איך אני מארגן את כל הנושא (טופס ,קביעת מועד עם המורה וכו'....). הנגיף כמעט והתפרץ אלא ששבוע לפני הרגילה אני רואה פרסום בכלו-בודק ומבין שרפי גינת הרס לי את הרישיון. מי היה מאמין..??? רפי גינת??? הבנתי שמורה חאפר לא בשבילי. העניין נדחה אך האחד הימים חשבתי לעצמי שאולי אני יצבור 2 ריגילות וככה אני יוכל לאפשר לעצמי לבצע את הרישיון בצורה סטנדרטית. אבל עם המזל שלי ירדנו לעזה (לפני ההתנתקות) ולא יכולתי לקחת אפילו רגילה אחת בקושי. קצת לפני סיום הקו כבר התחלתי לדמיין איך אני חוזר הביתה ומבלה את הזמן שלי על איזה 500 חביב ומתענג על כל רגע. אבל המזל לא מאיר פנים אצלי וקצת לפני סיום הקו עברתי ניתוח ברגל שגרם לשיחרורי המוקדם מצה"ל ותקופה החלמה ארוכה. אבל בתקופת החלמה עוד דמיינתי שאני יחלים ויוכל לעשות את הרישיון המיוחל,אך אחרי חודש של שיקום התברר שיש לי פגיעה חריפה בעצב ברגל שמאל דבר שגרם לשיתוק בכף רגל שמאל. כמעט ושרפתי את כל בית חולים ברזילי כשנפל לי האיסמון שהחלום שלי ירד לטימיון ועל אופנוע אני כבר לא ירכב. המשכתי בחיים מצאתי עבודה שנתנה לי פחית ככל שהתקדמתי ,התחלתי ללמוד ואפילו עברתי לגור לבד. אבל על החלום לא ויתרתי כל לילה בשקט במקלחת ביצעתי לעצמי פיזיוטרפיה לקרסול כדי לאפשר לעצב להחלים. אחרי שנתיים החל שיפור ונסעתי עם חברים להוציא טופס ללימוד נהיגה ואז התברר לי ששינו את התקנות ועכשיו במקום רישיון עד 500 אני עוד A1 שזה עד 33 כ"ס.אבל זה בקטנה עשיתי בדיקת עיניים אך שם גם עצרתי בגלל שהחברה נלחצה שסיפרתי לה שאני הולך להגשים את החלום וניסתה לשכנע אותי לא לעשות זאת. אחרי הסבר ארוך שאין מצב שאני מוותר היא ביקשה ממני לדחות ב4 חודשים כדי שהיא תשתחרר מהצבא ותוכל לעשות רישיון גם כן (משביז לגמרי אבל לפחות היא זורמת איתי). הזמן עבר וכעבור 6 חודשים (רימתה אותי האישה) הלכנו להוציא טופס שוב רק שפתאום קלטתי ששינו את התקנות ופתור מתאוריה אני כבר לא יקבל. שלחתי מכתבים למופז וכל כתבי התחבורה של החדשות (ynet,ערוץ 2,ערוץ 10) אך זה לא עזר ולא רציתי שזה יעכב אותי. קצת ריענון והלכנו אני והחברה לעשות תיאוריה. היום כל העסק יותר פשוט יושבים מול מחשב ומקבלים תוצאה במקום. ובאותו היום כבר קבעתי שיעור לי ולה.... בשיעור הנגיף התפרץ זה היה תענוג,החיוך לא ירד לי מהפרצוף גם 4 שעות אחרי השיעור. תיקתקתי את השיעורים ותוך שבוע היה לי רישיון....איזה כיף....(ד"א אמא לא יודעת כלום,אז אל תספרו לה!) החברה לא עשתה איתי טסט (לחץ בעבודה...) אבל היא עשתה שבוע אחרי ועברה גם (טסט ראשון..איזה מלכה...) עכשיו הגיע השלב הכיפי...בחירת האופנוע... אני תמיד אהבתי אופנועי כביש,לכן הכלי היחידי שסיקרן אותי הוא יוסאנג 250R,לכן התקשרתי לסוכנות וקבעתי נסיעת מבחן ליום שישי. בפליאה הם לא חששו מלתת לרוכב צעיר עם חצי שעה ניסיון לקחת אופנוע שלהם לנסיעת מבחן. הגעתי עם החברה והסתכלתי ופשוט נדהמתי מהיופי של הכלי הוא פשוט יפה. אבל החברה התיישבה והוא פשוט היה גדול עליה (היא 1.55 מ'),בכל זאת יצאתי לנסיעה וזה הפעם הראשונה שאני נוהג מאז הטסט,היה פשוט תענוג החיוך לא ירד לי למרות שאיזה מונית שעברה באדום כמעט דרסה אותי,אבל זה סיפור לפעם אחרת. באותו היום גם הודיעו לי שהגיע הNinja 250 לסניף של מטרו בשוקן...אחרי קצת הליכה (אני לא מת"א וחנייה זה אסון) מהסניף של יוסאנג לרחוב שוקן הגעתי למטרו. כבר בכניסה הוא עמד והסתכל עלי הוא היה ירוק וחמוד...אבל היוסאנג פשוט הדליק אותי והייתי בהיי מנסיעה עליו (על הנינג'ה בכלל לא דיברו על נסיעות מבחן בזמן הקרוב). אבל החברה התיישבה עליו והוא התאים לה והיא הרגישה יותר בטוח על הכלי,אז התיישבתי גם והוא פשוט גרם לי לאבד את כל התתלהבות מהיוסאנג,הוא פשוט יותר... אחרי 20 דק' בסוכנות ושיחה שמתי מקדמה של 500 ש"ח והתחלתי לחכות שהכלי יגיע לארץ. ביום רביעי האחרון אחרי 4 שנים של מאמץ הוצאתי את הכלי מהסוכנות והתחלתי את דרכי כאופנוען. שמו בישראל ג'סי והוא הניג'ה 250R השחור שלי מאותו רגע אני מרגיש את טחינת הצעירות,הרצה על 250 זה לא דבר נעים.אני לא יכול לעבור את 4500 סל"ד שזה בערך 70 קמ"ש בהילוך 6. זה מתיש ומפחיד לעלות על כביש מהיר,אבל עוד 850 ק"מ למנייאק. מקווה שזו התחלה של משהו טוב... סעו בזהירות ומקווה להכיר טוב יותר את כולכם. אייל

Dungeon

New member
תתחדש, אופנוע יפה

תקנה גם מיגונים (מעיל, כפפות, אולי גם מגני ברכיים) ותיקח את אמא לסיבוב אחרי ההרצה.

Centros

New member
תודה על התגובות..

אני שמח על קבלת הפנים החמה.תודה
מיגונים זה סיפור שלם (על רוני המגניבה מאופנועית) ,אבל חפרתי מספיק לשבוע הקרוב. אז בקיצור שבוע לפני שקיבלתי אותו כבר היה לי: 1.קסדה Arai Viper-GT 2.מעיל קיץ Spool 3.כפפות Blade 4.מגיני בירכיים Axo 5.נעליים של alpinestars אני רוכב תמיד במיגון מלא
אייל

inif

New member
שיהיה במזל טוב אייל , סע בזהירות

ותמיד לפי תנאי הדרך. אל תיסחף אחרי בעלי RRRR למיניהם ותלמד לאט לאט - ותמיד יש מה ללמוד. גש לאחד הקורסים לרכיבות מתקדמות ושיהיה בהצלחה.

YZF2002

New member
נהדר../images/Emo140.gif

הכלי ממש יפה, תתחדש! הכי חשוב לרכב לאט ולא להשתולל. שבוע טוב..

מוטי TDM

New member
כל טחינת המוח על אופנוע שקנית ??!! ../images/Emo6.gif

טוב שלא סיפרת על הפעם הראשונה שאיבדת את הבתולים
סתם , אני ממש צוחק איתך , שיהיה לך מברוק , אל תשכח מיגונים , ודרך אגב הכלי {בייחוד הצבע} ממש יפה , כבוד !!

../images/Emo13.gifתתחדש בהצלחה ואל תתבייש לשאול את הגדולים

ת'אמת אני לא נוהג לקרוא ולהגיב למאמרים ארוכים .... אבל ככל שהמשכתי לתוך השורות ראיתי בן אדם נחוש עם אהבה לאופנוע שלא פוחד לממש את חלומותיו <הרי מה שווים חיים שלמים ללא לחיות אותם> תתחדש ותהנה -אבל !!!!!! אל תתבייש לשאול , כי ידע זה כח ובמקרה של האופנועים זה גם יכול להיות קשור להשרדות ואו לחסכון של אלפי שקלים כך כמה טיפים לדרך מרוכב של כ 10 שנים לא רצוף <כיום על R6-2005> 1. צמיגים -- דע ולמד את סוגי הצמיגים - צמיג תפקידו לתת לך את הכיף והביטחון על האוכף של החבר שלך האופנוע כמובן :>. 2. ראייה מרחבית כוללת : אל תתמקד אף פעם במטרה אחת , תמיד תסתכל במבט כולל על הכביש-- זה יגיע עם הניסיון 3. תפחד - אף פעם אל תיתן לאדרנלין להציף אותך <שיקרון צרוף> אם אתה מרגיש שאתה עושה משהו שלא היית עושה לפני הרכיבה עצור וחשוב על זה 4. סוגי וצבעי כביש - בהיר = חלק , כהה = חדש יותר בטוח - הכר את הדרך שאתה רוכב בה על תתבייש לנסוע על 10 קמ בדרך לא מוכרת יש עוד מלא טיפים אבל כמו שאמרתי אני לא אוהב לקרוא מאמרים ארוכים אז גם לא אעשה זאת לאחרים

nsr

New member
אני בעל החצר הגאה ../images/Emo13.gif (לא גאה, תפסיקו)

dblast

New member
../images/Emo49.gif../images/Emo65.gif../images/Emo72.gif

כל הכבוד על ההתמדה וחתירה למגע (לחלום)
תלמד את האופנוע. את רזי הרכיבה.. ויש הרבה ללמוד.. תרכב עם מחשבה שאף אחד בכביש לא רואה אותך תדאג למיגון מלא (מעיל רכיבה, קסדה סגורה, כפפות, מגיני ברכיים, נעליים גבוהות) כדי להגן על גופך. תעשה קורס רכיבה מתקדמת. תהנה מהמחלה הזו שכולנו חולים בה...
תשמור על עצמך ועליו.

dblast

New member
אהה וגם

הכלי נראה פגגגגגגגגגגגגגגזזזזזז!!!
תתחדש!

megahertz

New member
מזל טוב!../images/Emo65.gif

הסיפור שלך מרגש ומגניב, ומזכיר לי קצת את שלי (רק יותר קשה וארוך). כל הכבוד שהתחלת את הגשמת החלום שלך, ושיהיה רק בהצלחה! האופנוע נראה מעולה, תדאג לשמור עליו כמו שצריך, ושהוא ידאג לשמור עליך. אז תתחדש, תקרא ותלמד כמה שאתה יכול (זה מדהים כמות הידע שיש אונליין ובספרות כתובה), תעשה קורס רכיבה (יכול להיות יום מהנה במיוחד לך ולחברה), והכי הכי חשוב - תהנה.

OK אני חושב שהבנתי את שתי הפואנטות העיקריות--

1. יש לך חברה קומפקטית צעירה ממך בשנתיים
2. יש לך אחות מגניבה בת 30 ומשהו
ועכשיו כיש לך גם נינג'ה, בכלל שיחקת אותה
ברוך הבא
<-- זה לאחותך
<-- זה לחברה שלך, אל תדאג לא שמתי בפנים כלום. נשבע!

למעלה