הנבטתי אלון מה הלאה?

qwertyy

New member
הנבטתי אלון מה הלאה?

אני לא מתמצא בעסק הזה. אבל אני יודע (או חושב שיודע) שאפשר להתחיל בונסאי גם מבלוט. אז לקחתי בלוט והנבטתי אותו יש לו כב שורשים די מכובדים (15 ס"מ) אני חושב שהגיע הזמן לשתול אותו. אז יש לי כמה שאלות: באיזה כלי הכי טוב לשים אותו? (גודל, חומר של הכלי?) איזה מצע גידול הוא הטוב ביותר לעץ אלון? איך מטפלים בבונסאי בצורה הכי טובה? אשמח לעזרה. תודה!!!

אולמוס

New member
גידול אלון

מנסיוני הצנוע בגידול עצי אלון מזרעים לבונסאי: העברת אלון מכלי שתילה לכלי שתילה מומלצת באביב המוקדם ועד תחילת אפריל לכל המאוחר. האלונים אצלי גדלים במצע המורכב מ- 60% תערובת עציצים והשאר טוף גרוס 0-4 עם תוספת של עד 10% חול או אדמת חמרה. אחת לשנה, באביב המוקדם אני מצניע במצע מעט הומוס או קומפוסט. האלונים מתפתחים יפה. מזריעה עד לקבלת גודל מתאים לבונסאי ( מבחינת עובי הגזע והענפים) מומלץ בדרך כלל להמתין לפחות כ- 4 עד 5 שנים בתנאים אופטימליים -זאת באלון התבור או אלון מצוי. העצים שלי נשתלו כשנה לאחר הנביטה בכלים עמוקים בנפח של 5 עד 10 ליטר.(בעציץ פלסטי רגיל או דלי שתילה - זמני) האלון הראשון שעוצב לבונסאי יועבר כנראה לעציץ בונסאי שטוח בחורף הקרוב. איני ממליץ להעביר את האלון עתה לכלי אחר כי מאוחר מדי והעץ נמצא כרגע בצימוח נמרץ. עשה זאת בפברואר עד מארס בשנה הבאה. מוצע לעצב את האלונים לבונסאי כבר מהשנה השנייה לאחר הנביטה ולהקפיד על עיצוב כל שנה בהתאם למצב הצימוח של הענפים והעלווה. בהצלחה

qwertyy

New member
תודה! אבל...

טעיתי המילה הנכונה היא השרשתי ובתוך מים. השורשים יוצאים מהלמטה של הבלוט עוד אין ממש גבעול מלמעלה. אז עם התיקון... ממולץ לי עדיין להעביר אותו לכלי שתילה? ועם אותה תערובת?

אולמוס

New member
הבלוט שנבט במים

לפי תאורך הבלוט נמצא כנראה עדיין בשלב מוקדם של נביטה במים עם שורשים עדינים ללא גבעול צמיחה. יש להמתין זמן מה עד שיוציא ענף עם עלה או שניים.עם זאת ישנה אפשרות שיתפתח גם מצב של רקבון. כדי לפתח עלוה יש צורך במספר שעות של תאורת שמש מלאה מדי יום עם הכלי שבו נמצא כרגע.עשה זאת בהדרגה משך מספר ימים. לאחר צמיחה של ענף עם שניים או שלושה עלים אפשר לעביר בזהירות ובעדינות לעציץ בנפח של כליטר כשמצע הקרקע שבו רטוב ובוצי בעת השתילה וכל התהליך נעשה בסביבה מוצלת ולחה. יש צורך בסבלנות רבה עד שתגיע לכך ואני מקווה שיש לך. אגב,הייתי ממליץ לנסות להנביט אלון נוסף במצע קרקע . עדכן אותנו בפורום על מצב האלון העוברי שלך... בהצלחה.

אולמוס

New member
תוספת לבלוט שנבט

בעת הוצאת הכלי עם הבלוט לשמש - אם מדובר בכלי זכוכית מומלץ שהשורשים לא יקבלו אור כלשהו ורק החלק העליון של הבלוט יואר כפי שהדבר קורה בטבע לכן מוצע לעטוף את הכלי בו נמצא - בנייר אלומיניום שימנע אור מהשרשים.

למעלה