הנבטה

הנבטה

שלום לכם, קניתי במשתלה לא מזמן זרעים של אקווילגיה ושל דם המכבים המחופה (הליכריזום). הכנתי לי מנבטה מקופסת פלסטיק סגורה ומלאתי אותה באדמת עציצים עד החצי. זרעתי את הזרעים וכיסיתי מעל עם שכבת אדמה דקה.. עברו 5 ימים וההליכריזומים נבטו יפה, אבל האקווילגיה לא מראה אפילו סימנים של נביטה
(אולי כדאי לציין שאני מנביט את האקווילגיה וההליכריזום באותה קופסה..) מישהו ניסה והצליח פעם להנביט אקווילגיה ויכול לתת לי טיפ? כתוב על האריזה שאפשר להנביט אותן כל השנה, ובמיוחד באפריל, אז אני לא מבין מה הבעייה שלהן אם עכשיו אפריל-מאי.. נראה לי שאני הולך להתמכר לאקווילגיות אם הן רק יצליחו לי, הן מקסימות. ושאלה נוספת - אני מנביט את הזרעים בצל מלא, כלומר הרבה אור אבל ללא שמש ישירה. ההליכריזום הוא צמח לשמש מלאה - אז איך ומתי אני מעביר אותו לשמש? אסור עם קופסת הפלסטיק כי הוא יצלה, נכון? הם עוד נורא קטנים הנבטים ואני לא רוצה לפגוע בהם. תודה לכל המגיבים!

צפנתי

New member
אל יאוש יש צמחים שלוקח להם 10

ימים. לא לאבד תקווה ! (אם כי אין לי מושג כמה זמן לוקח להן, ולדעתי בכלל עדיף להנביט בחורף...סה"כ פה זה לא ארופה...ופה הן פוחות באביב)

r66

New member
אצלי ההילכריזם במלוא הדרו

לא ידעתי שניתן לזרוע אותו עכשיו, חשבתי שהוא צמח חורפי

רנה, זה מקסים.

אני רוצה להשתמש בו למטרת ייבוש הפרחים, אבל טוב לראות שהוא גם יפה מאוד כשהוא חי
את ההליכריזום אפשר לזרוע כל האביב-קיץ. באירופה הוא פורח בקיץ, אצלנו בעונה יותר קרירה..

r66

New member
יא, איזה כיף. אני מתה על הפרח הזה

וכבר אספתי צנצנת עם זרעים משלושה פרחים וזה המון

איזה יופי, לא ידעתי שהזרעים שלהם

הם כמו של סביון. שנה הבאה תרגישי חופשי לזרוע, הם נובטים ממש בקלות בכל חור, ואולי אפילו יזריעו עצמם?

אני לא בטוח..

אני חושב שהזרעים מתוכננים כך שינבטו רק בשנה הבאה. אם אני טועה בבקשה תתקנו אותי. בכל אופן, אם אני צודק, את יכולה לקנות במשתלה שקית זרעים ב-6 ש"ח נגיד.. עם כמות זרעים שאת לא מתארת לעצמך והם ינבטו עכשיו!

r66

New member
בטוח?? לפני כמה ימים הוצאתי חבילת

זרעים יבשים מפרח נבול של צפרני-חתול ושמתי בעציץ, הם נבטו במהירות הבזק. אבל.... מאוד מעניין מה שאתה כותב

Rebeccan

New member
כשיהיו 2-3 זוגות עלים אמיתיים

כרגע רואים פסיגים כשהצמח יהיה בעל 2-3 זוגות עלים רגילים אז אפשר יהיה להעתיק לעציצים נפרדים או לאדמה לאחר העתקה, לשמור על מקום מוצל חלקית , עד קליטה טובה בימים הראשונים עלול להראות כאילו שהצמח נובל, אבל זה בסדר - זו ירידת טורגור עד שהשורשים יקלטו מים בבית הגידול החדש פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם |טיפה||טיפה| בבקשה, ומנת
גם

למעלה