מכסה של סיר
New member
הנבטה
שלום לכם, קניתי במשתלה לא מזמן זרעים של אקווילגיה ושל דם המכבים המחופה (הליכריזום). הכנתי לי מנבטה מקופסת פלסטיק סגורה ומלאתי אותה באדמת עציצים עד החצי. זרעתי את הזרעים וכיסיתי מעל עם שכבת אדמה דקה.. עברו 5 ימים וההליכריזומים נבטו יפה, אבל האקווילגיה לא מראה אפילו סימנים של נביטה
(אולי כדאי לציין שאני מנביט את האקווילגיה וההליכריזום באותה קופסה..) מישהו ניסה והצליח פעם להנביט אקווילגיה ויכול לתת לי טיפ? כתוב על האריזה שאפשר להנביט אותן כל השנה, ובמיוחד באפריל, אז אני לא מבין מה הבעייה שלהן אם עכשיו אפריל-מאי.. נראה לי שאני הולך להתמכר לאקווילגיות אם הן רק יצליחו לי, הן מקסימות. ושאלה נוספת - אני מנביט את הזרעים בצל מלא, כלומר הרבה אור אבל ללא שמש ישירה. ההליכריזום הוא צמח לשמש מלאה - אז איך ומתי אני מעביר אותו לשמש? אסור עם קופסת הפלסטיק כי הוא יצלה, נכון? הם עוד נורא קטנים הנבטים ואני לא רוצה לפגוע בהם. תודה לכל המגיבים!
שלום לכם, קניתי במשתלה לא מזמן זרעים של אקווילגיה ושל דם המכבים המחופה (הליכריזום). הכנתי לי מנבטה מקופסת פלסטיק סגורה ומלאתי אותה באדמת עציצים עד החצי. זרעתי את הזרעים וכיסיתי מעל עם שכבת אדמה דקה.. עברו 5 ימים וההליכריזומים נבטו יפה, אבל האקווילגיה לא מראה אפילו סימנים של נביטה