הנבטה ביתית - שאלה

liortimor

New member
הנבטה ביתית - שאלה

היי, אני מנביט (יחסית חדש) בבית. כאשר אני מנביט עדשים ירוקים הנבט ממש טעים, אבל העדש עצמו פחות טעים. בסופר אף פעם לא רואים את הזרע עצמו. האם אמורים לקצוץ את העדש או לאכול אותו גם? תודה ליאור

הנבטה

הנבטה הינה פעולה חיובית עבור הדגן ועבור עצמך. היא מעשירה אותך בשפע של אניזימים ויטמינים ומינרלים וחומצות אמינו. אתה יכול להנביט ליצרת נבט גבוה, כלומר לא להתספק בנבטוט קטן ואז לזרוק את העדש אם אתה לא אוהב את הטעם... יש מכשירי הבנטה שיכולים לעזור בפעולה וליצור עבורך יופי של נבטים- נדמה לי ש"אופק חדש" מיבאים מכשירי הנבטה בהצלחה

liortimor

New member
השאלה האם *אמורים* לאכול את זרע העדשים?

הרי הוא די גדול.... ובנוסף, הנבטים שיוצאים מ ה עדשים מגיעים ל 2 ס"מ (זה לא כזה קטן) אבל מאוד דקים. הייתי בכיף מפריד בין העדש ל נבט אבל זאת עבודה ארוכה לעבור אחד אחד.... תודה ליאור

liortimor

New member
שאלה בנוגע למנבטה הספציפית של אופק חדש

איך שוטפים כל יום את הנבטים שבמנבטה הזאת?

האמת אין לי מושג

אני מנביטה בשיטה המסורתית יש להם פייסבוק "אופק חדש" תשאל שם- בטוח ידעו לענות

liortimor

New member
השיטה המסורתית...

היום אני עושה ב 2 שיטות - בשניהם אני משרה ל 10-24 שעות, שוטף פעמיים ביום. ההבדל הוא באיכסון - האחד אני שוטף ואז מנקז בצנצנת זכוכית (באלכסון). בשני אני מאכסן על רשת ניפוי קמח שמאפשרת אוורור מלמטה ומכסה מלמעלה במגבת. היתרון של הראשון שהנבטים נשארים לחים, אבל לפעמים מעלים עובש. היתרון של השני שאין עובש, אבל הם מתייבשים מהר מאוד ואז לא גדלים טוב. עיצות? תודה ליאור

מסננת, מים, ללא מגבת

והרטבה כל שעה שעתיים הוציאה לי את הנבטים הכי טוב

liortimor

New member
איך כל שעה שעתיים?

אני לא בבית במשך היום, ובד"כ התהליך לוקח מספר ימים....

בגלל זה אני מנביטה בשישי-שבת

ואם אין לי זמן אני מעבירה למקרר לעצירת התהליך וממשיכה שאני חוזרת הביתה. תבין, אם תשאיר את ההנבטה על השיש למשך 8 שעות ללא מים יכול להיות שהכל ירקב בחום הישראלי

liortimor

New member
הבנתי, האם את מצליחה להנביט עד נבטים גדולים א

או שאת עוצרת בנבטוטים? תודה ליאור

liortimor

New member
אוקיי. יש המלצות עם איזה זרעים לעבוד?

היום אני עושה מש ו עדשים ירוקים, אבל זה יוצא טיפה מר

למעלה