הנבחר

GolanBerlin

New member
הנבחר

בס"ד לאחר ששוחתתי עם חבר שלי על הארי פוטר, הצלחתי להתבלבל. תזכירו לי מה הקטע של "הנבחר"? וולדמורט סימן את הארי כשווה לו, אז זה אומר שרק הארי יכול להרוג את וולדמורט? כי הנבואה אומרת "זה שבכוחו להביס את אדון האופל קרב ובא". ואם רק הארי יכול להרוג את וולדמורט, אז איך זה שדמבלדור תכנן שהארי ישמיד את כל ההורקרוקסים > ייתן לוולדמורט להרוג אותו > אין יותר הורקרוקסים > מישהו אחר יטפל בוולדמורט כמו רון/הרמיוני/מקגונגל וכד'... ? כאילו, אחרי שהארי ימות, הנבואה מתבטלת וכל אחד יכול להרוג אותו? ולמה דמבלדור אמר להארי שהוא מתייחס יותר מדי לנבואה? לא הבנתי את העניין הזה. תודה רבה

Superboi

New member
נתחיל מהסוף

נבואה לא מגשימה את עצמה "לבד". היא מגשימה את עצמה רק אם אחד הצדדים בה הולך לפיה. כלומר, אם סנייפ לא היה שומע את הנבואה ומספר עליה לוולדמורט, ו-וולדמורט לא היה מנסה להרוג את הארי - הנבואה הייתה נחשבת נבואת שקר. אבל זה כן קרה, ולוולדמורט היו שתי אפשרויות: הארי ונוויל. כשהוא בחר בהארי, הוא בעצם עשה את הצעד הראשון בהגשמת הנבואה – הוא בחר את האדם השווה לו, נתן לו את "הכוח להביס את אדון האופל" והבטיח שבסופו של דבר הנבואה תתגשם ואחד מהם יהיה חייב למות כדי שהשני יחייה. לגבי התוכנית של דמבלדור – הבנת נכון. כשהארי מת, הנבואה באה לקיצה (בעצם מתגשמת), ולכן כל אחד יכול להרוג את וולדמורט.

GolanBerlin

New member
רגע, אז בגלל שולדמורט הפעיל אותה, היא עובדת?

בלבלת אותי לגמרי... הרי הנבואה אומרת שיוולד ילד שיכול להרוג את וולדמורט. עובדה שהארי אומר לסלהגורן בספר השישי "כן, אני הנבחר, אני יכול להביס אותו (וולדמורט)". הארי יכול להרוג את וולדמורט בגלל שהנבואה הופעלה? ואם היא לא הייתה מופעלת? אם וולדמורט לא היה מסמן אף אחד? הארי היה סתם נער רגיל בעצם? ובגלל שוולדמורט סימן את הארי, רק להארי יש את הכוח להביס אותו?

HassiD

New member
בדיוק כך.

(ככה לפחות הוסבר בספר). ובאותה מידה הוא יכל לסמן את נוויל - ואז אולי היה לו אפילו קל יותר

GolanBerlin

New member
אבל זה עדיין לא מובן לי

כאילו, אם הוא היה בוחר בנוויל - הנבואה אומרת שיהיה כח שאדון האופל לא מכיר, אז זה אומר שאמא של נוויל היתה מקריבה את עצמה כמו שלילי עשתה? כאילו, מי אומר שזה מה שיקרה? ובואו נתאר סיטואציה שבה וולדמורט היה שומע את כל הנבואה. הוא פשוט לא היה עושה כלום, כי הנבואה אומרת שאם הוא לא יעשה כלום, אף ילד לא יוכל להביס אותו. אז מה ההיגיון בזה? ואיך זה שרק הארי יכול להרוג אותו אחרי שהוא סומן? מה, אחרי שהוא סומן, אם מישהו אחר היה מנסה להרוג את וולדמורט - לא היה מצליח? זאת אומרת, אם כל ההורקרוקסים היו מושמדים, ו-וולדמורט היה שבוי בידי הוגוורטס, קשור לקיר, מקגונגל מנסה לשסף את הראש שלו - לא מצליחה, הארי מנסה לשסף את הראש שלו - כן מצליח?! וואט דה פאק?! קיצר, התבלבלתי. זה הזוי

Superboi

New member
זה כל הרעיון בגורל :)

אולי אמא של נוויל לא הייתה פועלת בדיוק כמו לילי (ואולי כן), אבל היו דרכים אחרות שהיו גורמות לנבואה להתגשם, כי וולדמורט בכל מקרה הפעיל אותה. הנבואה אומרת שהנבחר ישתמש בכוח שוולדמורט לא מכיר. במקרה של הארי זו הייתה אהבה (=ההגנה של לילי). במקרה של נוויל זה היה יכול להיות משהו אחר לחלוטין (או אותו דבר בדיוק). לגבי "למה רק הארי יכול להרוג את וולדמורט": זה בעצם כל העלילה של הספרים. דבר מוביל לדבר שמוביל לדבר, ויוצא שבסוף הארי הוא באמת זה שיכול להרוג אותו. הגורל [רולינג] סידר את זה ככה, עוד לפני שהארי נולד. מה היה קורה אם גרינדלוולד לא היה גונב את שרביט הבכור? או פטיגרו לא היה מפליל את סיריוס? או אם סלגוהרן היה מסרב לחזור להוגוורטס? או אם הארי לא היה פוגש את הוויזלים בקינג קרוס (הוא בטח היה מסכים להצעת החברות של דראקו)? בגלל שהדברים קרו בדיוק כמו שהם קרו, זה הגיע למצב שהארי הוא זה שהשמיד את כל ההורקרוקסים והפך לבעלים של אוצרות המוות, וכך הצליח להביס את וולדמורט.

Mor L

New member
וואי וואי העלילה נראית פתאום כל כך פשטנית!

כלומר זה סיפור שרולינג אירגנה טוב טוב כדי שהכל ייצא לפועל - שום דבר לא השתבש בדרך חוץ מכאמור שדראקו פירק את דמבלדור מהשרביט שלו בספר השישי - שזה היה בפוקס במקרה שהארי היה הבעלים של שרביט הבכור וזה הקטע שהכי הרג אותי בספרים ועליו אני לא יכולה לסלוח

hollypop girl

New member
אני לא מבינה למה זה מפריע לך...כי הכל

מסתדר בסוף כלכך טוב בצורה מוגזמת?

GolanBerlin

New member
אז אם וולדמורט היה קשור לקיר

וכל ההורקורקסים מושמדים. אתה רוצה להגיד לי שמקגונגל תנסה לשסף את גרונו - הגרזן לא יעשה כלום, ואז האר ינסה לעשות את זה וכן יצליח? כי הרי הנבואה אומרת שהארי הוא הנבחר, כלומר הוא סומן כזה שיכול להביס את וולדמורט. ומה הכוונה "לסמן אותו כשווה לו"? לסמן אותו כנבחר? להעביר אליו כוחות? (כי חוץ מהלחשננות והיכולת להסתכל למוח שלו, איזה עוד כוחות הוא העביר לו בעצם?) מקווה שהסברתי את עצמי, חחחח.

Superboi

New member
תשובות

מה שניסיתי להגיד זה שהגורל לא היה נותן לוולדמורט להגיע למצב שבו הוא קשור לקיר, חסר הורקרוקסים ומקגונגל הורגת אותו עם גרזן. כמו שהגורל לא נתן לאף אחד להרוג את הארי, הוא גם לא נתן לאף אחד להרוג את וולדמורט (וולדמורט יהיה חסין ממוות עד לאותו עימות מול הארי, בו ההורקרוקס האחרון הושמד), בגלל שהנבואה אומרת "אחד מהם יומת בידי השני". ~~~~~~~~~~~~~~ אני אצטט את דמבלדור לגבי הסימון: - "אולי הוא סימן את האדם הלא נכון!" - "הוא בחר בילד שחשב שעלול לסכן אותו. [...] חצוי דם, כמוהו. הוא ראה את עצמו בך עוד לפני שפגש אותך, וכשסימן אותך בצלקת [...] הוא העניק לך כוחות ועתיד שבזכותם כבר נמלטת ממנו לא פעם אחת, אלא ארבע פעמים". וולדמורט סימן את הארי כ"ילד מהנבואה", ובנוסף נתן לו כוחות. חלקם ניתנו לו בזכות חלקיק הנשמה שעבר אליו באותו לילה (הלחשננית והחזיונות, כמו שאמרת), אבל גם כוחות אחרים. ההגנה של לילי וההגנה של פטוניה, למשל, הן כוח. אם וולדמורט לא היה הורג את לילי, הארי לא היה "זוכה" בהן.

GolanBerlin

New member
אז בספר השישי

למה הארי התכוון כשהוא אמר "אני באמת הנבחר, רק אני יכול להרוג אותו"? כי ככה אני הבנתי את הסיפור... שהארי הוא המושיע, ורק הוא יכול להרוג את וולדמורט, ולא אף אחד אחר.

HassiD

New member
זאת נבואה

בדיוק כמו כל הסרטים/ספרים בהם מישהו נוסע אחורה בזמן ומשנה את העתיד, ואז מסתבר שככה זה בעצם היה אמור להיות (לדוג' Time Line או הארי פוטר 3), זאת בדיוק הנק'. הנבואה בעצם מתארת מה יקרה בעתיד, ואם זה הנבואה "הופעלה", אז אין מה לנסות לעשות אחרת, כי זה מה שהולך לקרות. במילים אחרות, אם מקגונגל הייתה מנסה לשסף את גרונו של וולדמורט כשהוא קשור לקיר, כפי הנראה היה מתרחש בדיוק באותו רגע איזה פיצוץ כלשהו או הסחת דעת והיא לא הייתה מבצעת את זה, ובסוף היה יוצא שהארי מבצע את זה. וה"כשווה לו" זה בדיוק מה שכתוב. ז"א וולדמורט היה מוגדר כקוסם האפל ביותר, הכי חזק וכו', והיא אמרה שמגיע מישהו שייעודו יהיה להרוג את וולדמורט. וכחלק מהנבואה, היה הקטע שהלורד יסמן אותו כשווה לו, או במילים אחרות, יחשוב שהוא יכול להיות חזק כמוהו, ככה שבעצם אם הלורד לא היה יודע על הנבואה, אז הוא לא היה מסמן אף-אחד, והנבואה היתה הולכת לעזאזל (או לכל מקום אחר אליו תחפוץ ללכת...)

Mor L

New member
רגע רגע!

למה דמבלדור חשב לפי הנבואה עד הספר הרביעי שהארי צריך להקריב את חייו - אם הוא יידע שוולדמורט יכול למות על ידי הארי?!

hollypop girl

New member
כי היה בהארי חלקיק מוולדמורט, וולדמורט

לא היה מומת בידי הארי אם החלקיק הזה לא היה מושמד. אז טכנית כדי שהארי (או כל אחד אחר בעצם...) יהרוג את וולדמורט הארי צריך למות קודם.

Mor L

New member
אז הנבואה לא היתה צריכה להיות שאחד ימות

ואחד יחיה (לא זוכרת בגרוש איך הציטוט הולך) אלא שתכלס שניהם בעצם ימותו כי מה בדיוק וולדמורט עשה בכך שהוא לקח את הדם של הארי בספר הרביעי? איך זה קשר אותו לחיים? ומאיזו סיבה הארי יכול היה לבחור לחזור לחיים בלימבו של קינגס קרוס?

hollypop girl

New member
היא כן, כי אף אחד מהם לא יוכל לחיות כל

עוד ימשך השני להתקיים (לא וולדמורט-שמרגחש מאוים ולא הארי-שמרגיש צורך "לנקום" על כל העוול שנעשה לו+לעולם לא יפסיק להירדף אחרי וולדמורט אז עדיף לו פשוט לחסל אותו ומקסימום למות בדרך מאשר לחיות עוד כמה שנים ולהרגיש מאוים) בזה שהוא לקח את דמו של הארי הוא העביר את ההגנה של לילי גם עליו. מה שיצר קשר המחזיק את הארי בחיים כל עוד וולדמורט בחיים (אני מניחה שזה בגלל שהם חלקו אותו דם) לא יודעת, טכנית הרגו "אותו" אבל בעצם הרגו את חלקיק הנשמה של וולדמורט. אולי הוא היה חייב לחזור ודמבלדור פשוט רצה לגרום לו להרגיש כאילו יש לו ברירה (כשבעצם מעולם לא הייתה לו ברירה אלא להתמודד מול וולדמורט, לא משנה באיזה נסיבות זה היה קורה).

למעלה