הנאצים

הלדין

New member
הנאצים

בעקבות המנה היומית של "המרגלים" ששודרה בערוץ ההיסטוריה(אז מה אם מדובר בש.ח.) על מרגלים גרמנים, אני מעוניין להביע את תמיהתי על שני דברים: 1. המקרה במרתף הבירה היה אמיתי. אפילו יצא לפני זמן לא רב ספר הסוקר את המקרה הזה. מנין הגיעו יוצרי התוכנית למסקנה שמדובר בתעמולה נאצית? 2. לפי האגדה, האס-אס היה כה טוב, עד שכאשר האמריקנים רצו להרכיב אירגון ביון משלהם לאחר המלחמה, הם לקחו משם מומחים.(למעשה, אנשים נוטים לשכוח לשים "או" לפני האס-אס). לפי התוכנית, הם היו טובים בריגול נגדי אך בכל הקשור לריגול וחבלה הם היו בדיחה.(או שזה היה רק האבווהר, ולאס.אס. לא היה קשר לכשלונות הללו?). קשה להאמין עד כמה נצחונות בע"ב היו נמנעים אם ברשותם של הנאצים היו מרגלים טובים.

לא ראיתי את הסידרה

1. ההתנקשות בהיטלר בנוב´ 39´ היתה אמיתית, מספר אנשים נהרגו מהפיצוץ דקות ספורות לאחר שהיטלר עזב את הבירגרברויקלר. המתנקש עצמו, השען גאורג אלזר הוצא להורג. 2. קשה לי להתייחס לסידרה כי לא ראיתי אותה, אבל לאס.אס היו כמה הצלחות גדולות בתחום הקומנדו: שיחרור מוסולוני, תפיסת הורטי, החדרת אנשים במדים אמריקאיים בתחילת מבצע "משמר-הריין". לדעתי הכישלון הגדול ביותר של המודיעין הגרמני היה בקיץ 1944 - אי-חיזוי "מבצע בגרטיון" - והוא שייך למודיעין הצבאי ולא לאס.אס. מעל לכל הבעיה הגדולה ביותר של הגרמנים גם בתחום המודיעיני היתה היטלר שתעב מומחים-צבאיים, כך שגם אם לגרמנים היה את המודיעין המושלם במלחמת-העולם השנייה הדבר לא היה תורם להם באופן משמעותי.

ReadyOrNot

New member
נסיון ההתנתקשות במרתף הבירה

הפיצוץ אכן התרחש ואין חולקין על עובדה זו. גם ראיתי את הפרק המדובר, ונדמה לי שלא הבנת נכון. אף אחד לא אמר שהנאצים בדו את המקרה. אך יש חילוקי דעות לגבי מי באמת עמד מאחורי נסיון ההתנקשות. מדובר באדם בשם יוהאן גאורג הלזר, שעל פי דיעה אחת פעל על דעת עצמו מתוך דאגה כנה לשלום העולם, אולם יש דיעה הגורסת שהוא פעל בשליחות הנאצים, על מנת להצדיק פעלות טיהור נגד מה שנשאר מהאופוזיציה לנאצים, או , על פי דיעה אחרת, כדי שיוכלו להטיל את האשם על בריטניה וצרפת, וע"י כך להצדיק את תקיפתן. תומכת בדיעה שהלזר פעל בשליחות הנאצים היא העובדה שהוא לא הוצא להורג באופן מידי אלא נשלח למחנה ריכוז, שם הוחזק כ"אסירו האישי של היטלר", ולמעשה הותר לו לעשות ככל העולה על רוחו, והוצא להורג בשנת 1945 על מנת למוע ממנו לתת עדות במקרה שיפול לידי בעלות הברית. האם ידוע לך שם הספר שנכתב בנושא, או שם הסופר? אם לא, איפה שמעת שנכתב ספר בנושא? ערב טוב, יאיר

למעלה