הנאות החיים

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DDN

New member
הנאות החיים

האם מישהו הקדיש מחשבה למה גורם לדמות שלו לחייך? מה היא עושה כדי להירגע? מה הדמות עושה כדי לעשות לה "קצת טוב על הנשמה"?

Dror Bar

New member
האמתי כן,../images/Emo2.gif

הדמות הראשונה נרגע בכך שהשתמשה בקשת שלה בעיקר על אורקים , ובנוסף נרגעה לאחר עישון מקטרת. הדמות השנייה נרגע מיוגע של עצמה, וצחקה בעיקר מתי שכולם צחקו ( החיקוים של היוגה שעשיתי) הדמות הבאה לא נרגעה, משום סיבה שהיא. אחריה נרגעה מלרצוח ולהשיג מה שהיא רוצה. ועכשו הדמות לא נרגעת. נראה לי שביעקרון לא עניתי על השאלה אבל נתתי מה שאני יכול

Sabre Runner

New member
למען האמת, כן.

מה משמעות החיים? אין. האם יש למה לחיות? כן. יש שתי סיבות למה אנשים חיים. אם תסתכל על כל דבר שכל אחד עושה, אם תפשיט אותו לבסיס, תראה שכל מעשה מוביל בסוף או 'להשרדות' או 'לכיף'. מה שאתה עושה בשביל הכיף הוא אחד הדברים, אם לא הדבר, שהכי מגדירים אותך וכמו אותך, גם את הדמויות במשחק שאתה משחק או בספר שאתה כותב. בשביל הדמויות שלי, התחביבים שלהם קשורים למה שהם והם חלק מההגדרה שלהם. לדוגמה, לייטר הוא חובב אתלטיקה וספורט. נתנאל מנגן על גיטרה וחובב נהיגה ומרוצים. ולורם וויטאליס הם סקרנים מטבעם ואוהבים לגלות ולחוות דברים חדשים. גבריאל נוט הוא פשוט Action Junkie. ולהב... ובכן, לא ניכנס לזה כרגע. |(-:|

tapas tapas

New member
שכחת עוד משהוא

יש עוד דבר בסיסי שמניע אנשים, וזה פחד, סבל או פחד מסבל. הישרדות זה לא בילתי תלוי בכיף ובפחד. אנשים מפחדים למות כי זה מפחיד אותם. אנשים רוצים לשרוד כי יש להם דברים כיפים לעשות בחיים.

Sabre Runner

New member
פחד נובע מיצר השרדות.

אחרי שאתה מטפל בהשרדות אתה חופשי להתעסק עם כיף.

tapas tapas

New member
איך זה נובע מייצר ההישרדות?

בא נשאל אותך ככה. נניח קנאה, ממה זה נובע? אני חושב שקנאה זה פשוט סוג של סבל. אני לא חושב שיש יצר הישרדות בכלל. זה מושג ווירטואלי. הרי יש אנשים שגם מתאבדים. אם זה היה יצר כל כך בסיסי הם לא היו מתאבדים. אז למה הם מתאבדים? כי הם סובלים המון ואין להם שום כיף בחיים.

Sabre Runner

New member
פחד הוא פחד לחייך או לגופך.

יצר ההישרדות שלך מנסה להגן עליך מפגיעה באחד משני אלה. קנאה גם נובע מיצר השרדות. אתה מקנא במישהו שנמצא עם בחורה שאתה רוצה. אתה רוצה את הבחורה. בחורה מביאה לך גם כיף וגם בסוף עוזרת לך להמשיך את שושלתך - הישרדות הגנים שלך. הקנאה מובילה אותך לבצע מעשים בשביל לקבל את הבחורה. בקשר למתאבדים, לא הכל חסין-תקלות. יש גם אנשים מקולקלים. יכול להיות שיצר ההשרדות שלהם מקולקל ובשביל למנוע את הסבל, הם שמים קץ לחייהם. בין אם זה מתוקף פעילות יצר ההשרדות או מחוסר-פעילותו.

tapas tapas

New member
מה הקשר?

ואם זה קנאה במכונית? זה גם יצר ההישרדות? ולמה קנאה בבחורה זה יצר ההישרדות? הבחורה תפוסה? בחישוב קר יותר כדאי לך להשקיע מאמצים בבחורה פנויה(שיכולה להיות באותה המידה או אפילו יותר שווה מבחינה גנטית) מאשר להמר על לנסות להשיג בחורה שלא בהכרח בכלל מעוניינת בך ולהסתבך עם החבר שלה.

Sabre Runner

New member
אתה מקנא במכונית?

מה יש למכונית שאתה רוצה שיהיה לך? קרבורטור? מנוע V8? גריל גדול? לא יודע, אולי אתה חושב שזאת הבחורה שתסדר לך את החיים. כל אחד והסיבות שלו להשרדות או לכיף. יכול להיות שאני ואתה חושבים אחרת מה הם הדברים שיעזרו לנו בחיים, כמו שאנחנו נהנים מדברים שונים.

tapas tapas

New member
טוב לא משנה

אני לא מסכים עם התאוריה שלך. אבל זה די קשה להתווכח על תאוריות שכל הוויכוח מבוסס על להביא דוגמאות.

Ihavenonick

New member
everything is a survival instinct

may it manifests throough territory, possessions and other. but of course there are exceptions. it is acceptable

טוב שאתה בטוח בנושא

כשפסיכולוגים מתווכחים עליו לפחות מאז שנות ה70.כרגע יודעים שישנם 4 רגשות "ראשוניים" שכנראה נובעים ישירות מהמבנה הבסיסי של האדם, סביר להניח שמיצר ההישרדות באיזושהי צורה:כעס(הוא לקח לי אוכל/בן זוג אז אני רוצה להתקיף אותו), פחד(הוא מסוכן לי לכן או שאלחם או שאברח), גועל(כדאי שלא אוכל את זה) ואושר.כל השאר הם רגשנות שניוניים שנובעים מחינוך וסביבה.

tapas tapas

New member
האמת הגעתי אולי לאיזו תובנה

אני די מסכים שהמוח שלנו מתוכנת לכך שהמטרת על שלו היא לשרוד ולהתרבות. לשם כך נוצרנו, ולשם כך אנחנו בנויים. אחד מכלי ההישרדות שלנו הוא האינטליגנציה שלנו, אבל יש בעיה עם אינטליגנציה. היא מאפשרת לנו לשאול את עצמנו כל מיני שאלות על בשביל מה אנחנו עושים את מה שאנחנו עושים? לכן התפקיד של המוח שלנו הוא בין היתר לעשות לנו טריקים שישרתו את המטרה שלו לשרוד ולהתרבות. לא באמת איכפת למוח שלנו כמה אנחנו מאושרים וכמה אנחנו נהנים. מה שאיכפת לו זה שאנחנו נשרוד ונתרבה. לכן אחד הטריקים שהמוח עושה לנו זה לגרום לנו להתאהב. התאהבות נותנת לנו מוטבציה אדירה לרצות להיות עם מישהי ולבסוף להתרבות איתה. יש עוד הרבה טריקים שהמוח שלנו עושה לנו, כמו לגרום לנו להאמין באלוהים, לגרום לנו לרצות להיות מאושרים. זה הכל תחבולות בשביל לשלוט בנו, בשביל לקדם את האינטרבים של המוח. אנחנו בסך הכל כלי של הטבע, מכונה שיש לה יעוד מסויים ומדוייק בעולם הזה. כך שלמעשה כל הרגשות הם כלים של המוח שלנו בכדי לגרום לנו לרצות להמשיך לשרוד ולבסוף להתרבות. כי אם חושבים על זה, בלי כל הרגשות האלו שאין לנו שליטה עליהם והם שולטים בנו, אין לנו בעצם סיבה אמיתית לחיות.

Nihau

New member
כל כך הרבה הנחות יסוד מוטעות...

"מוח שלנו מתוכנת" "מטרת על" "נוצרנו" "בנויים" "תפקיד המוח" "טריקים שהמוח שלנו עושה לנו" "לשלוט בנו" "אינרטיבים של המוח" "כלי של הטבע" "מכונה" "שיש לה יעוד" "מסויים ומדוייק" WOW כל כל הרבה הנחות יסוד מוטעות בהודעה אחת לא ראיתי כבר הרבה הרבה זמן... המושגים "בנייה", "תכנות", "מטרת על", "תפקיד", "טריק", "שליטה", "כלי", "מכונה", "יעוד", "מסויים" ו"מדוייק" הם כולם מושגים שאנחנו המצאנו כדי להסביר לעצמינו את התנהגותינו, את החברה שלנו ולתת שמות לדברים נוספים שאנחנו המצאנו במו ידינו. בני אדם המציאו מכונות, האדם היה קודם, המכונה אחר כך. אדם אינו מכונה. ההגיון האנושי שהביא ליכולתינו לבנות מכונות נשען על העולם המוכר לנו ועל הדרך בה אנחנו חווים את העולם דרך חושינו והבנתינו ולכן יש קווי דמיון- בנינו את המכונה ואת האלים בדמותינו. ככה זה עובד. כשהים סוחף צעצוע שלך למעמקים אתה אומר לעצמך "הים גנב לי אותו" בדיוק כמו שאמרת על העוגה שחבר שלך גנב לך בגן מהיד כי ככה אתה מבין את העולם. אנחנו מבינים שיש אחרים סביבינו שחושבים ופועלים מתוך מחשבה ואוטומטית מניחים שזה ככה עבור כל דבר, בסגנון "השמש עולה בבוקר חורפי מאוחר כי היא הייתה עייפה מעבודת הקיץ", "הייתה מלחמה כי אלוהים שונא את החטאים שלנו" וכל השטויות האילה. אושר ואהבה אמיתיים הם מאבני היסוד של הקיום האנושי ולמען האמת מאבני היסוד של הקיום היונקי באופן כללי. מחקרים בבעלי חיים יונקים ומחקרים סוציולוגיים באדם הוכיחו שסיפוק צרכים כמו אוכל ושתייה לא מספיקים וצריך את ה"מגע האוהב" בשביל לחיות ולגדול בריאים. ספר מומלץ בנושא זה "האדם מחפש משמעות" של ויקטור פראנקל רופא נוירולוג ופסיכיאטר יהודי וינאי ששרד את השואה והיה עד למחזות וחווה חוויות איומות ולמד על בשרו ובשרם של אחרים עד כמה התקווה והרגש החיובי של אהבה יכול להחזיק אדם גווע ברעב ובקור בחיים למרות הכל ועד כמה מהר האדם מת כאשר נגזלת ממנו המשענת הרוחנית הזו. הוא מביא בספר סיפורים מדהימים לטוב ולרע שממחישים היטב את נכונות העיניין. המשכיות המין האנושי היא עיניין חשוב אבל לא כל כך חשוב שיתפוס את המקום הראשון בחשיבות הקיום האנושי והקיום בכלל.

tapas tapas

New member
זה לא סותר את מה שאמרתי

ברור שלייצור חיי יהיה יותר קל להתפתח ולגדול כשיש מישהוא תומך בסביבה. זו בדיוק הסיבה למה המוח שלנו גורם לנו לאהוב את היצור התומך הזה, כדי לדאוג שהייצור התומך ימשיך לתמוך בנו ולא ינטוש אותנו. אני לא שואל מה אדם מסויים או אחר חושב שהכי חשוב לו או למין האנושי. אני שואל למה כל הרגשות והחלקים במוח שאין לנו שליטה עליהם מיועדים. ואני חושב שהם מיועדים בשביל לגרום לאותו יצור שהוא בעליו של המוח לשרוד ולהתרבות כמטרת העל. אם להיות מאושר זה דבר שכל כך חשוב לבן אדם, אז למה המוח לא מספק לו את זה כל הזמן? זה הרי בסה"כ כמה כימקלים במוח שגורמים לנו להיות מאושרים?

Nihau

New member
תפריד בין מנגנון לתפקוד לחשיבות

כל המחשבות במוח שלך זה בסך הכל אלקטרונים שרצים על מפלי מתחים- זה לא הופך את הנאום הכי מרגש או השירה הכי יפה למשהו שווה ערך למסרים שרצים במעבד של המחשב שלך. זה שהגוף האנושי פועל על חומרים כימיים והפרשי מתחים חשמליים פסיסיקליים לא מגמד את עוצמת חווית האושר או את חשיבותה להמשך חיינו התקין וגם לא הופך אותה למשהו מגוחך ונלעג כמו פתיון במלכודת האינטרסים הנסתרים של הגוף על הנפש או מה שלא תהיה הקנוניה הפנימית שאתה מנסה לבנות כאן. כפי שאמרתי קודם, מטרת-על, שליטה, בעלות, ייעוד- כל אילו הם מושגים שקיימים רק סובייקטיבית במערכת תפיסת העולם האנושית. לא טובים להגדרת כל דבר שנמצא מיחוץ למערכת ההתנהגות האנושית בין אדם לחברו- כמו למשל הטבע, כימיה, פיסיקה וכו.

tapas tapas

New member
למה לא?

למה אי אפשר להתייחס לבן אדם כמו שמתייחסים לאופניים? האם אופניים הם רק חלקי מתכות וגומי? הם בנויים למטרה מסויימת, זה שאת יכולה להשתמש בהם בתור מעצור לדלת לא משנה את המטלה שכל חלק בהם בנוייה אליה. אני לא מבין מה הבעיה להתייחס לבן אדם כאל מכונה מתוחכמת. האם השניים של בן אדם הם רק תאי עצם מתים(או מה שזה לא יהיה)? או שיש להם גם תפקיד בלעיסת מזון? האם המוח הוא רק חתיכת בשר של עם כל מיני פעולות כימיות וחשמליות או שיש לו גם תפקיד מסויים בדומה לשיניים.

Nihau

New member
"inteligent design " נו באמת.

כל יצור חי, ובכלל זה גם האדם, אינם מכונות. בני אדם יוצרים מכונות. זה לא הופך את בני האדם להיות פשוט מין מכונות ביולוגיות מתוחכמות יותר ולא משנה מה אומרים ב"מאטריקס". אף אחד לא יצר אותך מתוך כוונה כלשהי עם מטרה כלשהי. לא קיימת יישות כזאת. קשה לאכול את זה אחרי שהלעיטו אותך במשך שנים ברעיון שנוצרת למטרה של מישהו ספציפי גדול ממך שמתייחס אליך כמו אל מכונה סוררת. בכל זאת. אף אחד לא יצר אותך. את המטרה שלך האישית בחיים תצטרך למצוא לעצמך מבפנים ולא לחפש אותה מבחוץ. זה לא שם. זה אף פעם לא יהיה שם. חבל על האנרגיה שתבזבז והאכזבה המרה שתלווה אותך.

למעלה