הנאום האחרון

ש@לתי

New member
הנאום האחרון

עצרת השלום, כיכר מלכי ישראל, תל-אביב י"א בחשוון תשנ"ו, 4 בנובמבר 1995 הרשו לי לומר, אני גם מתרגש. אני רוצה להודות לכל אחת ואחד מכם, שהתייצב לכאן כנגד האלימות ובעד השלום. הממשלה הזו, שיש לי הזכות לעמוד בראשה, יחד עם חברי שמעון פרס, החליטה לתת הזדמנות לשלום. שלום שיפתור את מרבית בעיות .מדינת ישראל. הייתי איש צבא עשרים ושבע שנים נלחמתי כל עוד לא היה סיכוי לשלום. היום אני מאמין שיש סיכוי לשלום, סיכוי גדול. חייבים לנצל אותו למען העומדים פה, ולמען אלה שאינם עומדים .פה. והם רבים בעם תמיד האמנתי כי מרבית העם רוצה בשלום, מוכן ליטול סיכון לשלום. ואתם כאן, בהתייצבותכם בעצרת זו, מוכיחים זאת, יחד עם רבים אחרים שלא הגיעו .לכאן, שהעם באמת רוצה בשלום ומתנגד לאלימות אלימות היא כרסום יסוד הדמוקרטיה הישראלית. יש לגנות אותה, להוקיע אותה, לבודד אותה. זו לא דרכה של מדינת ישראל. בדמוקרטיה יכולות להיות מחלוקות, אך ההכרעה תהיה בבחירות דמוקרטיות, כפי שהיה הדבר ב 1992 שם נתנו לנו את המנדט לעשות את .מה שאנו עושים ולהמשיך בכך ,אני רוצה להודות מפה לנשיא מצרים, למלך ירדן למלך מרוקו, שנציגיהם מופיעים כאן ומביעים את כול - עם שותפותם איתנו בצעידה לשלום. אבל מעל ישראל, בשלוש השנים של קיום הממשלה הזו, הוכיח שניתן להגיע לשלום, שלום הנותן פתח לכלכלה ולחברה מתקדמת. שלום הוא קודם כול בתפילות, אבל ,לא רק בתפילות. שלום שהוא שאיפת העם היהודי .שאיפה אמיתית יש אויבים לשלום המנסים לפגוע בנו, במטרה לטרפד את השלום. אני רוצה לומר, בלי כחל וסרק: מצאנו שותף לשלום גם בין הפלשתינאים -את אש"ף, שהיה אויב והפסיק את הטרור. בלי שותפים לשלום אין שלום. נתבע ממנו למלא את חלקו בשלום, כשם שאנו נמלא את חלקנו בשלום כדי לפתור את המרכיב שות יותר מכל בסכסוךהמסובך, הארוך הטעון ר .הערבי-ישראלי, הפלשתינאי-ישראלי השלום כרוך בקשיים, גם במכאובים. אין דרך לישראל .בלי מכאובים. עדיפה דרך השלום מאשר דרך המלחמה ,אומר לכם את זאת מי שהיה איש צבא ושר ביטחון ,ורואה את כאבי המשפחות של חיילי צה"ל. למענם למען בנינו ונכדינו, אני רוצה שהממשלה הזאת תמצה כל שמץ, כל אפשרות, לקדם ולהגיע לשלום כולל גם .עם סוריה תהיה אפשרות להגיע לשלום עצרת זו חייבת לשדר לציבור הישראלי, לציבור היהודי בעולם, לרבים רבים בעולם הערבי ובעולם כולו, שעם ישראל רוצה בשלום, תומך בשלום, ועל כך .תודה רבה לכם

.המוסד

New member
כמעט אלף איש...

לא יוכלו לקרוא את ההודעה הזו, למה? תשאל את "חברי שמעון פרס"

.המוסד

New member
שאלתי תרגיע עם מחיקת ההודעות

שלך, מה זה צריך להיות? אסור לומר מילה אחת על רבין? למה הוא האבא שלך שאתה מגן עליו ככה? לידיעתך זהו לא פורום "מהללי רבין מנוער העבודה" אלא פורום "אקטואליה לנוער" שבו דווקא מותר לומר שרבין היה סתם ראש ממשלה ולא איזה משיח אלוהי

ש@לתי

New member
מוסד- אזהרה אחרונה

אני מגן על רבין ז"ל מתוך כבוד! כדאי שגם אתה תתחיל ללמוד לכבד אנשים ואת זכרם! זוהי אזהרה אחרונה כלפיך- בפעם הבאה לא רק שההודעה תמחק אלא אתה תוגבל ליום מהפורום! 6 שנים אחרי ואנשים מתחילים לשכוח...כמה עצוב ש@לתי

metal_slug

New member
../images/Emo13.gif The raging moderator

תזהרו מש@לתי אנשים, הוא יחליף את הפרחים בקנה בכדורי עופרת

EverMan

New member
../images/Emo7.gif עצוב לי

אדם כה גדול. איך זמנים השתנו ? רק לפני 6 שנים , הסיכוי לשלום היה כה גדול. היינו כל כך קרובים לזה ... והיום המצב כל כך שונה. הנוער של היום כל כך שונה. המצב בארץ כל כך שונה. והכל בגלל שהאדם הנהדר הזה נרצח בידי חסיד של הדעות השולטות במדינה כיום. מי ייתן וירבו האנשים כמוהו
-=<ענבר רובין
>=-

.המוסד

New member
הסיכוי לשלום לא היה גדול

תצא מזה, רצח רבין לא עצר את תהליך "השלום" רק חיזק אותו

EverMan

New member
חיזק אותו ?

רצח רבין עצר את תהליך השלום המתגלגל באיבו. הרצח גדע באמצע התהליך את כל השלום. והמשכו החל רק לאחר שנה בערך עם ביבי. וראיתו איך הוד ביביותו הצליח במשימה הנעלה הזו ...

רצח רבין גרם לשני דברים -

התפוררות הדמוקרטיה הישראלית - במשך שבע השנים האחרונות היו 4 ראשי ממשלה - רבין, נתניהו, ברק ושרון. שבע שנים זה שתי קדנציות לפי החוק. הדמוקרטיה בארץ התמוטטה, אין שום אדם שמסוגל להיות ראש ממשלה לתקופה של 4 שנים (גם שרון לא יהיה, לאור העובדה שבעוד כשנה או קצת יותר הכנסת צריכה להתפזר, ויחד איתה הממשלה). תהליך השלום הואט באופן דרסטי, ואני אלך להאשים את נתניהו, לאור העובדה שהוא זה שהיה צריך להמשיך את דרך השלום, שכבר התחילה. יש לי הרבה אשמה להטיח בימין הקיצוני (ומן הסתם זה גורם לי לסלוד מהימין ככלל, וכן - אני יודעת שזה לא בסדר), אני בהחלט מאמינה שאם יגאל עמיר לא היה יורה את אותן שלוש יריות, המצב כיום, של האינתפדה הזו, לא היה קיים.

.המוסד

New member
תמר

1.העם מסוכסך בגלל זה מתפוררת הדמוקרטיה ומתחלפות הממשלות 2.מי שאשם זה רבין שהתחיל עם התהליך ולא נתניהו 3.עם יגאל עמיר היה נעצר קודם לכן תהליך השלום היה מאבד מהלגיטימציה שלו אבל המצב היה מגיע לאותו מצב...

Stick

New member
לא

הדמוקרטיה לא ההתפוררה. היא שנתה צורה. הסיבה שאף אחד לא מצליח להחזיק ממשלה ליותר משנתיים מכיוון ששינו את שיטת הבחירות לשיטה ישירה. דבר שלקח מנדטים מהמפלגות הגדולות והעביר אותן למפלגות סחטניות וסטוריאליות. אין שום קשר בין רצח רבין לחוסר היציבות הפוליטית.

.המוסד

New member
מה זה אתה מגן על רבין מתוך כבוד?

למה לי אין כבוד? יש לך איזה מונופלין על זיכרו של רבין? ציינתי שתי עובדות- הנאום שלו היה סתם נאום לצרכים פוליטיים, ישנם כמעט אלף איש נהרגו מרובי אוסלו, איפה נמצא העניין של הכבוד לרבין כאן? זה שקשה לך לקבל את העובדות זו לא בעייה שלי ב"כללי התנהגות בפורום" ישנם מספר חוקים שהעובר עליהם אמור להימחק, אני לצערך לא עברתי על אף אחד מהם ושוב אני אזכיר לך, רבין הוא לא המשיח (רמז, גם זה לא עובר על כללי הפורום) וזה לא פורום מהללי רבין, אפילו קלימרו מתלונן שאתה מוחק הודעות בקשר לרבין שלא מהללות אותו

ש@לתי

New member
תגובה

קלימרו יכול להתלונן עצם העובדה היא שאתם לא קולטים ש6 שנים אחרי הרצח ורבין הם יותר מסתם ארוע! הם מראים את הפנים של החברה הישראלית הלא סובלנית! לא לצערי לא עברת על התקנון... לצערי לא למדתם לכבד את זכרו של אדם שהיה יותר מרק אדם, וכרגע עקב העובדה שהוא נרצח הוא לא יכול להתחבר לפורום ולתת לכם דין וחשבון! ש@לתי

.המוסד

New member
איזה דין וחשבון?

הדין וחשבון שהיה צריך לתת לנו זה- "*ביום שהרובים שלנו יופנו נגדנו נכינס חזרה ונכבוש את כל השטחים מחדש*" והיום הזה, כבר עבר מזמן מזמן, אני לפחות שעדיין שיפרעו את ההבטחה של "יותר מסתם אדם" אם הוא יותר מסתם אדם ההבטחה שלו היא יותר מסתם הבטחה... אם לא רבין אז לפחות ביילין (שגם הבטיח שביום ש...ניכבוש את עזה) או שפרס שגם הבטיח... אני שאלתי מאוד סובלני, אתה זה שאוטם את אוזניך למשמע דברים "לא מכובדים" על רבין, שהם תרצה או לא תרצה האמת

GuyKovel

New member
סתם ראש ממשלה??

תגיד לי איזה ראש ממשלה אתה מכיר שפיתח כלכך את הכלכלה, התשתיות וקידם את השלום כלכך כמו יצחק רבין ??? מאז רבין איזה ראש ממשלה היה לך שהיה מנהיג אמתי?? אז לפני שאתה סתם זורק תחשוב טיפה....ואולי תגלה שרבין, היה הרבה יותר מאשר "סתם ראש ממשלה"....

.המוסד

New member
ל-GuyKovel

רבין "פיתח כ"כ את הכלכלה התשתיות" איזה כלכלה? איזה תשתיות? איזה שלום? כל ראש ממשלה יכול לבצע ויתורים טריטוריאליים ולקבל כסף מאמריקה, רבין הכניס אותנו למצב הביש הזה, ועל זה אני מקווה אין וויכוח, רבין הפך למשהו מיוחד עבור השמאל רק לאחר שנרצח, רבין בשתי הקדנציות שלו לא עשה דבר טוב במיוחד (אולי חוץ ממבצע יונתן אבל גם זה לא ממש נזקף לזכותו) רבין היה סתם ראש ממשלה בקדנציה הראשונה שלו בקדנציה השנייה היה ראש ממשלה רע מאוד אם לא גרוע

EverMan

New member
אדוני ´המוסד´

איך אתה מעיז להכפיש את שמעון פרס או יצחק רבין ? שני האנשים האלה עשו בחייהם הרבה יותר ממה שאתה תחלום. אם זה בצבא ואם זה בממשלה. שמעון פרס ויצחק רבין הם האנשים שעל כתפייהם נבנתה המדינה הזו ! והזלזול היום בשמעון פרס הורג אותי ! אתה רואה ששרון צריך משהו הוא פונה לפרס , ולמה זה ? כי פרס הוא אדם מאוד חכם ! ושעשה המון למען המדינה ויודע איך לדבר עם ערפאת. אבל מאוד קל להכחיש אותו. אולי הסיבה שאתה מקניט אותו כי כל מה שאתה יודע עליו אתה שואב מהחרצופים ! קצת כבוד לאנשים שהיו יכולים להיות סבים שלך ושבזכותם אתה חי במדינה יותר נאורה ויותר טובה ! -=<ענבר רובין שקרא את ההודעה שנמחקה !>=-

.המוסד

New member
לענבר

א. אכן אינני חולם לדרדר את מצבה של ישראל לפי פחת ב.הוא פונה לפרס מטעמים פרלמנטריים ג.בחיים שלי לא ראיתי חרצופים (נו טוב פעמיים שלוש) ד.יותר טובה? יותר טובה ממה? מהמצב של המדינה תחת ממשלת שמיר? ממש לא, ממשלת רבין קיבלה את המדינה במצב טוב מאוד והמצב היום, טוב רק צריך להסתכל במודעות האבל כדי לראות...

למעלה