הנאום האחרון

EverMan

New member
הנאום האחרון

הנאום אחרון ; יצחק רבין "הרשו לי לומר, אני גם מתרגש. אני רוצה להודות לכל אחת ואחד מכם, שהתייצב כאן כנגד האלימות ובעד השלום. הממשלה הזו, שיש לי הזכות לעמוד בראשה, יחד עם חברי שמעון פרס, החליטה לתת הזדמנות לשלום. שלום שיפתור את מרבית בעיות מדינת ישראל. הייתי איש צבא 27 שנים. נלחמתי כל עוד לא היה סיכוי לשלום. היום אני מאמין שיש סיכוי לשלום, סיכוי גדול, חייבים לנצל אותו למען העומדים פה, ולמען אלה שאינם עומדים פה, והם רבים בעם. תמיד האמנתי, כי מרבית העם רוצה בשלום, מוכן ליטול סיכון לשלום. ואתם כאן, בהתייצבותכם בעצרת זו, מוכיחים זאת, יחד עם רבים אחרים שלא הגיעו לכאן, שהעם באמת רוצה, בשלום ומתנגד לאלימות. אלימות זו היא כירסום יסוד הדמוקרטיה הישראלית. יש לגנות אותה, להוקיע אותה, לבודד אותה. זו לא דרכה , של מדינת ישראל. בדמוקרטיה יכולות להיות מחלוקות, אך הכרעה תהיה בבחירות דמוקרטיות, כפי שהיה, הדבר ב- 92´ , שם נתנו לנו את המנדט לעשות את מה שאנו עושים ולהמשיך בכך. אני רוצה להודות מפה לנשיא מצרים, למלך ירדן, למלך מרוקו, שנציגיהם מופיעים כאן ומביעים את שותפותם איתנו בצעידה לשלום. אבל מעל לכל - עם ישראל , בשלוש השנים של קיום הממשלה הזו, הוכיח שניתן להגיע לשלום, שלום הנותן פתח לכלכלה וחברה מתקדמת. שלום הוא קודם כל בתפילות, אבל לא רק בתפילות, שלום הוא שאיפת העם היהודי, שאיפה אמיתית. השלום כרוך בקשיים, גם במכאובים. אין דרך לישראל בלי מכאובים. עדיפה דרך השלום מאשר דרך המלחמה. אומר לכם את זאת מי שהיה, איש צבא ושר ביטחון, ורואה את כאבי המשפחות של חיילי צה"ל. למענם, למען בנינו ונכדינו, אני רוצה שהממשלה הזאת תמצה כל שמץ, כל אפשרות, לקדם ולהגיע לשלום כולל. עצרת זו חייבת לשדר לציבור הישראלי, לציבור היהודי בעולם, לרבים רבים בעולם הערבי ובעולם כולו, שעם ישראל רוצה בשלום, תומך בשלום - ועל כך תודה רבה לכם" . יצחק רבין, עצרת השלום תל אביב, 4.11.95, י"א חשון, התשנ"ו

Pacha

New member
קראתי נאום

יותר יפה שלו ויותר משמעותי בשבילי לפחות.. נראה לי של קורס מפקדים אני אנסה להביא אותו

כל נאומיו של רבין..

היו מהלב וגם זה,לכן הם גם תמיד יפים. באופן כללי גם אני רוצה שלום וביטחון (אהממממ יש כמה שלא רוצים,והראשון שעולה לי לראש עכשיו הוא: המוסד) . הבעיה עם אוסלו מבחינתי הוא חוסר האמינות המובהק שליווה אותו,מה אגיד: בתקופה זו,כילד פשוט לא האמנתי להתהליך הזה. היום בתור אדם מבוגר יותר אומר:אי אפשר ללכת לפרוס בלונים כשברקע יש פיגועים (ואני לא הולך להתווכח על זה-היו פיגועים אחרי אוסלו). ההסכם נוהל מתוך גישה של חולשה וחולשת הדעת. בעוד עראפת,אדם שאני תיעבתי כבר אז מדבר בכמה שפות,אצלנו רצים אחוזי אמוק לשלום,וזה לא מה שאני מציע-ככה בהחלט לא מנהלים מו"מ. עוד משהו: אני רוצה לציין למען ההגינות שבתקופת אוסלו,הייתה פריחה כלכלית,התיירות התפתחה, מדינת ישראל קיבלה מעמד מכובד בין האומות, האינפלציה שהשתוללה בימי שמיר, החלה לרדת... במילים אחרות,למרות שכישלון ההסכם היה ידוע מראש גם לנוכח האיש שעימו נוהל המו"מ-ערפאת,הוכח כי תמיד עדיפה דרך של פיוס (במקרה הזה פיוס מדומה מאוד) על פני דרך המלחמה. מדינת ישראל לא תוכל להלחם לנצח,גם אם יש ברשותה 400 פצצות מימן מתוחכמות. סתם הערת אגב (למי שמעוניין לדעת): דעותיי השתנו בחצי שנה-שנה אחרונה. אם עד אז דעותיי היו בעיקר בשל דעות הוריי-ימניים (כמובן לא ימין קיצוני),היום אני מסתכל על המצב באופן עצמאי הרבה יותר. קנדי מן,פעם דיבר על שהוא לא כובל את עצמו בימין או שמאל ,אלא פשוט מנסה להיות הגיוני. אני חושב שההגדרה הזאת מדברת גם עליי וגם על עוד מספר אנשים פה. לכל אלה שסיימו את הצום , הרבה הצלחה גם בצום הבא.

EverMan

New member
נכון , אבל להזכירך

את מה שקראת לפני כמה דקות : "נלחמתי כל עוד לא היה סיכוי לשלום. היום אני מאמין שיש סיכוי לשלום, סיכוי גדול". הוא לא מדבר פה על שלום , הוא מדבר על סיכוי. ולכן , אם יש צ´אנס צריך לקחת אותו ! זה מה שהוא אומר פה , צריך להשתמש בסיכויים ולנצל אותם ! מה עוד , גם העבודה שאני חלק מתנועה זו , היא תמיד הייתה מרכז מדיני נוטה שמאלה בחברתי-כלכלי.

דריעד

New member
רק לציין משהו אחד...

אני רק חייב לציין שאוסלו לשכעצמו היה דבר טוב - רק חבל שהוא מעולם לא בוצע ע"י מי שהיה אמור לבצע אותו (רבין- ערפת - ערפת אולי דפוק (אם זה אין לי וויכוח) אבל הוא כיבד את רבין ופחד ממנו בו זמנית.) לפי דעתי עם אוסלו היה נמשך במסלולו בהנהגה המקורית רוב הסיכויים שהוא היה מצליח... אבל זאת השערה שלא נוכל לאמת לעולם

אם כבר בענייני נאומי רבין...

עסקינן. הנה עוד אחד. למרות שזה ארוך,באמת כדאי לקרוא. (לקוח מ"בני קשת") פרעות,מאורעות ומלחמות/יצחק רבין "כבר מאה שנים שאנחנו מנסים לחיות בארץ הזאת. כבר מאה שנים שאנחנו מנסים לתקוע יתד באדמה הזאת,לבנות בית,מקום להניח בו את ראשינו. כבר מאה שנים אנחנו נלחמים מול ארגוני טרור וצבאות סדירים. זוהי מלחמה אחת וארוכה-ארוכה. היא רק משנה את שמותיה וכינוייה: פעם אלה "פרעות דמים",פעם אחרת "מאורעות",פעם אחרת קוראים למלחמה "מלחמת העצמאות" ופעם "מלחמת סיני",פעם "מלחמת ששת הימים" או "ההתשה" או מלחמת "יום הכיפורים". פעם אלה הפידאיון ופעם אחרת אלה "מחבלים"-ותמיד זו אותה המלחמה-המלחמה על הזכות לחזור לארץ אבות,לחיות כאן בשלום,בשלווה בכבוד. בשורה הראשונה של מלחמת מאה השנים הזו,בקו האש,בין אלה המטילים עצמם וגופם אל תוך התופת ,על גדר התיל,אל תוך האש, נמצאים לא רבים והם הטובים שבתוכנו: פעם קוראים להם יוסף טרומפלדור מתל חי, פעם אחרת נועם כהן מהשב"כ. בפעם האחת הם מגינים על כברת-אדמה שלהם בצפון, בפעם האחרת הם נוסעים במכונית סמוייה,בסמטאות עיר עויינת,שכל חלון בה מפיק איבה נוראה. חוט שני אחד,אדום מדם,קושר בין יוסף טרומפלדור מתל חי ונועם כהן מירושלים,ועל החוט הזה אנחנו הולכים כל מאה השנים הללו: זהו חוט הביטחון-והשלום אנו נלחמים-וחולמים שלום ,ואין סתירה בדבר. ...שש מלחמות ושלום אחד-ורוחה של תל חי,רוח של גבורה והשלכת הנפש מנגד,רוח של חלוציות וראשוניות,רוחם של הטובים ההולכים קדימה והנופלים ראשונים,רוחם של טרומפלדור וחבריו וחיילי צה"ל ונועם כהן וחבריו,היא זו שהביאה אותנו להישגים כה גדולים בקרב על החיים כאן,והיא זו שתוביל אותנו במלחמה על השלום..."

דריעד

New member
פעם אחרונה ששמעתי את הנאום היתה

בעצרת הזיכרון להרצחו השנה. אני מוכרח לציין ששמעתי את הדיון עשרות פעמים לפני - אבל לשמוע את זה שם זה מזעזע פשוט. בקשר לנאום עצמו - אני חושב שיש בו דברים שמשקפים כמו שצריך את דרכו האמיתית של רבין (אותה דרך שאני מאמין בה...) "נלחמתי כל עוד לא היה סיכוי לשלום. היום אני מאמין שיש סיכוי לשלום" - ז"א כל עוד אין סיכוי - נלחם - אבל עם יש דרך אחרת נמצא אותה... מה עוד אני אוהב את הנימה הדמוקרטית בנאום הזה "בדמוקרטיה יכולות להיות מחלוקות, אך ההכרעה תהיה בבחירות דמוקרטיות" יש עוד הרבה שאני יכול להגיד על רבין, ועל דרכו - אבל זה לשרשור אחר (אם אתם שואלים אותי דרך רבין עוותה לא מעט ע"י כל מני גורמים (מכל הקשת הפוליטית) ממניעים של רווח אישי - וזה ממש חבל...

.המוסד

New member
התעמולה על האליל רבין

רבין לא כתב את נאומיו, כך שלא היו מהלב, רבין לא היה איש מיוחד, הוגה דעות, או משהו נעלה שכזה "לשבור להם ידיים ורגליים" את זה אמר רבין, ואף אחד בניגוד לכל נאומי ה"שלום" לא כתב לו, זה מה שרבים אמר באמת רבין התנגד למדינה פלסתינאית, רבין לא היה כפי שזובחיו ומהלליו טוענים שהיה, הוא היה פוליטיקאי גרוע, שעשה נזקים רבים וגדולים למדינה, בראשם, ייבוא רוצחים ומחבלים מתוניסיה, רצח רבין היה עוד אסון לעם, הרצח אפשר את האלההת רבין, להפוך ב180 מעלות את המצב הפוליטי(שנטה לטובת הליכוד), ולהשאיר כתם על הצדק לתמיד, או לפחות עד עכשיו רבין היה כישלון, אבל אתם מפחדים להודות בזה, רבין, במותו גרם נזקים גדולים משגרם בימי חייו

דריעד

New member
קודם כל,

לא אמרתי שרבין היה איש השלום - אלא הוא היה איש הביטחון... אצל רבין הביטחון היה תמיד או שני (ראשון בתקופות משבר - בזמני רגיעה - מיד אחרי חברה). בקשר לנאומים - אולי הם נכתבו ע"י מישהו אחר - אבל הם משקפות את דעותיו... נאום שבירת העצמות הינו דוגמא טובה לרבין כאיש ביטחון ולא כאיש שלום בלבד. אבל אם תבדוק את המחקרים אשר חקרו את אותה תקופה (כן יש כאלה - וה-ר-ב-ה) תגלה שלקראת סוף האינתיפאדה מדברים על שינוי גישה רציני אצל רבין - לא שינוי בסדר העדיפויות - אלא שינוי גישה. זה אחד מעלותיו הגדולות של רבין (לפי דעתי) היכולת שהיתה לו להתאים את עצמו למציאות ולא לדבוק בתוכנית אחת קבועה.

.המוסד

New member
הביטחון תמיד היה שני?

הנאומים נכתבו ע"י מישהו אחר, ספרו נכתב ע"י מישהו אחר, רבין לא כתב דבר, לא דיבר ודיבר, לא הגה דבר, לרבין אין דרך, לא הייתה לו רבין נשבר באינתיפדה, כפי שנשבר לפני מלחמת ששת הימים, רבין ה"גיבור" ה"אמיץ" היה אדם שביר, שביר מידי הדרך בה אתה מאמין לא באמת קיימת, אתה מציג עמדות זהות בקשר לאוסלו כמו ענבר, ומתעלם מהעובדות, אוסלו נולד מורעל, והוא הרעיל אותנו רבין נכנע לדרישותיו של פרס, לאחר שהבטיח ש"סוריה תחילה" כלומר, למסור את הגולן תחילה לרבין לא הייתה גישה, לא הייתה דרך, לא היה חזון, הכל הומצא בידי "השליחים" כמו במקרה ישוע מנצרת, איש תמים ולא מצליח במיוחד, הפך בידי "שליחיו", "ממשיכי דרכו" למשהו שהוא לא גם רבין וגם ישו הפכו לאלילים, וגם להם הומצאה "דרך" שלא הייתה רבין נכשל, ולקח את ישראל כולה אחריו, לתהומות שאול

EverMan

New member
זו דרך הימין ?! אנשי הפורום ! אתם

מוכנים לשים תחת כנפכם את זה שהוגה פה שקרים וחצאי אמת ??? את האוטוביוגרפיה שלו כתבו בשבילו (כמו שעושים להרבה). לרבין יש המון דרך ! וחבל שכל מה שאתה יודע זה להכפיש ! הוא אחד מהוגה הדעות של המפלגה והמנהיג שלה במשך כ15-20 שנה ! הוא אדם שהנהיג את הארץ האהובה שלך ! (ושלי) במשך כ7 שנים ! רבין להבדל מכל מה שאתה משקר פה , לא "נשבר" התירוצים שאתה מביא בנוגע לששת הימים לא נבעה מחולשה אישית , אלא מחולשה של מערכת החיסון שלו שזה נקרא במילה אחת : מחלה ! ברור שהוא מציג עמדות כמו שלי בנוגע לאוסלו ! הוא מאותה תנועה כמוני , והוא חבר טוב שלי , מה עוד שהוא ריאלי להבדל מכמה אנשים שצריכים להוסיף שקר על שקר בשביל לקבל אמת אחת ! אוסלו לא נולד מורעל ! ובעצמך קראת את ההודעה הראשונה : "אם יש סיכוי לשלום". סיכוי , שהאנשים מבצעי הטרור שעכשיו מקבלים את שכרם כמו שאנו קיבלנו , יפסיקו , וינהיגו את העם לא לטרור כי אם לדרך השלום. זה לא קרה ! דברים כאלה קורים ! מנהיגים בגדו בדרכם ובאחרים מעולם ! ואני יכול להביא לך רשימה של מנהיגים בוגדניים מסטאלין ועד נפוליאון. הדרישה היחידה אליה הוא נכנע , הוא דרישת העם ! שרצה שלום ! שדרש שלום ! סוריה תחילה (בשביל שלפחות תבין את מה שאתה כותב לכל הרוחות) , אומר שמשא ומתן קודם כל עם סוריה כדי להפסיק את החימום במזרח התיכון , כדי שכל המדינות פה שמסביבנו יהיו בנות בריתנו. ורק אח"כ לטפל בבעיה הפלשתינאית. מה עוד , שהזמנים אצלך הולכים כמו סביבון הא ? פעם קדימה , פעם אחורה , פעם לצד , מה שנוח הא חביבי ? לרבין היה דרך , וגם אם הדרך לא הייתה שלו והוא ידע לעלות עליה בזמן ... וגם אם כל פעם הדרך כבר הייתה קיימת והוא לקח אותה ואימץ אותה ! הרי זה משובח ! אדם שיודע להגיד בזמן זה או אחר : הדרך הזו יותר נכונה מהדרך שלי עכשיו ואני עובר אליה , הוא אדם גדול ! הוא איש מצליח מאוד ! שהיה אחד מהרמטכ"לים הגדולים ביותר שהייתה לישראל , אדם שהיה שר בממשלות רבות ! וח"כ בלא פחות ! נכון , לצערי ממשיכי דרכו לא המשיכו את דרכו בדיוק , כקואליציונר , כראש ממשלה טוב , כביטחוניסט , כאדם שנלחם והיה חלק מהעם הזה בצורה ברור שרואים בעצרת ההיא ! שהוא לא הסכים ללבוש שכפ"ץ כי הוא האמין שבארץ הגדולה הזו ! דבר כמו שקרה לו , לא יקרה ! את תהומות השאול , הביאו כל טעויות ישראל , על ימין ועל שמאל. אך מאז 67 , תבדוק בצורה סטטיסטית מי היה יותר בשלטון ... התשובה שלך לפניך ! רבין אכן אליל , הוא אליל שמראה לנו את עצמנו , שאומר : תראו כמה אתם מזוהמים ! שאתם רוצחים אחת מתוכם ! ועל חשבון אידיאולוגיה ! ומה שאתה עושה פה , אחי , הוא לרצוח לאנשים את האופי ואת האישיות ! במקום להכיר את העמדות השמאלניות ,אתה רוצח אותם ללא הבנה בכלל. רוצחי המונים קטנים עליך. אופי יותר חשוב.

.המוסד

New member
לרבין אין דרך ולא הייתה דרך

ה"שלום" והפגנות השלום היו רק כנסים לשפר את הפופולריות של השמאל, שפיגר אחרי הימין בסקרים רבין לא היה הוגה דעות, וכל שהיה לו לומר היו מילים גסות ומשפטים בוטים שכאילו נלקחו מהפלמ"ח מחלה? איזו מן מחלה? רבין התמוטט מלחץ ומועדף קפאין וניקוטין, אינני יודע מדוע עישן כל כך הרבה, אולי הלחץ הכריע את הגיבור? הוא הנהיג את המדינה בלא הצלחה יתרה, המהלך האחד והיחידי שנעשה על ידו היה מבצע אנטבה(אם אינני טועה) מלבד זאת, דבר באוסלו הביאו רוצחים, אני קורא לזה הסכם מורעל, אתה יכול לקרוא לאוסלו הסכם רצחני, איך שמתחשק לך העם לא דרש שלום, לא דרש להביא לכאן אירגוני טרור, רבין העביר את ההסכם במחטף, ברוב זעום בכנסת וברוב זעום בעם, כמובן אפילו בבחירות עצמן הליכוד קיבל יותר קולות מהעבודה, אבל רוע המזל הכריע לטובת רבין, לטובת אסון אוסלו שעוד יבוא רבין נכשל, לרבין לא הייתה דרך, הגות, משנה, דבר לא היה לו, אלא חברים במקומות הנכונים, קראת הודעתך, כולה רוויה בצעקות, התוכן מועט ביותר רבין לא היה רה"מ טוב, לא ביטחוניסט טוב, כל צעקותיך על "דרכו" שלא הייתה לא אומרות מילה מה הייתה דרכו באמת, מלבד כמה נאומים פוליטיים שנועדו לשפר את את מצבו הנחות מול הליכוד בסקרים אוסלו היה כישלון, רבין היה כישלון, העבודה היא כישלון, דעותיך הן, כישלון תתרגל, זה מה שיש

EverMan

New member
וואו , כרגיל סיסמאות ללא תוכן !

הפגנות השלום היו בשביל להראות שהעם רוצה שלום. - אל תכניס פה קונספירציות- בשבילך - הוא היה גנב דעות שפשט ידע אילו דעות להשאיל , הוא עדיין בחר את הדעות הנכונות ללכת איתן- לידע כללי , התמוטטות עצבים , היא מחלה. והיא מעודף לחץ על הגוף. אבל אתה היית כל כך הרבה פעמים רמטכ"ל שאתה יודע ... (זה לא היה שבוע של לחימה , זו הייתה תקופה של לחימות מסיביות וחבל שאתה לא טורח לדעת את המלחמות של ישראל! כל אדם מסוגל לקרוס). הוא הנהיג את המדינה ללא הצלחה יתרה ? -תפתח ספר סטטיסטיקה ! בכל התקופות שלו המדינה השתפרה פלאים ! לא קרה מעולם שתחת ממשלה בראשות העבודה , המצב הכלכלי ירד , או מצב האבטלה ! להפך ! תמיד אנחנו תיקנו את הטעויות של הימין ! בתקופת רבין האחרונה , הכלכלה המריאה ,החברה הייתה במצב נהדר (כמעט אופוריה) , והמדיניות הייתה במצב מצויין. מה רע בזה ?! זאת עובדה ! באוסלו הביאו טרוריסטים ! בדיוק כמו אנשי האצ"ל ולח"י שאתה כל כך מהלל ! אנשים כאלה מקימים מדינות ! אנשי המאבק המזויין נגד השלטון ! תמיד ! רק האנשים האלה החליטו להמשיך עם המאבק שלהם, וזו הטעות שלהם! אבל אתה כל כך טיפש שאתה לא מבין את מסקנות ההיסטוריה ומעמיק אותן ! אוסלו לא היה מחטף ,היה ידוע שהוא עומד לבוא , והוא היה על רוב יהודי בלבד של 65 ח"כים ! ללא הערבים ! עם הערבים זה קרוב ל80-90 ! זה מחטף ? ש3\4 מכנסת תומך בו ?! מחטף !? ואיך לעזאזל הוא נבחר אם לליכוד היה רוב ? בן אדם ,תתפכח ! הוא נבחר בהפרש צמוד , אבל היה הפרש של אחוזים ! והסיכום שלך , רק מראה עד כמה אתה בן אדם שפל שלא יודע להביע דעה אמיתית ונכונה ! וכל מה שהוא יודע לעשות זה לזרוק העלבות , ולזרוק סיסמאות גרועות יחד עימן ! העולם קשה , אבל מי שעושה אותו ככה הם אנשים כמוך! ~רשעים!!!!~

.המוסד

New member
כמה עובדות

הפגנות שלום הייתה במטרה פוליטית טהורה, הימין הוביל אז בסקרים התמוטטות עצבים איננה מחלה, אלא חולשה, קריסה תחת לחץ, וזו לא הייתה "תקופה של לחימות מסיביות", אלא תקופת השקט, ההמתנה(טעות מספר 1) "הכלכלה המריאה", איזה מהלך כלכלי ביצע רבין? כלום, העצים את הגירעון, וזכה להנות מהשתלבות העולים במשק לגבי אוסלו, תיבדק ההצבעה אצ"ל לח"י לא היו אירגוני טרור, אלא אירגוני גרילה(עוד טעות) לגבי הרוב, לליכוד הצביעו יותר קולות, העבודה זכתה באמצעות הסכמי עודפים(טעות שלישית) אתה מתלהם, נתון בסערת רגשות? מתעמלן דברים שאינך מבין בהם, רק תקרא את כמות סימני הקריאה שלך לעומת שלי, ואז תאמור מי מתלהם, זורק "העלבות" האמת עד כדי כך כואבת?

דריעד

New member
בקשר לרוב....

אני לא אדם של הסטוריה - אבל בתור אדם שנאבק בצמתים ב92 (כן אפילו אז) כואב לראות את הטעות הנוראית הכתובה פה... "לליכוד הצביעו יותר קולות" כתבת בהודעתך. ובכן על פי אתר הכנסת: לסיעת העבודה הצביעו 34.7% (44 מנדטים) לסיעת הליכוד הצביעו 24.9% (32 מנדטים) לסיעת מרץ הצביעו 9.6% (12 מנדטים) לסיעת צומת הצביעו 6.4% (8 מנדטים) כפי שניתן לראות הנתונים הנ"ל יש רוב גדול (כ10%) של מצביעים לעבודה.

.המוסד

New member
צר לי

נראה שהחלפתי את המפלגות ואת השנה באחרת, סלח לי, אך העובדה נותרת בעינה, אוסלו עבר ללא רוב אמיתי בעם, ש"ס החברה בקואליציה הצביעה בניגוד לדעת מצביעיה, לטובת אוסלו וכך עבר ההסכם ב61 קולות, לא בצדק, לא לפי העם

דריעד

New member
לפי זכרוני

ש"ס הצביעה נגד ההסכם, או לפחות נמנעה, ואפילו פרשה מהממשלה בגלל ההסכם, אבל אני לא בטוח - אני ינסה לבדוק את העיניין עבורך...

EverMan

New member
המוסד , בבקשה לך ! עובדות !

עדיין קשה לך לקבל את האמת ?

למעלה