הנאה מנהיגה

© DrorZi

New member
אני אגיד לכם איפה הגבול (שלי לפחות)

למה לא לדחוף את ה 328 יותר איפה שהיא עושה את מה שהפזו עושה בלי בעיה. יש לי סוויץ במוח שלא מאפשר לי לדחוף יותר מזה, יש גבול לטירוף שאפשר לדחוף אליו בכבישים ציבוריים, אין לי שום הנאה לנהוג כשאני מרגיש שהאוטו עושה הכל לבד ולא צריך שום עזרה ממני. אין גבול לספרטניות כשזה בא להנאה, גם קארט מקרטע של דוד יכול להביא הנאה גדולה כשהוא למעשה חסר כל כח. ההנאה מגיע כשאתה מרגיש שאתה זה שעשה את העבודה ולא מישהו אחר עשה לך אותה..... אני משוכנע שעל מסלול אני אהנה יותר עם STI או דומה, על כביש ציבורי גם הקליאו כבר חזקה מידי (לא רק מנוע) כדי להוציא ממנה מקסימום בכבישי היום יום.
דרור זי.

עכשיו אני עוד יותר לא מבין אותך....

עכשיו כבר בילבלת אותי לגמרי... אז אתה טוען שהכביש הוא המגביל אותך ? הרי מה רע בסיבוב שדיברת עליו (למשל) כשהכביש ריק כמו שתיארת, ושאין סכנה לנסוע במהירות כפולה בו (ב-328, כמו שתיארת, בערך) בכדי להפיק את אותה הנאה ויותר. אני לא אוכל את הסיפור ש-STI תהנה אותך פחות מ-XSI או שאני פשוט לא הבנתי אותך נכון. כנראה שבאמת ההנעה של ההנאה מגיעה אצל כל אחד ממקום אחר...
השדון .... ™TheNightDevil

© DrorZi

New member
אני לא מתכחש לעובדה ש:

אם תהיה לי "תקלה" שלא להגיד תאונה, עדיף שתהיה במהירות נמוכה ככל האפשר, ככל שהתקלה שלך מתרחשת במהירות גבוהה יותר הסיכוי שלך לתקן את זה קטנה, כך שא-נ-י לא מוכן לדחוף BMW ב 130 בסיבוב הזה רק כדי לשמוע צמיגים שרים סרנדה, אם משהו יתחרבש אני אצטרך הרבה מאוד כריזמה כדי להסביר את זה כי לצאת מזה אני לא בטוח שאני אצליח גם אם אני יודע בתיאוריה את הטכניקה... ואין לי את הכריזמה הדרושה... יש לי מנגנון במוח שאומר "עד כאן" הוא אכן ממוקם גבוהה יותר מרוב האוכלוסיה (הרגילה, לא שוכני הפורום, פה אני בסטנדרט
) אבל הוא ממוקם. וזו הכוונה, אני צריך רכב שבמסרת התקציב שלי לאטרף יביא אותי לשלוט בו ולא להפך. אני לא צריך אוטו שיבדוק כמה |ביצה||ביצה| יש לי אלה אוטו שאני ארגיש כמה שיותר מחובר אליו.
דרור זי.

B.M.F

New member
בעקרון אתה צודק ..

בן אדם לא יכול לדעת אם וכמה הוא יהנה מרכב מסויים לעומת רכב אחר, כל עוד הוא לא נסע בו. בגלל זה לא כדאי להסתמך ב-100% על מבחנים והתרשמויות, של נהגים שלא באותה רמת ידע ונסיון כמו שלך. אפשר לקבל התרשמות כללית ולא קונקרטית לגביך. למדוד אחוזים זה לא ממש רלוונטי, בייחוד מפני שהיחסיות משתנה בין אדם לאדם. מה שאני אומר זה, שאין מקום לכמת ולנתח מדדי הנאה, לצורך העניין, או כל מדד כלשהו, של אדם אחר. פשוט, זה לא במקום מבחינה הגיונית.

חיים_K

New member
שאלה טובה מאד

ובאמת שאין לי תשובה חד משמעית. האיזון הוא איפשהו באמצע. מצד אחד אתה מצפה לאיזושהי רמת ביצועים ואחיזה סבירה פלוס, שבלעדיה הקצב פשוט איטי, משעמם ומתסכל. מאידך, אתה לא רוצה מגבלות בשמיים, כי אז תרגיש שהאוטו גדול עליך, מגחך על ניסיונותיך האוויליים להביאו למגבלות, וגם זה מתסכל. צריך להגיע לנקודת "מינימום התיסכול", שמשתנה מאדם לאדם כמובן, בהתאם לאופי ויכולת הנהיגה. הנקודה הזאת גם זזה למעלה עם הזמן, עם צבירת הידע והניסיון. אם נשאיל דוגמה מעולם מושגים שקרוב אליך, שדון: אחד יעדיף סופרמוטרד קליל ואתלטי שיתן לו כיף המהירויות נמוכות למדי ובכבישים צרים ומפותלים מאד, אחד יעדיף אופנוע ליטר אימתני שבו הכיף מתחיל במהירויות אדירות ומתאים יותר לכבישים אחרים. STI היא אופנוע הליטר לצורך העניין, 106 ראלי (או מיני) היא סופרמוטרד. (אני מקווה שההשוואה סבירה, סך הכל זה לא המגרש הביתי שלי.)

Easy_Rider

New member
יששששששששש !

הורדת אותי מה STi ... אין שום צורך ביותר מ 600 סמ"ק ... R600 חדש עם סליקס יספיק בהחלט ...
אה, אבל אין כאן מסלול ... נו טוב, בוגרי נ"ה יודעים להסתדר

magician

New member
נהיגה זה כמו ין ויאנג....../images/Emo117.gifו../images/Emo23.gif

אחד הדיונים היותר מענינים... לפי דעתי הנהיגה היא השלמה של האדם למכונה והמכונה לאדם...חייב להיות איזון מושלם בין יכולת השליטה על המכונה לבין יכולת המכונה!!! אישית ניסיתי...להגיע לשיא הזה רק עם הלנציה אינטגראלה HF טורבו לפני מספר שנים !!! מאז לא ניסיתי להגיע לאותה שלמות של שליטה ופרפקציוניזם בנהיגה על אף רכב! המרכיבים שלדעתי חובה לישם לפני הגעה להנאה מושלמת מנהיגה: 1.תיחום פרק זמן של למידה! 2.התמדה ונסיון בנהיגה על המגבלות 3.הכרת מגבלות הנהג 4.הכרת מגבלות הרכב 5.הכרת מגבלות המסלול ואז להגיע לניצול של 100% ניצול היכולות של האדם והמכונה! מדי פעם רואים את הרצון להגיע לדרגות הללו של הנאה עליונה מנהיגה על מסלולי המרוץ שלא תמיד ניגמרת ה"HAPPY END "...

sronis

New member
גם לי יש מה להגיד ../images/Emo13.gif

קודם כל - מעניין שהמנתק אצלי וב-XSI מאוד דומה בקמ"שים, למרות שאצלי הסל"ד גבוה בהרבה. כנראה זה כי ל-S16 שמו גיר יותר קצר (ועדיין חסר לי הילוך באמצע איפשהוא, נו, אז נחליף ל-GTI
) בקשר להנאה מנהיגה - אני מסכים בהחלט לעניין הזה של מגבלות הרכב - ה-WRX מאוד הרשימה אותי, למשל, אבל הנהיגה בה נדמתה פשוט קלה מדי. מסובבים את ההגה והיא פונה. ביכולות הנהיגה המעטות שלי - בטוח שאני לא יכול לנצל אותה במידה מספיקה בשביל להנות כמו שצריך. ועוד משהו בקשר ליכולות הנהיגה ומה שחיים אמר - אולי זה רק אני, אבל את כביש בית אורן עשיתי כבר כמה וכמה פעמים, ואף פעם לא נהנתי. כן - הוא דורש ממך ריכוז מקסימלי, אבל העובדה שאין מקום לטעויות, שהוא צר כל כך, מפותל כל כך, עולה ויורד עם ראות אפס קדימה, מקשה מאוד על ההנאה. אני לא יכול למשל, לעבור את המגבלות של הרכב בכביש כזה כי אני אגמור בקיר, פשוט אין מקום להחלקות מכל סוג, ובמהירות כזו נמוכה, של מקסימום 50-60 קמ"ש ברוב הסיבובים (ואפילו פחות) אם לא עוברים את המגבלות הנסיעה נדמית מנהלתית משהו... מצד שני, בעוד שקל לי לשחק על מגבלות הרכב במהירויות לא גבוהות, נניח עד 70-90 קמ"ש (תלוי כמובן באיזה כביש ומצב), מעל לזה אני פשוט מפחד. איבוד אחיזה במהירות תלת ספרתית יכול להגמר רע בהחלט, ואני לא מרגיש מספיק מנוסה בשביל לסמוך על עצמי שאוכל להוציא את עצמי מהמצב הזה. לכן בכבישים מהירים יחסית אני לא נהנה מספיק, כי לעולם אינני מרגיש בטוח לשלוח את הרכב קרוב למגבלות שלו (מה גם שככל שעולה המהירות האחיזה שלו משתפרת, כל פעם אני נדהם כמה עוד אחיזה יש לו). לסיכום, מה שניסיתי להגיד זה שאפילו עם רכב כמו שלי, שהוא נשלט ביותר, אני לא תמיד מרשה לעצמי לנצל 80 או 90 מהיכולות שלו, כי אני פשוט חושב שאני לא נהג מספיק טוב בשביל זה. אז אם תעמיסו עלי STI, למשל, היא בוודאי תכניע אותי בקלות רבה (אתם יודעים, תשחרר לעברי פיהוקים בסגנון "תגיד לי, מה אני נראית לך, לנטיס?") רוני

מסכים כמעט עם הכל...

וזה בטח לא שאתה זקוק לאישור שלי או של מישהו אחר... הרי זו סך הכל דעתך...
אבל בכל זאת.... אני מסכים כמעט עם הכל....אבל יהיה קשה לשכנע אותי באמיתותה של הפיסקה השניה שלך... פשוט קשה לי להבין.

sronis

New member
רגע, מה קשה לך להבין?

שאני חושב שכיום, מכונית כמו האימפרזה WRX היא גדולה עלי?? למה זה קשה להבין? היכולות שלה פשוט גבוהות מדי בשביל שאני אגיע למצב שאני אמצה אותן מספיק בשביל להנות ממנה (מעבר לסתם ללחוץ על הגז בישורות, שגם זה כיף עם מנוע שכזה). עם המכונית שלי, אני מרגיש שאני מתאמץ, אני מרגיש שאני עושה משהו, שאני שולט ברכב לחלוטין, עם האימפרזה, למשל ה-STI - היא עושה הכל בשבילך. אתה פשוט צריך ברוב המקרים לסובב את ההגה וללחוץ על הגז. אני יכול לצאת נדהם מהמהירות שבה היא תעשה סיבוב מסוים, אבל אם זה כל כך קל לה ופשוט, ואני יודע שאני לא מסוגל להביא אותה למצב גבולי, אז מה הכיף בזה? כמו שדרור אמר - ה-XSI עשתה סיבוב מסוים על 80 קמ"ש, אבל היא הרגישה מחוברת, הוא התאמץ בשביל לשמור אותה על הקו הנכון, בשביל להוציא אותה ממצבים מסוכנים או החלקות. אם אח"כ הוא נוסע עם הב.מ.וו באותו סיבוב על אותה מהירות, היא בקושי מגרדת טיפה באף משיעמום (נניח). עכשיו אני לא יודע בקשר ליכולות של דרור, אבל אם אני אתאמץ בשביל להחזיק את הפז´ו על 80 באותו הסיבוב, וארגיש שזה ניצול מלא של היכולות שלי כנהג, ואז תבוא האימפרזה STI למשל, ואני אנהג עליה באותו הסיבוב על אותה מהירות כשאני מרגיש שלה זה לא מזיז במיוחד אבל אני כבר הגעתי לגבולות שלי - ההנאה תיפגם בהרבה. לדעתי, מכונית כזו תתאים לי רק אחרי שאקח קורסים מתקדמים בנהיגה ואקבל עוד הרבה ניסיון. רוני

אתה רואה ?

שמסבירים לאידיוט כמוני לאט, הוא מבין מהר.
באמת. ב"עולם" שלי, כשאופנוע גדול עליך (רוב אופנועי הספורט) הרכיבה עליו מאתגרת לא פחות ואולי אף יותר.... "אצלכם", כך נדמה, המצב הוא הפוך.... או לפחות זה מה שהבנתי מדבריך...

sronis

New member
תראה, בשבילי המצב הוא הפוך

בשביל אחרים יכול להיות שלא. בפעמים המעטות שנסעתי על רכב ספורטיבי ברמה גבוהה, תמיד הרגשתי כאילו הוא צוחק עלי, ויכול הרבה יותר. רוני

גרמי

New member
אוייש!! הגעתי לכאן קצת מאוחר....

אבל נראה לי שאני מזדהה הכי הרבה עם דבריו של חיים. אני גם מסכים עם דברי הפתיחה של דרור, אבל בהבדל הקטן שלי לא יצא לנסות את הסיבוב הזה באימפרזה טורבו או 328 או קליאו ספורט. אני יודע בדיוק מה אני יכול לעשות בסיבוב הזה עם ה 309, ועם הרכבים שקדמו לו, אבל באמת אין לי מושג אם 328 היה באמת עושה צחוק מהעבודה. אני נהנה לנהוג את ה 309 קרוב למגבלות שלו, וזה עושה לי המון סיפוק לגלות שאני מצליח לפתוח פער על 106 מסויימת בסיבובים בהרי ירושלים, ושאלפא 156 לא מצליחה לפתוח עלי פער בליאון. כדי להנות מנהיגה על המגבלות במכונית כדוגמת הקליאו ספורט, הייתי חייב להיות מוכן להקריב הרבה יותר ממה שאני מוכן, וזה מתקשר לדברי על אופנועי הספורט משלשום. לגבי כביש בית אורן - אני גם אוהב את הכביש הזה. אני נוהג בו מהר מאוד, ומעולם לא הגעתי למצב של החלקה בכביש הזה. חלק מהאתגר זה להיות חלק ומהיר (ולאו דווקא הכי מהיר) מבלי לקחת את הסיכון של החלקה לנתיב הנגדי בסיבוב עיוור. מכל הסיבות האלה ועוד, אני מקווה שהמכונית הבאה שלי תהיה 306XSI....

© DrorZi

New member
hint hint ../images/Emo35.gif ../images/Emo8.gif

תראה, לא דחפתי את ה BMW בסיבוב הזה, כשעשיתי אותו רגוע (לפי הרגשה) נדהמתי לראות את המחוג מצביע 90 (
) בשיא הסיבוב ,וזה מה שה XSI מצביעה אחרי הרבה עבודה קשה ,גדולים ממני שעשו את זה אמרו שהסיבוב הזה בבניתו הנוכחית הוא "ה"דבר לרכב הנעה אחורית חזקה וכי מהירות תלת ספרתית לסיבוב הזה זה היא דבר שבשיגרה בשבילו, ולי נותר רק לאשר שמהירות הקרובה לזה היא אפשרית עד כדי זלזלו בנהג (בקרת המשיכה לא התערבה לי לרגע בסיבוב)
דרור זי.

© DrorZi

New member
זה הבעיה שאין פה מסלול

לכל כביש יתרון וחסרון... בית אורן, יחסית כביש עם ראות נמוכה אבל מנגד גם המהירות לא הכי גבוהה ולכן תאונות שקורות שם נגמרות בנזק (עד כה
) סדום ערד עשיתי בהילוך רביעי, חלק מהעקומות בסוף השלישי
וזו מהירות אדירה, דווקא שם, שנראה שיש ראות מצויינת וכביש טיפה יותר רחב וטיפה יותר נטוש אין מקום לטעויות
אני זוכר את הזיעה ששטפה אותי אחרי שהאוטו החל לצאת בקו טיפה רחב יותר באחד העקומות כשאני על 130, ממש קצת יותר ממה שרציתי, חושים חדים ומשחק מדוייק עם הגז הגה סיים את הסיבוב יפה (מאוד אפילו) אבל ברור שיותר מזה אסור לפספס שם
אני רק חושב על זה אני רוצה לנסוע לשם ....
דרור זי.

למעלה