המ...

Mr Squirrel

New member
המ...

היי, פעם ראשונה שאני נכנס לפה... אני חושב שיש לי בעיות ריכוז, ב אנלא יכול לדעת 100 אחוז... למשל אם אני קורא ספר או משו אני יכול למצוא את עצמי "קורא" חצי עמוד בזמן שאני חושב על משו אחר שאיכשהו נכנס לי לראש (ומיותר לציין שאני לא זוכר כלום מהספר?) או שאני יכול לשאול מישו, סתם לדוגמה, מה השעה, ואז לשכוח מה הוא ענה, אם בכל לשכוח ששאלתי, ממש כמה שניות אחרי. או שאני מוצא את עצמי מדבר באיטיות מטורפת שלי לשים לב למה שאני אומר ובכלל אני כמעט ואףפעם לא מצליח להתרכז בכלום אה זה הפרעות ריכוז? ומה אפשר לעשות עם זה? ישלי בעיה לספר להורים יש משו שאפשר לעשות?

05 מיכל

New member
ברוך הבא!

קודם כל יש לברר מה הסיבה. יכולות להיות סיבות שונות. בהחלט ייתכן הפרעת קשב וריכוז - אבל צריכים בירור מוסמך. אם תספר לנו בן כמה אתה, באיזה אזור אתה גר, ובאיזו קופ"ח אתה - נוכל לכוון אותך איפה אפשר לאבחן את זה.

הי, ברוך הבא- רק איבחון מסודר

לקויות למידה בכלל והפרעות קשב בפרט נמדדות באמצעות מבחנים אוביקטיביים. רק איבחון מסודר אצל מאבחן דידיקטי (ואחריו איבחון ADHD) יכול לתת לך תשובה. יכול להיות שבכוונה או שלא-בכוונה, אולם מניסיוני האישי נראה כי קיימים גם במכתבך שגיעות ששכיחות בקרב דיסלקטים. בכל מקרה, כדאי לבדוק. גיל

Mr Squirrel

New member
אה?

כמו מה למשל? ואני חייב לציין שזה התחיל בזמן האחרון ואני גם אנמי ואני לא לוקח כדורים, בלעע יכול ליות שזה קשור?

05 מיכל

New member
אם זה התחיל רק בזמן האחרון

אז זה פחות הגיוני שזה הפרעת קשב וריכוז. כדאי שתפנה קודם כל לרופא המשפחה שלך.

05 מיכל

New member
הפרעת קשב וריכוז היא הפרעה מלידה.

לפעמים ילדים מוכשרים במיוחד מצליחים לחפות על הסימפטומים ולא מודעים לזה בגיל צעיר, אבל בהמשך, כשהלימודים נהיים קשים יותר - מרגישים. אם זה הופיע רק בחודשים האחרונים - פנה לרופא המשפחה. בהחלט יכולות להיות סיבות בריאותיות.

בת חן 5

New member
שאלה על דיסלקטיה

רציתי לשאול במיוחד את גיל מאור על דיסלקטיה. בד"כ כשאנשים חושבים על דיסלקטיה הם חושבים על מישהו שמחליף אותיות. תוכל להסביר איזה עוד סוגים של דיסלקטיה קיימים. למשל מישהו שקורא לאט ומתחיל לחלום באמצא הקריאה האם זו גם דיסלקטיה? אם כן, תוכל להסביר?

כן, יכול להיות. יש למעלה מ300 סוגי

דיסלקציה היא לקות הלמידה השכיחה ביותר מבין לקויות הלמידה. השמות של סוגי הדיסלקציות הקיימות מופיעות כתסמונת שאפיין /או מצא חוקר מסויים. לכן יש למעלה מ 300 תמונות (תסמונות) שמתארות דיסלקציה. שלי למשל אופיינה על ידי צמד חוקרים במות גרשווין ודהגלגמורה. לכן זהו האפיון שלי- דיסלקציה על שם גרשווין ודהגלגמורה. שמה חסר משמעות ודיסלקציה יכולה להופיעה בקשיי קריאה, חילוף אותיות, כתיבה , שגיעות שפה, שגיעות מבנה, קושי במציאת ייצוג מופשט (באמצעות אותיות) למילה שהאותיות אמורות לייצג ( כלומר, כיצד צירוף האותיות כלב- מייצג את החיה) תופעה של כתב נמרח על הדף, התעייפות מהירה, קצב קריאה איטי, קפיצה של בין שורות מבלי לשים לב (הילד יכול לקרוא את אותה שורה 3 םעמים ולא לשים לב), הבנה נמוכה של קריאה. ויש עוד תת מאפייניפ רבים. ככל, בכל פעם שיש פער איכותי וכמותי בין יכולת הביצוע של הילד ובין הטונציאל שלו, ובו בעת פער כמותי בין הילד ביחס למקובל בקבוצת הגיל, בכל ההקשרים של שפה, זה מתאים לתיאור של דיסלקציה גיל

למעלה