המ, שאלת/סקר שכזאת.

rds15

New member
המ, שאלת/סקר שכזאת.

באיזה פרק של באפי הבנתם שהסדרה הזאת זה יותר מסתם עוד סדרת טלוויזיה, ושג'וס הוא אלוהים כל יכול? בשבילי זה היה בפרק 112, נערת נבואה. באחד הנאומים היותר חזקים של באפי, כשהיא שומעת את אנג'ל וג'יילס מדברים על הנבואה והיא נכנסת ואומרת להם שהיא רק בת 16, ושהיא לא רוצה למות. אז... מה איתכם?

ממ אחלה סקר.

כבר מהעונה הראשונה הבנתי שאני צופה בסדרה מיוחדת. לא מתחסדת, לא צפויה ולא קלישאתית, משלבת קומדיה ודרמה בצורה בלתי רגילה. סדרה גאונית וכו'. וכבר הייתי מכור. אבל, הפרק שבו אמרתי "זהו, הסדרה היא פשוט מדהימה, מהטובות שנעשו ושג'וס הוא מהיוצרים היותר גדולים שיש לדעתי" זה הפרק The Body מהעונה ה5. עזבו את הבימוי, את העריכה והצילום המדהימים בפרק הזה (מהגדולים שראיתי בטלוויזיה), וגם רמת המשחק (שרה מישל גלר הייתה מדהימה בפרק הזה), של כל הקאסט. אבל הכי חשוב זה התוכן של הפרק. מתחילת הפרק (שבאפי מוצאת אמא שלה, ואז מקיאה וכו'). והמונולוג המדהים! של אניה שבעצם בקטע הזה, זו אחת הפעמים היחידות שראיתי בטלוויזיה-קולנוע, שהעבירו בצורה מדהימה ומוצלחת, את נושא המוות, הכאב, הצער, במילים לכאורה פשוטות, בלי מטאפורות מיותרות ובומבסטיות. כל מי שחווה משהו כזה, יודע שזה הדבר הכי חשוב והכי כואב שיש. בצורה הכי חכמה ונכונה שראיתי.

מכיוון שהתחלתי לראות את הסדרה

מהעונה השישית, הפרק הראשון שהבנתי שזאת לא סתם סדרה הוא 603 (Afterlife), כשבאפי אומרת שהיא הייתה בגן-עדן, ואז פתאום כל מה שנראה טוב וורוד נהיה אפל.

NimaZ

New member
גם אני../images/Emo108.gif

התחלתי לראות רק מתחילת העונה השישית, אז הפרק שאני חושבת שהבנתי בו זה הפרק אחרי שבאפי חוזרת, שיש שד שמשתלט על אנשים.. פשוט הרמה של המשחק והאפקטים והכל.. גםמה- שראיתי שבניגוד לסדרות אחרות יש יותר מתחת לפני השטח ממה שיש מעל, ואהבתי את זה.

שאלה טובה

קשה לי להצביע על הנקודה המדוייקת... אצלי זה היה יותר בכיוון של אפקט מצטבר.... הדיאלוגים, התגמול שמקבל הצופה המתמיד בכך שהוא מבין את הרבדים השונים, השנינות של הטקסטים וכו'... התמכרתי סופית לסדרה בפרקים שהדמות של ראש העיר התחילה להופיע בהם.... אני חושב שזו אחת הדמויות המדהימות בסדרה.

הבנתי את זה

יותר בתהליך. ואני מודה, לקח לי זמן. 3 נקודות הציון החשובות היו whats my line, becoming, doppegangland, season 3 finale. כשהפסיקו לשדר בערוץ 2 הבנתי כמה אני מכורה. ואל.

matanbu

New member
בפרק "הפתעה", עונה שניה

ראיתי פה ושם בטלויזיה, לא זכרתי בדיוק מתי משדרים (בערוץ 2), אז יצא לי לראות כשיצא. פרקים מאוד מאוד ראשוניים, עונה ראשונה שניה. נסעתי לארה"ב לאיזה חודש ושם יצא לי לראות את הפרק "הפתעה", (תבינו כמה מזמן זה היה, כשעונה 2 שודרה בארה"ב!), והתמכרתי - הבנתי שזה כ"כ מעבר לסתם סדרה. ואז התחלתי לצפות באדיקות, מחכה לפרק ההמשך של "הפתעה", הייתי במתח כמה חודשים :) זה פשוט החיים האמיתיים מצולמים בוידאו. הרגשות, האבסורד, הכל. על שטיח אדום של על טבעי.

BtVSfan88

New member
מההתחלה../images/Emo20.gif

מעונה 1 פרק 3 המכשפה אני מכורה- איך שבאפי, ווילו וזאנדר כבר חברים ווילו כל כך חמודה כשהיא עושה כאילו היא מעשנת וכמעט תוקפת את איימי אם המחבט- פשוט סדרה נהדרת שלא הפסיקה להיות טובה!
רפא

נמנמנמנמ

אני התחלתי לראות מעונה חמישית...אמצע עונה חמישית... כשראיתי The Body הבנתי כמה שהסדרה הזאת מדהימה. התחברתי לפרק הזה ברמות מטורפות...ולאט לאט התחלתי להתחבר לכל פרק...אמא קצת מודאגת XD

toxic vamp

New member
עונה רביעית.

מההתחלה ידעתי והיה לי ברור שזו לא סתם עוד סדרה שטחית ושיש בה עומק מעבר למה שבדרך כלל טלוויזה מציעה.וזה מה שמשך אותי אל הסדרה. אני חושבת שהפרק שבו הבנתי ממש באופן חד שזהו,זה לא סתם עוד סדרה זה ה-סדרה היה ב-hush בעונה רביעית. הדהים אותי כמה שהוא היה מסוגל להעביר בפרק ללא מילים.ואני חושבת שהוא אחד מהבמאים היחידים שבאמת יודעים להעריך את המוזיקה ואת מה שזה מביא לפרק.

OMRICH

New member
אני לא יודע...

אני ראיתי את הסדרה שהייתי בן 4-5 אלב אני זוכר את הפרקים עם פיית' ואני אפילו זוכר שפעםמ אחת אמא שלי הענישה אותי ולא נתנה לי לראות את סוף העונה השניה אבל אחרי כמה שנים טובות גיליתי את נפלאות ההורדה...

andelman

New member
../images/Emo207.gif חשיפת יתר העולם לבאפי

שלום לחברי הפורום, השרשור הזה מתקשר לשאלה שמטרידה אותי, ורציתי לקרוא את דעתכם. כידוע, העולם מתחלק לשנים: אלו שיודעים ש"באפי קוטלת הערפדים" היא היצירה הטלויזיונית הדגולה ביותר שנוצרה אי פעם, ומצד שני אלו שחושבים לסדרה קוראים "באפי ציידת הערפדים" והיא סדרה לילדים על בחורה שמרביצה למפלצות. לצערי, הקבוצה השניה גדולה הרבה יותר מהראשונה, והייתי רוצה לעשות משהו בנידון, במיוחד בכל הקשור לכאלו ש"סדרה לילדים על בחורה שמרביצה למפלצות" אינה משהו שאמור לעניין אותם (נגיד, הרבה מעד גיל 20). בעבר חשבתי שכל מי שיראה פרק או שניים של הסדרה, נועד להישבות בקסמיה, אך מתברר שמסתובבים בעולם אנשים שראו כמה פרקים, ונשארו אדישים. אפילו אם נניח שאותם אנשים גיבשו את דעתם אחרי שראו את go fish, או את beer bad, ואוכל לשכנע אותם לראות פרק חזק יותר, אני בספק אם פרק בודד יכול לעשות את העבודה: כוחה של הסדרה, הוא בהתפתחות של הדמויות ובקשר שהצופה מפתח כלפיהן. מי שיראה את prophecy girl לא יזיל דמעה כמוני כשבאפי תנאם את אותו נאום I Quit מפורסם, כי צריך להיקשר אליה במשך 11 פרקים כדי לא לרצות שהיא תמות. בעונות הבאות המצב אף מחמיר, אפילו בפרקים "מיוחדים" (hush, המחזמר) שגם בהם נקודת המוצא היא שהצופים יודעים מי נגד מי ולמה, ושבאמת אכפת להם. נראה שאין מנוס מלשכנע את אותם אנשים לתת צ'אנס לסדרה במשך כמה פרקים ברצף, ואם זה יעבוד אז הם באמת מקרה אבוד. זו דרישה די מורכבת: אפשר לשכנע מישהו להקדיש 43 דקות לעניין, אבל לא 43 כפול חצי עונה או יותר... (וגם אם כן, האם מהעונה הראשונה, שסובלת מתסמונת "המפלצת השבועית", או מעונה מתקדמת, כשל"מתנדב" יש חורים בהשכלה שלו על הסדרה?) איזה ניסיון יש לכם עם הפצת אהבת הסדרה לאנשים מקהל היעד שציינתי? האם יש לכם רעיונות כיצד ניתן לעשות זאת?

חברה טובה שלי סיימה ממש לצפות

ב"באפי", ואני גאה בה מאוד מאוד.. היא אובססיבית למכושפות כמו שאני לבאפי, וזה אומר הרבה מאוד, והיא התעצבנה מזה שהיא אף פעם לא מבינה על מה אנחנו מדברות אחרי פרקי אנג'ל או באפי, והחליטה שהיא רוצה להתחיל לראות. היא עשתה הכל בספיד, עונה שנייה ואחרי שבועיים בערך עונה חמישית, ובשבוע שעבר היא גמרה את הסדרה, לא כולל עונה 4, כי לא הייתה לי. היא פשוט הסתקרנה ונמאס לה לא להבין את נושאי השיחה, אז בעזרת קצת שכנוע היא התחילה וסיימה הכל. עכשיו היא מתחילה לראות אנג'ל.. :) מיה.

matanbu

New member
רק אפשר הסבר למה הקשר?

למה מי שמבין את תרגום שם הסדרה בצורה כזו או אחרת, או הגיל שלו, בכלל קשור ללתת צ'אנס לסדרה או לא? אם אני אגיד שבאפי ציידת הערפדים היא סדרה על בחורה שמרביצה למפלצות (אבל לא רק) (יש גם ערפדים) אז זה אומר משהו עליי? i say התפסות לקטנות ;) חברה שלי ראתה איתי את כל העונות בערך ועכשיו בגלל שהגיע המארז של באפי התחלנו שוב מהתחלה. הרעיון הוא שמדובר על סדרה, דבר שמבינים אותו רק עם הקונטקסט שלו. עם החיבור שלו להתחלה ולסוף. אולי אי אפשר בדיבור לשכנע מישהו לשבת ולראות 43 דקות כפול חצי עונה בשביל סתם משהו. כשיגיע הרגע שלו להבין את האמת הגדולה, הוא יבין. לא צריך לשכנע אףאחד. שימשיכו לחיות בחושך אם זו הבחירה שלהם :) יגיע יום שהם יגידו לעצמם, יא אללה, למה לא ראיתי את הסדרה הזו כשהיא עוד חיה? עכשיו כל מה שנשאר לי זה זכרונות מתוקים.... או שאפשר לקשור אותם לכסא, להדביק את העפעפיים שלהם למצח ולהזליף להם טיפות עיניים תוך כדי שהם עושים מרתון 144 פרקים איכותיים:)

andelman

New member
תשובה

הדיון לא מתפתח לכיוון שרציתי, אבל מכיוון ששאלת, אני מרגיש מחויב לענות: תרגום שם הסדרה לא רלונטי, זה היה בהומור. עד לא מזמן כלל לא שמתי לב לטעות בתרגום, ומבחינתי אפשר להחליט ש"ציידת" זה התרגום הנכון וכל מי שאומר "קוטלת" יקבל קנס כספי ועשר מלקות בכיכר העיר
. השם הוא רק סימפטום להבדל בין צופה אדוק, שבסופו של דבר ישים לב לבעיה בתרגום, לבין מי שכל מי שהוא יודע על הסדרה הוא השם המתורגם, ומכאן מסיק מסקנות (שגויות) על תוכן הסדרה, קהל היעד, ועמדותיו על הצפיה בה. הגיל ועוד איך קשור. מה לעשות שמה שמעניין בני 12 לא מעניין בני 35, ולהיפך. בפרט, על פי רוב, ההעדפות הטלויזיוניות שלהם שונות. אני מעוניין לקרב את הסובבים אותי לסדרה, וזה לא יקרה אם אני אגיד להם שזה כמו טלאטאביז אבל עם יותר אפקטים (הדוגמא מוקצנת בכוונה, גם לבני 12 זה לא יעזור). בן 35 שרואה 24, alias, חוק וסדר, חברים, סיינפלד זה בסדר. בן 35 שרואה סדרה לילדים על נערה שמרביצה למפלצות (וגם ערפדים) זה דורש הסבר. אתה אומר שמי שלא רוצה מיוזמתו לתת צ'אנס - זבשו. זכותך. אני הייתי רוצה לחשוף את הסובבים שלי לחלק חשוב בעולמי, גם כי לדעתי כדאי להם, וגם כדי לתקן במעט את העוול שנעשה לסדרה, בכך שהיא נתפסת בציבור הרחב כתוכנית הפונה רק לנוער וילדים.

לא תמיד יש מה לעשות...

לעניות דעתי יש אנשים, שמחמת חוסר דמיון, סוג אופי, שטיפת נוח נגדד"ב/פנטזי, לא יוכלו להנות לעולם מ"באפי" - למרות גאונות התסריט, המשחק הטוב, אלמנטים וטוויסטים שבדר"כ שמורים לסרט קולנוע - האלמנט המטפיזי יפריע להם. לא משנה שALIAS או ניקטיה הרבה הם סדרות עם הרבה פחות הגיון פנימי או שחברים, סנייפלד לא ממש מציאותיים בהרבה דברים, יש אנשים שמהרגע שהם מבינים שמדובר בסדרה עם אלמנטיים על טבעיים, הם נאטמים....לגבי אנשים כאלה פשוט אין מה לעשות.. בישראל עד לא מזמן בכלל הייתה גישה רווחת שכל מה שקשור לפנטזיה הוא ילדותי - אני לדוגמא זוכר שהייתי ילד, כמעט ולא תרגמו זפרי פנטזיה או מד"ב (למעט אסימוב, טולקיןאו הרברט רק בשלבים הרבה יותר מאוחרים נפתחה הוצאת אופוס ובאה גאולה לעולם) אם אתה סבור שמישהו סובל מהדעה הקדומה הזו לגבי פנזטיה אבל הוא מסוגל הלתגבר, תושיב אותו בפני העונה הראשונה, אם הוא לא יעריך בשלב זה את הסדרה (לאו דווקא יתמכר) תשלים עם זה ש"באפי" לא יהיה נושא משותף לכם....

Taladora

New member
אכן. מאוד עצוב.

אני חושבת שהדבר שהכי מרגיז אותי בעולם זה חברים קרובים שלי שחלק ראו רק כמה פרקים וסבלו וחלק עדיין רואים יחד איתי ונהנים אומרים לי "אוי נו באמת זה לא עמוק". ואני מנסה לא להיכנס לוויכוח איתם למרות שאני יודעת שהם טועים ושלי יש טיעונים ולהם לעומת זאת יש גישה של ימי הביניים שאומרת שאם הנושא של הסדרה הוא קטילת ערפדים אז איך לעזאזל יכול להיות משהו מתחת לפני השטח. מרגיז. מתסכל. מובן. כפי שאמרת יש פשוט אנשים כאלה. שיסבלו. andelman, אני חושבת שכדאי לך להתחיל להראות להם מהעונה השניה. אני מוצאת את העונה הראשונה כמשהו שצריך לראות רק מאוחר יותר, כי זה פשוט לא באפי בצורתה המלאה. אין קשר בין הפרקים, זה קצר וזה לא נותן לנו הרבה. אפשר להנות ממנה רק מאוחר יותר אני חושבת, כי זה נחמד ועם ערך נוסטלגי. עונה שניה לעומת זאת היא מאוד טובה למרות הטיפה טלנובליות שבה. דברים שאפשר לעדכן את החברים בחמש דקות הסבר לגבי עונה 1. אני לא מכירה גם את קבוצת החברים שלך, אבל אולי כדאי שתראה להם פרק שבו הצופה יכול בצורה הכי טהורה להעריך את הסדרה מכל בחינה. "הגופה". אין בן אדם אני חושבת שלא התחבר אליו. הוא פשוט פרק מופת, אז אולי תראה להם את זה, תתן להם טעימה מבאפי. אל תראה את המחזמר וכאלה, כי שם צריך להכיר ממש את הדמויות כדי שיהיה לך אכפת. אגב, אופוס עם כל הכבוד לספרים הנהדרים שהם מתרגמים, הם די גרועים. יש המון טעויות ותרגומים עלגים. אבל אני לא אתלונן, הם מתרגמים ניל גיימן.

למעלה