המתת חסד לכלב... :( עזרה

chewe1

New member
המתת חסד לכלב... :( עזרה

שלום... הכלב שלי מסוג רועה גרמני כבר הגיע לגיל מבוגר - 13 וחצי.... הוא סובל מאיזשהי מחלה פנימית ובוכה המון... הוטרינרית אמרה שהגיע הזמן להרדים אותו... אבל הכלב עדיין מתפקד - רץ, משחק, מטייל... ולכן קשה לי להרדים אותו..:( יותר מכל הייתי רוצה שהכלב ימות מוות טבעי ללא כל יסוריים... משיבה טובה... אחי העלה רעיון שהוא ימות בטבע - לשים אותו בטבע, עם כמות אוכל ושבדרך הטבע הוא ימות.... אני חשבתי שהוא פשוט יגיע למצב שהוא ימות מרעב - ואם כך כבר עדיפה ההרדמה.... אבל אחי טוען שהכלב יסתגל לטבע, יחיה ממנו ועם זאת ימות בשלב מוקדם יותר וטבעי... מה אתם חושבים? אני אובדת עצות.... מצד אחד אני רוצה שהכלב יפסיק לסבול... מצד שני אני רואה אותו מתפקד כרגיל... איני רוצה שהוא ימות מוות ברעל, אך גם לא מרעב... מה לעשות??? :(

ella100

New member
שלום חן

שלום חן הרעיון של אחיך- לא טוב. בן כמה הוא? האם יש מבוגר ,אחד המבוגרים בבית שיעזור לך? למה את זו שצריכה להחליט מה לעשות.? צריך לדעת מה יש לכלב-מה זה המחלה הפנימית הזאת? מישהו יודע להגיד מה אמרה או איבחנה הוטרינרית ? צריך לדעת אם אפשר לטפל האם יש קושי כלכלי ?או שאין קושי כספי לטפל? סביר להניח שלאבחון מסודר צריך לעשות בדיקות דם,צילום רנטגן ו/או אולטרסאונד. יכול להיות שכואב לו,כי אולי יש בעיה בשלד או כל בעיה אחרת ישנם וטרינרים שגיל הכלב -הנו הדיאגנוזה וממליצים להרדים. וזו גישה מאד לא נכונה. יתכן והנכון הוא לגשת לוטרינר אחר. באם תרצו המלצה על וטרינר אחר-צייני היכן אתם גרים כדי שיוכלו להמליץ לכם. נמתין לתשובתם של הוטרינרים בפורום. עכשיו מוצאי יום כיפור-יקח קצת זמן עד שמי מהם יענה לך. מקווה שבכל זאת היום. חן-האם תוכלי לכתוב האם תקבלי את עזרת ההורים כדי לעזור לכלב? עד כמה הכלב מעניין אותם? וחוזרת שוב-הרעיון של אחיך גרוע.

שלום חן

קודם כל אני רוצה לציין שאני מאד מסכים כאן עם אלה. הרעיון של אחיך הוא נורא בעיני. אישית אני תמיד מנסה בכל הכח להגיע לאבחנה ורק אז להמליץ על פתרון. לפעמים האבחנה של המחלה מביאה למבוי סתום ומתגלה שאין דרך לטפל ולעזור ואז ההחלטה לגבי הזמן להמתת חסד היא מאד סובייקטיבית ונתונה ברובה בידי הבעלים, אבל לפעמים האבחנה מביאה לאפשרויות של טיפול. מעבר לזה אני מנסה להבין מה הביא אתכם בכלל לדבר על המתת חסד אם הכלב שמח, פעיל ונראה נהנה מהחיים כמו שאת מתארת. כל עוד זה כך - בטח שאין סיבה להמית אותו.

גן חיות

New member
המתת חסד

חן, אף אחד לא רוצה שאהוב שלו ימות. ובטח לא בייסורים. אבל כל ייצור חי מת בסוף. השאלה היא רק מתי ואיך הסוף. לא תמיד יש לנו על זה שליטה. כרגע, לפי מה שהבנתי מהודעתך פה וההודעה נוספת שלך בוואינט, את צריכה לבחור בין טיפול אונקולוגי, בתקווה שזה יצליח, או מוות. רוצה לציין בפניך, שגם טיפול אונקולובי לא ממגר את המחלה ובעוד מספר חודשים או שנים שוב תעמדי בפני הבחירה הנוראה : לתת לה לגסוס בייסורים או להמית המתת חסד. הרעיון של אחיך בכלל לא בא בחשבון. דמיינו את עצמכם חולים וכואבים ופתאום מושלחים מביתכם. במקום להיות בבית עם המשפחה הקרובה ובמקומות הנוחים ואהובים עליכם - אין אף אחד. לא יד מלטפת. לא מישהו שינסה להרגיע אותך כאשר כואב. אולי בעלי-חיים בטבע גם יתקפו. אולי גם פחד. איפה לישון?? איפה יש מים?? אוכל?? זה לתת לה לגסוס בייסורים הכי נוראיים - גם פיזית וגם נפשית. אם אתם בוחרים לא להמית אותה אלא לתת לה לגסוס - לפחות שתהיה בבית עם אנשים שהיא אוהבים, עם אוכל ופנים וחפצים ומקומות מרבץ מוכרים, מוגנת מסכנות חיצוניות. "הטבע" נשמע יפה ורומנטי. אבל "הטבע" מאד אכזרי לפעמים, והוא כלב שגדל בבית ולא בטבע.זה הפתרון האכזרי ביותר ששמעתי. לגבי ההחלטה עם להמית המתת חסד או לתת לסבול - זה תמיד קשה. יש על זה כל מיני דעות. תקראי ותשאלי(נסי גם בפורום כלבים, היו לאחרונה כמה שרשורים דומים ), תחשבי. ותחליטי מה נראה לכם הכי מתאים. אין לדעתי תשובה חד-משמעית. תצטרכי אבל להשלים עם העובדה הכואבת והעצובה שהכלב שלך לא ימות מוות טבעי ורגוע ללא כאב. לפעמים "הזריקה" היא הדרך השלווה ביותר עבורם. מתי??? זאת השאלה הקשה ביותר.

למעלה