המתנה

nehtab

New member
תראה,

זה באמת מצער מה שקרה ותהיה בטוח שגם ה' לא היה שמח לעשות את זה. אומרים שאפילו בזמן שהרשעים בצער שכינה מצטערת. ריבונו של עולם אוהב אותנו תמיד ורוצה לעשות לנו טוב. אלא שלנו יש מבט על מה שקורה עכשיו, אין לנו מבט כללי שאותו יש רק לה'. שמעתי פעם משל יפה- גרעני חיטה אפשר הרי לטחון אותם ולהכין מהם קמח. אם יבוא אדם ויראה חקלאי שלוקח את אותם גרעני חיטה וטומן אותם באדמה הוא יגיד לו- "תגיד לי, מה השתגעת, לא חבל על הגרעיני חיטה האלה". החקלאי יגיד לו שיחכה עוד כמה זמן ואז יראה מי צודק ומי לא. בא אותו אדם לשדה כעבור כמה זמן הוא חופר באדמה ורואה שהגרעין חיטה הרקיב. ועכשיו הוא עוד יותר מתפלא, הרי הגרעינים הרקיבו, לא חבל עליהם?!. אלא שאם הוא יחכה בסבלנות ויבוא עוד כמה חודשים לשדה הוא יראה לפתע שדה פורח ומלא בחיטה חדשה שצמחה מאותם גרעינים. וזה באמת חוק טבע שמתוך הריקבון והכאב צומחת הישועה. וככה זה בחקלאות, ככה זה כשפרפר נולד רחרי שהתולעת נעשית גולם, ככה זה בגאולה וככה זה בכל דבר. אם היינו יודעים הכל והיה לנו מבט כללי, מה יקרה בעתיד, מה קורה במקומות אחרים, מה קורה בשמים וכו' אז היינו דווקא שמחים שזה קרה. כי למה שה' יעשה לנו משהו רע? הרי ה' אוהב אותנו. וזה כמו שרופא זורק זריקה מכאיבה לחולה. הוא בכלל לא מעוניין להכאיב. אבל הוא יודע שזה לטובת החולה. כל מה שה' עושה זה לטובה.

תקשיבי נשמה, מתוקה

זה לא המקום. תאמיני לי. אם תקראי היטב, תוכלי לשים לב שאין לך פה דו-שיח. חלק מהאנשים מתעצבנים עלייך, חלק מלגלגים, והשאר סתם אדישים. אני לא יודע אם הפגם הוא אצלך או אצלנו, אבל תקשיבי - זה לא הולך! אני בטוח שברחבי האינטרנט יש פורומים שבו ישמחו לנהל איתך את השיח הזה, אבל את יכולה לראות שפה זה פשוט לא מתאים. ותזכרי עוד משהו. ייתכן שה' אוהב כל יהודי אהבה עצומה, אבל לא כל יהודי אוהב שאומרים לו את זה, ועוד פחות כשילדה בת 17 מחליטה שהיא צריכה לומר לו את זה בדרכה. שיהיה לך כל טוב ושבת שלום, אני מקווה שתפרשי מהשרשור הזה ושיהיה לך רק טוב וחסד.

nehtab

New member
../images/Emo13.gif

אתה צודק שזה לא הכי הולך, אבל קראתי פעם סיפור על רב שהלך לאסוף כסף כדי לפדות שבויים והוא לא ממש הצליח בכך ואז הוא החליט להפסיק. בדרך שלו הוא ראה אדם שנודע כגנב שלפני כמה זמן נתפס בגניבתו וכעת השתחרר מהכלא. הרב ראה שאותו אדם ממשיך ממשיך בדרכו והרב התפלא ושאל: "הרי לא מזמן תפסו אותך, למה אתה ממשיך לגנוב?" הגנב ענה וחייך : "אם פעם אחת לא הלך זה לא אומר שאני אפסיק, אני אנסה עוד פעם ואולי אז כן ילך". הרב שמע זאת ואמר לעצמו : 'אם הגנב הזה לא מתייאש מזה שלא הצליח לגנוב, אז אני שעושה מצווה אתיאש?!'. בע"ה נמשיך , נתפלל לה' והוא יעזור. המטרה היא טובה והקב"ה יעזור ויסייע במצוה הגדולה הזו של קירוב רחוקים.

mucool2

New member
אז אם הכול כל כך טוב ואין רע

למה כל כך אכפת לך (או לאלהים) מחילול שבת? הרי גם זה חלק מהטוב.

nehtab

New member
השבת ניתנה מתוך חסדו של ה'.

שאלה יפה. כי באמת בגלל שהקדוש ברוך הוא כל כך אוהב אותנו- הוא ציוה עלינו את השבת. השבת זוהי מתנה יקרה, יקרה מאוד. אמר הקב"ה: "מתנה יקרה יש לי בבית גנזי, שבת שמה". כי בעצם יום השבת זה לא רק יום מנוחה שלא עובדים וזהו. ( שגם זה דבר ממש טוב שיהיה יום מנוחה). שבת זהו יום של קדושה, לכל יהודי יש נשמה יתרה בשבת. שבת זוהי מנוחה לנפש, לנשמה. "לא ניתנו שבתות ומועדים לישראל אלא כדי ללמוד בהם תורה". יום השבת זה יום אגירת כוחות לכל השבוע. מעין רוממות הנפש. אומרים שצריך להתכונן לקראתץ השבת כמו לקראת מלכה. ושביום שבת כל יהודי צריך לשמוח ולשוש ביחד עם השבת. אם לדוגמא יש בגד חדש, פרי חדש או כל דבר טוב אז שומרים את זה לשבת. שבת זוהי אות לבריאת העולם. ברגע שיהודי שומר שבת הוא מראה על הקשר שלו עם ריבונו של עולם. אני יגיד לך על עצמי, אני שומרת שבת ובתור אחת שזכתה להכיר את טעמה של השבת- אני לא מוכנה בשום פנים לוותר על השבת. אם יצא לך להתארח אצל משפחה ששומרת שבת, עם קידוש, שירי שבת, פרשת שבוע, הולכים לבית כנסת, מדליקים נרות, כל המשפחה מסביב לשולחן, מטעמים וכל מה שקשור לשבת, אתה פשוט "תתאהב" בשבת. זה משהו אחר. זה דבר מדהים. שבת זהו החוט המרכזי בין יהודי לבוראו, זה הבסיס של כל יהודי. זה לא דבר שולי אלא מרכזי מאוד. יש סיפורים על אנשים שמה הם לא עשו כדי לשמור שבת. נשים חירפו נפשן כדי לזכות להדליק נרות שבת בשואה. סיפורים מדהימים שמראים לנו על חשיבותה ומעלתה של השבת. ודווקא עכשיו במצב שאנחנו נמצאים הכי חשוב להתחזק בשמירת השבת וזה יגן על האדם עצמו ועל כל הדור, זכות גדולה ועצומה. שבת- סגולה יקרה להינצל מכל צרה.

eliUSA

New member
אם את לא ראויה ולא מגיע לך אז למה

את חושבת שלנו מגיע? נכתב ביום חול

nehtab

New member
../images/Emo13.gif

כל אדם צריך לחשוב שלא מגיע לו כלום, והכל ניתן לו בחסד ה' יתברך. שמעתי פעם שיחה של הרב מיכאל לסרי, והוא אמר כזה דבר- שבעצם מה זה עין הרע, עין הרע זה שאם לדוגמא יש למישהו מכנית יפה ואז בא חבר שלו ואומר -איזה מכונית יפה, וכל מיני תשבחות. מה שאותו חבר אומר עולה לשמים ובשמים אומרים- מה אמרו על אותו אחד שיש לו מכונית יפה? בוא נבדוק אם באמת מגיע לו מכונית יפה. ואז מתחילים לבדוק לו את המעשים ורואים את החטאים שלו ורואים שלא מגיע לו. ואז מתחילים הסיבוכים- פתאום פנצ'ר באוטו, פתאום עוד בעיה וכו'. אבל אם אותו אדם יחשוב וידע שלא מגיע לו כלום, הוא לא ראוי לכך, זה לא שלו, הכל שייך לה'. הנה להמון אנשים היו בתים גדולים וטובים פתאום בא צונאמי והרס להם הכל. ברגע אחד ה' יכול לקחת לנו הכל. שום דבר בעולם הזה לא שלנו (חוץ מהמצוות והמעשים הטובים). וברגע שאדם חושב שהוא לא ראוי לכך וזה לא מגיע לו, אז בשמים יגידו- הרי הוא בעצמו אומר שזה לא מגיע לו, ושזה לא שלו. אנחנו אומרים שלא מגיע לו וגם הוא בעצמו אומר ככה, ואז ישאירו לו את המכונית ולא יהיה לו עין הרע. ובאמת הכל שייך לה'. החוכמה, העושר, הכבוד, הכישרונות, כל דבר. נאמר "תן לו משלו, שאתה ושלך שלו". באיגרת הרמב"ן כתוב : " ועתה בני, דע וראה, כי המתגאה בלבו על הבריות, מורד הוא במלכות שמים, שנאמר: ה' מלך גאות לבש וכו'. ובמה יתגאה לב האדם? אם בעושר ה' מוריש ומעשיר. ואם בכבוד, הלא לאלוקים הוא, שנאמר: "והעושר והכבוד מלפניך", ואיך מתפאר בכבוד קונו?! ואם מתפאר בחכמה- "מסיר שפה לנאמנים, וטעם זקנים יקח": נמצא, הכל שווה לפני ה' ברוך הוא, כי באפו משפיל גאים וברצונו מגביה שפלים, לכן השפל עצמך וינשאך ה'. "

נץ666

New member
זה הרבה מעבר לזה

כיוון שאני מתעלם ממנו באופן מוחלט הוא מתעלם ממני באותה צורה, וכך הוא לא מכיר בקיומי ואני לא מכיר בקיומו, ושקט ושלווה בארמנותיי.

נץ666

New member
נראה שלמדת היטב את הוכחת קיום

האל של פסקל, יהודה הלוי ועוד כמה תיאולוגים של ימי הביניים. ברכות לך

נץ666

New member
נ.ב.

בעוונותיי אי אז בעברי למדתי גם תיאולוגיה, דת השוואתית ומה לא. אוי לבושה, אוי

ihtiyar

New member
מהמועצה לשלום הילד נמסר:

אם הילד לא רוצה גלידה, או לא רוצה לתקן פנצ'ר - אין צורך להכריח אותו. זה עובר בגיל ההתבגרות. גם טבעי למדי שילדות לא תמיד מתלהבות מִטבעות מכוערות. צריך רק להסביר להן להתייחס בהבנה לטמבל ההוא מהגלידה, ולא לבזות אותו ברבים.

וכן נאמר גם ../images/Emo141.gif

"יותר מששמרו ישראל על השבת, שמר פרנץ בקנבאואר על יוהאן קרויף". מתוך "אנציקלופדיה לגדולי היהדות", "ZOO ארץ ZOO".

ihtiyar

New member
../images/Emo6.gif ונשמרתם מאוד לנפשותיכם

מפני השבת
פיקוח נפאס דוחה שבת

shellyland

New member
כשאתחיל לקבל טבעות יהלומים בשבת

אודה לבורא עולם. בעצם, לא חייב להיות דווקא בשבת. מבטיחה להודות לו ולנותן.

nehtab

New member
../images/Emo13.gif ה' נותן לנו בחסדו דברים רבים.

יש הרבה דברים שבגלל שאנחנו רגילים אליהם אז הם נראים לנו ברורים מאליו. אני פעם ראיתי מישהי שנפצעה בפיגוע והיא העיבירה שיחה בבית ספר שלי, ואז היא אמרה -כמה זמן לקח לה ללמוד להזיז אצבע. הדבר שמבחינתנו הוא רגיל וברור מאליו כמה זמן לקח לה ללמוד. ובעצם מה שאני מתכוונת זה שה' נותן לנו הרבה "טבעות יהלומים". ה' נותן לנו המון דברים טובים וכל סזה אפילו שלא מגיע לנו ואנחנו לא ראויים לכך. ה' נותן לנו אוכל, בגדים, מקום לישון, משפחה, חברים, שכל שבלעדיו היינו כמו חיות, חיים, שלמות איברים, היכולת לזוז, לנשום ועוד המון דברים טובים שכולם ניתנו לנו בחסדו יתברך. ואחרי שאנחנו רואים כמה חסדים ה' עושה איתנו ואפילו שאנחנו לא ראוים לכך אז ודאי שעלינו להכיר לו טובה על כך. ואפילו על קצת מן הקצת לא נוכל להחזיר טובה לה' יתברך, אז לפחות עלינו לשמור את מצוותיו ולקיים את מה שאמר לנו לעשות. ולכן תמיד נדע להודות לה' על כל דבר שנותן לנו קטן וגדול.

למעלה