כל מה שה' עושה זה לטובה
זה באמת נקודה חשובה מה שציינת. כי בעצם יש כלל חשוב שאומר- כל מה שה' עושה זה לטובה. הקדוש ברוך הוא אוהב כל יהודי אהבה עצומה ורוצה רק בטובתנו. יש מקרים שאנחנו לא מבינים למה דברים קרו. אבל עלינו לזכור שיש דברים שהם מעבר להבנתנו, שלא נודעים לנו. שמעתי פעם משהו יפה- שאם היו נותנים לאדם את היכולת לבחור באיזה מצב הוא רוצה היות ויחד עם זה את היכולת לדעת כל דבר, לדעת הכל הכל, מה יקרה בעתיד, מה קורה בשמים, במקומות אחרים וכו', אז אותו אדם היה בוחר בדיוק במצב שהוא נמצא עכשיו כי הוא היה מבין שזה מה שטוב בשבילו. זה בעצם כמו מנתח שחותך בבשר החי עם סכין, הרי בעצם הוא לוקחל סכין וחותך בגוף, זה נראה נורא! אבל זה בדיוק ההבדל, שהכוונה של המנתח היא טובה וגם התוצאה עצמה היא חיובית. וככה גם במקרה הזה- כאשר ה' עושה משהו מסויים זה כי הוא מבין שזה המצב שצריך להיות וזה מה שטוב בשביל אותו אדם. קראתי פעם סיפור על שני תלמידים שכאשר היו בדרכם בפעם הראשונה לחצרו של המגיד רבי דוב בער ממזריץ הם עסקו כדרכם גם בדרך בלימוד תורה, וכך הגיעו למשנה הבאה במסכת ברכות "חייב אדם לברך על הרעה כשם שהוא מברך על הטובה", האדם צריך לקבל את הרעה מתוך שימחה וחדוות הלב. והם לא הבינו, איך אפשר לשמוח על משהו רע שקורה לי. הם הגיעו לרב שלהם ושאלו אותו את השאלה הזו ואז הוא ענה להם שילכו לרבי זושא התלמיד שלו והוא כבר ידע לענות עליהם. ר' זושא נודע כאדם מלא ביסורים, הרבה מחלות, מצב כלכלי קשה. הם הגיעו אליו וראו אותו בבית המדרש עם בגדים בלויים וקורא תהילים בהלהבות ובחדוות הלב. הם פנו אליו ושאלו אותו השאלה שהציקה להם, הוא שמע את השאלה וענה: "אני ממש מצטער, אני לא יודע למה הרב שלח אותכם אלי, כי אני לא יודע לענות לכם על השאלה. אני ברוך ה' תמיד טוב לי, אין לי בכלל צרות. תמיד אני מודה לה' על הטובה, ה' עושה לי רק דברים טובים. שאלה כזו צריך לשאול מי שיש לו צרות". הם שמעו את זה ומייד הבינו את התשובה. שהרי ברור שיש לו צרות ויסורים אלא שהוא מבין שזה לא רע וזה מה שטוב בשבילו, זההדבר שהכי טוב בשבילו.