המתנה

nehtab

New member
../images/Emo13.gif

כולנו הבנים של ה' וה' אוהב אותנו. (אונם יש באמת אנשים שה' אוהב אותם הרבה ויש כאלה שמעשיהם נתעבים בעיני הקדוטש ברוך הוא כמו לדוגמא שנאמר "תועבת ה' כל גבה לב")

ihtiyar

New member
תעזבי אותך מאלוהים! תגידי,

מה עם הבחורה ההיא מהטבעת? דווקא מצאה חן בעיני. בחורה אסרטיבית, יודעת בדיוק מה היא רוצה, ואין לה כוח לנודניקים ולחנוּנים שחושבים ת'עצמם לאלוהים.

nehtab

New member
../images/Emo13.gif

לגבי הבחורה, אני דווקא חושבת שהיא לא נהגה כשורה, תדמיין לעצמך איך היית מרגיש אם אתה היית ככה משקיע בשביל מישהו וזה מה שהוא מחזיר לך. החיים שלי סובבים סביב אלוקים, המעשים שלי מכוונים לפי דרכו. גם כל מה שקורה לי ולכולם זה בעצם מאלוקים, וה' מחליט כל דבר. אפילו עלה שנופל ברוח ה' מחליט איפה הוא יפול. וגם ה' עושה לי כל כך הרבה דברים טובים ואפילו שלא מגיע לי ואני לא ראויה לכך, אז ודאי שעלי להכיר לו טובה ולחשוב עליו תמיד.

גנגי

New member
ה' לא עושה דברים לא טובים.

זה החיפזון עושה, שהוא כידוע מהשטן. למשל, רקטות עפות מהר, נכון? אז זהו, החיפזון שלהן זה מהשטן, לא מ-ה'. עכשיו ברור? וזאתי רק דוגמא אחת, יש לי עוד הרבה. למשל, כשסוטה מין עושה משהו אח"כ הוא בורח. נכון? למה בורח? כי בורח = ממהר, וזה קשור לחיפזון, וחיפזון זה מהשטן. הבנת עכשיו? או שאתה צריך עוד' דוגמא?

ihtiyar

New member
אם ה' לא, אז מי כן?

ז'? או ח'? אולי זאת קנוניה של ט' ושל פ'?

נץ666

New member
יש גרסות שונות לשאלה הזו שלך, אגב

אבל כל תיאולוגיה מונותיסטית ולא דואלית או אחרת , כמו הזורואסטרים, חייבת להניח א-פריורי שהשטן הוא חלק מהסדר האלוהי. אגב בתיאור בריאת העולם של טולקין בסילמלריון, הוא מתאר את הקונצרט האדיר של הקולות הזכים בהרמוניה מושלמת עד שלפתע אחד מהקולות-הרוחות מקלקל בכוונה את השורה והופך לשטן, לרע. בנצרות ה"שטן" נזרק מחצר השמיימית, הפלרומה, ואז הוא לא היה ממש שטן, רק מלאך - לוציפר.

nehtab

New member
כל מה שה' עושה זה לטובה

זה באמת נקודה חשובה מה שציינת. כי בעצם יש כלל חשוב שאומר- כל מה שה' עושה זה לטובה. הקדוש ברוך הוא אוהב כל יהודי אהבה עצומה ורוצה רק בטובתנו. יש מקרים שאנחנו לא מבינים למה דברים קרו. אבל עלינו לזכור שיש דברים שהם מעבר להבנתנו, שלא נודעים לנו. שמעתי פעם משהו יפה- שאם היו נותנים לאדם את היכולת לבחור באיזה מצב הוא רוצה היות ויחד עם זה את היכולת לדעת כל דבר, לדעת הכל הכל, מה יקרה בעתיד, מה קורה בשמים, במקומות אחרים וכו', אז אותו אדם היה בוחר בדיוק במצב שהוא נמצא עכשיו כי הוא היה מבין שזה מה שטוב בשבילו. זה בעצם כמו מנתח שחותך בבשר החי עם סכין, הרי בעצם הוא לוקחל סכין וחותך בגוף, זה נראה נורא! אבל זה בדיוק ההבדל, שהכוונה של המנתח היא טובה וגם התוצאה עצמה היא חיובית. וככה גם במקרה הזה- כאשר ה' עושה משהו מסויים זה כי הוא מבין שזה המצב שצריך להיות וזה מה שטוב בשביל אותו אדם. קראתי פעם סיפור על שני תלמידים שכאשר היו בדרכם בפעם הראשונה לחצרו של המגיד רבי דוב בער ממזריץ הם עסקו כדרכם גם בדרך בלימוד תורה, וכך הגיעו למשנה הבאה במסכת ברכות "חייב אדם לברך על הרעה כשם שהוא מברך על הטובה", האדם צריך לקבל את הרעה מתוך שימחה וחדוות הלב. והם לא הבינו, איך אפשר לשמוח על משהו רע שקורה לי. הם הגיעו לרב שלהם ושאלו אותו את השאלה הזו ואז הוא ענה להם שילכו לרבי זושא התלמיד שלו והוא כבר ידע לענות עליהם. ר' זושא נודע כאדם מלא ביסורים, הרבה מחלות, מצב כלכלי קשה. הם הגיעו אליו וראו אותו בבית המדרש עם בגדים בלויים וקורא תהילים בהלהבות ובחדוות הלב. הם פנו אליו ושאלו אותו השאלה שהציקה להם, הוא שמע את השאלה וענה: "אני ממש מצטער, אני לא יודע למה הרב שלח אותכם אלי, כי אני לא יודע לענות לכם על השאלה. אני ברוך ה' תמיד טוב לי, אין לי בכלל צרות. תמיד אני מודה לה' על הטובה, ה' עושה לי רק דברים טובים. שאלה כזו צריך לשאול מי שיש לו צרות". הם שמעו את זה ומייד הבינו את התשובה. שהרי ברור שיש לו צרות ויסורים אלא שהוא מבין שזה לא רע וזה מה שטוב בשבילו, זההדבר שהכי טוב בשבילו.

תגידי, עכשיו ברצינות

חשבת פעם לנסות להטיל ספק במשהו שאת שומעת ומעבירה הלאה? מאיפה לך שכל מה שהוא עושה לטובה? מי זה "הוא" בכלל? ומה גורם לך להניח שהוא קיים? וחוץ מזה, למה כל כך חשוב לך לספר לנו את כל הדברים האלו?

nehtab

New member
מצווה לשמוע לדברי חכמים

תראה, הדברים שאני אומרת זה לא דברים שסתם איזה מישהו אמר אותם, אלא זה דברים שעברו במסורת מדור לדור במשך שנים. אומרים שיש ירידת הדורות כלומר שפעם האנשים היו יותר צדיקים. יש אדם בשם שרון נחשוני שלפני כמה שנים הוא מת מוות קליני והוא מספר שכשהוא היה בשמים ועשו לו דין וחשבון על מעשיו אז הוא ראה שם את הרב כדורי, הרב בצרי, הרב יורם אברג'יל והרב מרדכי אליהו והם היו שם לסנגר אליו. ואלה רבנים שחיים!! (חוץ מהרב כדורי זצ"ל שלצערנו נפטר אבל כשזה קרה הוא היה חי). וזה מראה על הגדולה והמעלה של הרבנים הללו. מה בעצם אני מנסה להגיד? שאם יש ירידת הדורות, אז רק ננסה לקלוט איזו גדולה יש לרבנים שהיו בעבר והם בטוח לא יגידו סתם משהו ויש להם רוח הקודש, והם אומרים שכל מה שה' עושה זה לטובה. אני אעתיק את מה שכתב הרב שלמה אבינר: "...לכן כאשר אנו רואים דבר רע, יש לדעת שהוא לטובה. רע הוא בהווה, אך לטובה הוא בעתיד, גם אם איננו מבינים כיצד. שהרי ריבונו של עולם אוהב אותנו תמיד, "אהבת עולם אהבתנו", "אוהב את עמו ישראל"... ". ונאמר במשנה שחייב אדם לברך על הרעה כשם שהוא מברך על הטובה, לברך עליה מתוך שימחה וחדוות הלב. אני לא מניחה שאלוקים קיים, אלא אני בטוחה בכך במאה אחוזים ואני גם מוכנה להיהרג על כך! לא יתכן שעולם כזה בנוי ומורכב וכל דבר בו מתוכנן, אין איזשהו כוח עליון שברא אותו. (כך אמר איינשטין). יש הרבה ספרים שמוכיחים בהוכחות חותכות ומבוססות את מציאות אלוקים. אבל גם אם לא הייתה הוכחה עדיין הייתי מאמינה. אני מרגישה שיש אלוקים, אני מדברת איתו, מתפללת אליו, ועושה את מה שהוא ציוה. הוא אבא שלי ואבא של כל עם ישראל וזכייה גדולה זכינו שאנחנו בניו. למה חשוב לי לספר את הדברים האלו? קודם כל כי כל עם ישראל אחים, וכולנו גוף אחד. וזה שאני יודעת זה לא מספיק אם מישהו אחר שהוא חלק ממני לא יודע. ודבר שני- אני רוצה שכולם יקיימו את מצוות ה' והמטרה שלי היא לגרום לה' נחת רוח.

ihtiyar

New member
../images/Emo9.gif הנה אחת הטובות שעשה לי

הטוב והמיטיב לפני כרבע שעה. עכשיו אצא לנקות את החצר מהרסיסים של הטוּב השמימי שהורעף עלי. תודה, קב"וש מתוק שלי. תודה. ׁ(העשן עולה מהמכונית שזכתה לקלוט אל תוכה את השפע האלוהי)

שרוֹן

New member
זה היופי בניסים

תמיד תגיד תודה על מה שלא הלך. זה כמו דיינו של פסח אבל הפוך.

אתמול ראיתי בטלויזיה עוד נס

נפלה למישהו קטיושה על האוטו שתי דקות אחרי שיצא ממנו. כל כך התפעלתי מהנס עד ששכחתי שדקה לפני שהאיש יצא מהאוטו הוא והאוטו היו במקום בו לא נפלה קטיושה.

שרוֹן

New member
לפי מה שראיתי בחדשות 2 באינטרנט

זו בדיוק אותה מכונית שחטיאר צילם (לפי הדקל הדשא, והמכונית הלבנה הקטנה).

למעלה