המתנה של היום

נורית112

New member
המתנה של היום ../images/Emo77.gif

"לרפא את עצמנו – פירושו להחזיר לעצמנו את כל הכוח שיש לנו בתור יצורים חיים כדי לחיות בהרמוניה עם אנרגית החיים, וכדי להגשים את הפוטנציאל שלנו כחלק מן היצורים הרבים בפלנטה זאת." אנו חיים בעולם שאומר לנו שהריפוי בא רק מחוץ לנו. לחלק מאיתנו נראה אולי מוזר לחשוב שלכל אחד מאיתנו יש יכולת לרפא את עצמנו. כיצד זה אפשרי? בקלות – אנו יכולים לעשות זאת אם אנו מאמינים שאנו יכולים. כל מה שאנו מאמינים שאנו לא יכולים לעשות יישאר מעבר ליכולתנו. אך האמונה שאנו יכולים לרפא את עצמנו נותנת לנו גישה לדרכי ריפוי רבות. הקבלה העצמית מרפאה. שירה, משחק, טיול ליד נהר מרפאים. אפילו לעזור לאחרים עם הבעיות שלהם יכול לרפא אותנו. יש דרכים רבות לריפוי עצמי, בדיוק לפי מספר האנשים בעולם. ברגע שאנו חווים מה מרפא אותנו, אנו יכולים להמשיך לגלות עוד פעולות מרפאות רבות ולשתף בהן עם אחרים. איזה דברים מרפאים אני אוהב לעשות?

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifהתמכרות, סמים והחלמה../images/Emo140.gif

התמכרות, סמים והחלמה
"התמכרות היא מחלה גופנית, נפשית ורוחנית המשפיעה על כל תחום בחיינו."
לפני שהתחלנו להשתמש, לרובנו היו סטריאוטיפ של המכור המצוי. היו בינינו שחשבו שמסוממים הם אנשים ששודדים חנויות כדי להשיג כסף לסמים. אחרים חשבו על מסתגר פאראנואידי שמציץ אל החיים מאחורי וילונות ודלתות סגורים תמיד. כל עוד לא התאמנו לשום דימוי כזה, חשבנו שאנו לא מכורים.
ככל שההתמכרות שלנו החמירה, ביטלנו את כל הדעות הקדומות האלה, למען רעיון לא פחות מופרך: הרעיון שמדובר בהתמכרות לסמים. חשבנו שהתמכרות היא משהו גופני, והאמנו כי כל סם שלא יוצר תלות גופנית הוא בסדר. כי לא "מתמכרים" לזה. חשבנו גם, כי הבעיות שלנו נובעות מכך שאנו משתמשים בסמים. היינו בטוחים שאם רק ניפטר מהסמים, נחזור לחיים שפויים.
אחד הדברים החשובים ביותר שאנו לומדים ב'מכורים אנונימיים' הוא שההתמכרות היא הרבה יותר מהסמים שבהם השתמשנו. התמכרות היא חלק מאתנו; היא מחלה שנמצאת בכל תחום בחיינו, עם סמים או בלעדיהם. אנו יכולים לראות את התוצאות שלה במחשבות, ברגשות ובהתנהגות שלנו - גם אחרי שאנו מפסיקים להשתמש. בגלל שזה כך, אנו צריכים פתרון שמתקן את כל תחומי חיינו - שניים-עשר הצעדים.
רק להיום:
ההתמכרות איננה מחלה פשוטה, אבל יש לה פתרון פשוט. היום אני אחיה בפתרון הזה: שניים-עשר הצעדים של ההחלמה. אוהבים

../images/Emo203.gifציטוט להיום../images/Emo203.gif

פחד הינו תגובה טבעית להתקרבות לאמת.
- לאו-צה אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של שבוע טוב מחלא שמחת חיים../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על סופשבוע רווי החלמה ובילוי עם חברים, על לילה ארוך של שינה רגועה ובוקר שלוו, על חברותא וירטואלית וויזואלית, דרך NA זוגיות ובן זוג מפרגן ואוהב, משפחה תומכת ומעודדת. אני אסירת תודה על האפשרות לחוות, לחיות וליהנות מהחיים בלי שימוש בסמים. על היכולת לבחור בחיים בכל רגע מחדש, על חופש מהתמכרות פעילה, חיבור לצעדים ועל עוד יום נקי. רק להיום - שה ועשרים ושמונה ימי ניקיון
סופשבוע עמוס ורווי החלמה עבר עלי. בשישי בצהריים צעדים, בערב פגישת NA, שבת בצהריים סדנת צעדים ואחריה ישיבה בבית עם חברים, לדבר החלמה ותכנית. בערב שוב פגישת NA. נראה, שמלבד התכנית לא עשיתי כלום בסופשבוע, בין ארוחה ובישול, ומעט מאד שינה. העלינו רעיון לפגישות של נשים, וייתכן שזה יצא לפועל כבר מסוף השבוע הקרוב.. אני מרגישה טוב ויחד עם זה, לרגע אני חושבת שאני מעמיסה על עצמי יותר מדי, לא משאירה לעצמי זמן איכות לבד, לכתוב, לצייר, להיות לרגע לבד... אולי זה טוב ואולי לא, ימים יגידו. בינתיים אני מחוברת להחלמה יותר מאי פעם ומרגישה בסדר עם זה. מאחלת לעצמי ולכולנו שבוע של שמחת חיים ואיכות, ובעיקר של אהבה וחופש בנשמה. אוהבים

למעלה