המתכון הסודי של חומוס אבו אדהם

חוזרת א

New member
ככה עושים חומוס?

בלי לטחון את הגרגירים? אני שואלת ברצינות כי יש לי חומוס מבושל ואין לי בלנדר טוב ככה שאם זה יוצא טעים אני אכין ככה...
 

תותG

New member
אפשר לעשות כך ואז זה יוצא

טחון גס פשוט תמעכי הכי קל עם מזלג או עם יש מכתש ועלי -אני אוהבת את זה גם כך וגם שזה טחון קצת יותר. אגב,אם אין לך בלנדר טוב את יכולה לטחון את החומוס עם מטחנת בשר( יש את הפשוטות האלו מפלסטיק שעולות לדעתי בסביבות ה30-40 ש"ח)
 

bigjack

New member
מתכון לחומוס שלי

גם אני אוהב חומוס ולקח לי המון נסיונות ו'הזבלות' עד שהגעתי לחומוס שלדעת כל החברים שלי הוא אפילו עולה על חומוס שבמסעדות. מצרכים: 500 גר' חומוס יבש (עדיף מהזן הקטן שנמכר בשווקים ובחנויות תבלינים) 1-1.5 כוס טחינה גולמית (עדיף היונה או הגמל) 4\3 כוס מים קרים 1-1.5 כפית מלח 1-1.5 כפית מלח לימון (אפשר לימון סחוט במקום...אני מעדיף ככה) ההכנה: אז קודם כל החומוס מושרה לילה (ועוד כמה שעות לא יזיקו) והמים מוחלפים פעמיים. בסיר גדול עם הרבה מים מרתיחים את החומוס ומוציאים את הקצף, מוסיפים בזמן הרתיחה 2 כפיות אבקת סודה לשתיה (להיזהר שלא יגלוש) וממשיכים לבשל על אש בינונית שהמים יבעבעו קלות במשך שעה וחצי ,עד שהגרגרים נמסים בין האצבעות כמו חמאה. להעביר את הגרגרים למעבד מזון עם חצי כוס מים ולטחון, אם יבש מידי להוסיף עוד מים, העיסה אמורה להיות דלילה אבל לא מימית להוסיף את הטחינה לאט לאט עד שהחומוס מלבין ומסמיך מעט,להוסיף כפית מלח וכפית שטוחה מלח לימון, טועמים ומתקנים אם צריך. הכי טעים כשהחומוס חם ישר אחרי ההכנה. צריך לקחת בחשבון שהכי טוב לטחון כשהגרגרים חמים ישר מהסיר, ושהחומוס לא יהיה סמיך מידי כי במקרר הוא עוד מסמיך. להשתמש או במיץ לימון טרי או במלח לימון אבל לא לערבב בין השניים, אני מעדיף את המלח לימון כי הוא נותן טעם חמצמץ כמו החומוס הדרוזי. להגשה אני שם חומוס בערימה בצלחת, מעליו קצת גרגרי חומוס ששמרתי מהבישול, שמן זית ומעט כמון טחון. בהצלחה
 

bigjack

New member
תודה...והחתימה מסמלת את החבורה שלנו

3 כלבים 2 חתולים תוכים ודגים
 

במברגר

New member
טחינה גולמית ישר מהקופסא?

או אחרי שמתקנים אותה לאכילה ביתית?
 
למעלה