מתכון לחומוס שלי
גם אני אוהב חומוס ולקח לי המון נסיונות ו'הזבלות' עד שהגעתי לחומוס שלדעת כל החברים שלי הוא אפילו עולה על חומוס שבמסעדות. מצרכים: 500 גר' חומוס יבש (עדיף מהזן הקטן שנמכר בשווקים ובחנויות תבלינים) 1-1.5 כוס טחינה גולמית (עדיף היונה או הגמל) 4\3 כוס מים קרים 1-1.5 כפית מלח 1-1.5 כפית מלח לימון (אפשר לימון סחוט במקום...אני מעדיף ככה) ההכנה: אז קודם כל החומוס מושרה לילה (ועוד כמה שעות לא יזיקו) והמים מוחלפים פעמיים. בסיר גדול עם הרבה מים מרתיחים את החומוס ומוציאים את הקצף, מוסיפים בזמן הרתיחה 2 כפיות אבקת סודה לשתיה (להיזהר שלא יגלוש) וממשיכים לבשל על אש בינונית שהמים יבעבעו קלות במשך שעה וחצי ,עד שהגרגרים נמסים בין האצבעות כמו חמאה. להעביר את הגרגרים למעבד מזון עם חצי כוס מים ולטחון, אם יבש מידי להוסיף עוד מים, העיסה אמורה להיות דלילה אבל לא מימית להוסיף את הטחינה לאט לאט עד שהחומוס מלבין ומסמיך מעט,להוסיף כפית מלח וכפית שטוחה מלח לימון, טועמים ומתקנים אם צריך. הכי טעים כשהחומוס חם ישר אחרי ההכנה. צריך לקחת בחשבון שהכי טוב לטחון כשהגרגרים חמים ישר מהסיר, ושהחומוס לא יהיה סמיך מידי כי במקרר הוא עוד מסמיך. להשתמש או במיץ לימון טרי או במלח לימון אבל לא לערבב בין השניים, אני מעדיף את המלח לימון כי הוא נותן טעם חמצמץ כמו החומוס הדרוזי. להגשה אני שם חומוס בערימה בצלחת, מעליו קצת גרגרי חומוס ששמרתי מהבישול, שמן זית ומעט כמון טחון. בהצלחה