המתכדר החדש שלי

קודם כל...

לא אמרתי שהוא יותר טוב או פחות טוב מנחשים אחרים של מגדלים פרטיים. 1.ראיתי ממבט ראשוני את גודל הנחש יחסית לגילו עורו המריק התנהגות סקרנית ופעילה מאוד. 2.כל קניה של זוחל כרוכה בסיכון מסוים ומכיוון שגם אני לא מסוגל להריח חיידקים זה סיכון שלקחתי כמו כל אחד. לסיכום חוץ מהמחיר היקר (לא קרוב לכפול) בערך 200 שקל יותר ממה שהייתי משלם למגדל פרטי אין הבדל! במקרה האישי שלי מסיבות תכניות של עבודה מצאת החמה עד צאת הנשמה היה לי נוח ואפילו משתלם לשלם קצת יותר ולחסוך לי פרוצדורה של אנשי קשר לקבוע עם מגדלים וכ"ו.

dreaming h

New member
מברוק.

ובכל זאת כמה דברים. לדעתי, דווקא בגלל שאתה עובד כל כך הרבה, יכול היה להיות קל יותר לקבוע עם מגדל בשעה שהיא לא שעת עבודה. אני שמחה לשמוע מצד אחד שהכסף הוא לא שיקול מכריע, ויחד עם זאת, הייתי שמחה יותר לשמוע, שדווקא אנחנו בפורום, מקדמים את מגדלי הזוחלים הפרטיים, ומהווים שוק שיצדיק את המשך קיומם. אני לא מכירה את החנות בכוכב יאיר, אבל התחושה האישית שלי ועל סמך נסיוני וניסיונם של אחרים, כשאתה עסק כלכלי, האינטרסים שלך משתנים. אני חלילה לא מנסה לומר משהו על החנות שבה קנית את המתכדר, היות ואיני מכירה אותה. אבל באופן כללי, כבר היו מקרים שבהם הגיעו לארץ למשל בייביס ילידי בר, שנמכרו בטענה שהם בקעו בארץ. חוסר אמינות מהסוג הזה קשה לעיתים לזהות, וקשה לי להאמין שזה ישתנה, כאשר האינטרסים כלכליים. דבר נוסף, מסתומרת גודלו ביחס לגיל?

הוא בן 4 וחצי חודשים

וכבר 60 ס"מ ומאוד שמן מה ש בד"כ מעיד על בריאות פיזית ונפשית של חיות.

../images/Emo3.gifלסיכום...

הנחש בריא ביותר!! ואחד היפים שראיתי מהסוג שלו (נורמל). ימותו הקנאים! חחחח...

שהייתי קטן אבא שלי קנה לי מתכדר

מחנות... המתכדר היה שמן וגדול אבל הוא לא אכל מהרגע שקיבלתי אותו עד לרגע שהוא מת הוא לא אכל אני לא אקנה זוחלים מחנות חיות ואני מציע שתבדוק בהקדם אם הוא אוכל..

בעיות אכילה אין לו ../images/Emo8.gif

הוא אוכל כל 3 ימים עכבר בוגר ואני אתחיל לנסות לתת לו שניים כל פעם החל משבת.

Itamar Levy12

New member
זמני אכילה לא טובים

ואני בספקשמתכדר באמת אוכל כל 3 ימים,זה יכול גם ליהיות גורם שיהיה לרעתו הוא עלול למות מזה(ואם לא זה יגרום בעיות בטווח הרחוק יותר) אני מציע האכלה של כל 10 ימי0 2-3 עכברים.

רן333

New member
קשה לי להאמין שהנחש ימות מזה,

אבל גם אני הייתי מקטין את תדירות ההאכלה. פעם בשבוע זה מספיק בהחלט.

אינדיגו שלום לך...

ראשית לא כל מה שנוצץ זהב... מכיר את המשפט הזה?... גם המתכדרת שלי נוצצת ומבריקה אחרי נשל,זה לא מחייב שאין חיידקים,אני קניתי מבית החיות וממש אין לי מושג מה מצבם הבריאותי של העכברים שהמתכדרת אכלה שם עד שרכשתי אותה... אתה יודע שכדי לקבל כבד אווז גדול במסעדה צריך לפטם את הברווזים קודם לכן,אתה מתכנן משהו כזה כי אם לא אז אני לא מבין מדוע אתה מפטם אותו,ומדוע אתה לא מאפשר מנוחה לקיבה שלו,עכבר אחד או שניים יספיקו לדעתי לשבוע עד עשרה ימים והנחש יגדל בקצב סביר ולא יהיה סתם שמן חוץ מזה הנחש מאוד יפה ושיהיה לך איתו בהצלחה.

etay983

New member
רן, לאיזה אורך הגיעו הפיתונים -

הבוגרים שלך? (נקבות) אלה שמתרבים..

רן333

New member
בפעם האחרונה שמדדתי את האורכים

שלהן (בנובמבר 2004, לקראת עונת הרביה הנוכחית) - הנקבות שלי היו באורכים של 130, 125, 122 ו-117 ס"מ. אורך אחד מהזכרים היה אז 115 ס"מ. הזכר השני לא נמדד באותה תקופה (הוא היה עסוק בלאכול הרבה, אחרי צום של שנה). בתמונה המצורפת - הנקבה הגדולה יותר, בתקופה האחרונה.

אינדיגו,שילמתי 500 שקל...

גם על הזכר וגם על הנקבה...מבית החיות כמובן,ואם אתה שואל אותי,מהניסיון שיש לי רצוי,מומלץ ואפילו מחוייב ליקנות ממגדל פרטי...כשאני רציתי ליקנות לא היה למגדלים הפרטיים...וישנם מספר סיבות למה כדאי ליקנות ממגדל פרטי...ראשית רמת ההיגיינה,האכלות בחלקם הגדול של המגדלים הפרטיים שמרבים כמובן הינם עכברים שגודלו על ידם וישנו מעכב אחר התזונה שלהם ובעכבות זאת תזונתו של הנחש,דבר שהוא בין החשובים ביותר לבריאותו של הנחש...כמו כן בקנייה ממגדל פרטי אתה יכול לדעת מי האבא ומי האמא עם כל מה שמישתמע מכך...תחשוב על זה.

../images/Emo32.gif ליהודא.

בנאדם אתה מקסים, אבל ראבאק, מה יהיה עם טעויות הכתיב האלה? מעכב - למנוע, להאט (מישהו\משהו מלהגיע, למשל). מעקב - לשים לב בעקביות לתהליך. (לא מדוייק בכלל, אבל מספיק טוב). אם - התניה. "במקרה ש". עם - יחד. סיידר? :)

בית החיות הוא אינו מגדל פרטי!

כנראה שהיו לך סיבות טובות לקנות משם, אז בבקשה תפסיק לז#$ן לי את השכל. תודה. יש הרבה במה שאתה אומר אבל לא במקרה שלי.

BabaGee

New member
אתה מבין מה הוא כתב בכלל ??

הוא כתב ".. כשאני רציתי ליקנות לא היה למגדלים הפרטיים..." מה לא ברור בזה ? ובבקשה תפסיק אתה לז#$ן לנו תשכל עם הסגנון כתיבה הזה !

למעלה