המתוקים לסוף השבוע

• פותח הנושא ak5
  • פורסם בתאריך

ak5

New member
ריבעי תפוחי עץ ומקצפת

ריבועי תפוחים ומקצפת דנית סלומון מצרכים לבצק: 1/2 1 כוסות קמח 2 כפות סוכר 100 ג' חמאה קרה 2 חלמונים מצרכים למלית: 5 ת"ע גדולים 2 כפות מיץ לימון 1/2 כוס סוכר 2 כפיות קורנפלור המצרכים למקצפת: 2 חלבונים 1/4 כוס סוכר 2 כפיות מיץ לימון אופן ההכנה: שמים את כל המצרכים במעבד מזון ומעבדים ובלחיצות קצרות לבצק פירורי. משטחים בתבנית 15*25 , דוקרים במזלג ואופים 15 דק' בחום 200 מעלות. קולפים תפוחים וחותכים לקוביות קטנות. מוסיפים מיץ לימון, סוכר אפשרות א' – מוסיפים הקורנפלור. מפזרים על הבצק האפוי ואופים 35 דק'. אפשרות ב'- אופים את הבצק עוד 5 דקות. מבשלים את תפוחי העץ עד שיתרככו. זורים קורנפלור. מערבבים ומבשלים עוד 2-3 דק'. מפזרים על הבצק. מכינים מקצפת. מקציפים חלבונים וכשהקצף רך מוסיפים הסוכר ולבסוף מיץ לימון. אופים 5-7 דק'. מקררים.

AK כרגיל הכל נראה מושלם../images/Emo3.gif

ועוגת התפוחים נראית מ-ע-ו-ל-ה (בזמנו גם הייתי מכינה משהו דומה) מה ההמלצה שלך לגבי העוגה?

ak5

New member
כפי שכתבתי, אני אהבתי.

אפשרי בתבנית קטנה יותר או להוסיף עוד תפוחי עץ וקצף. אך גם ככה זה במידה, לא עבה מדי וטעים מאד

ak5

New member
אני אוהב את הטעם.

הקצף יצא לי דק מדי וכדאי אולי להוסיף עוד חלבונים.

ak5

New member
קמח רגיל (תמיד כשלא כותבים ות"ע

גרנט (בכל מקרה מומלץ ירוקים).

אלהלי

New member
תודה , לא ידעתי..והכנתי עם תופח..

התכונתי האם בשלת או אפית את התפוחים? סליחה על שאלות התם שלי בכל מקרה העוגה מתקררת כרגע על השיש לאיטה אז המון תודה!

ak5

New member
בוואריה שוקולדית של פירגה

בוואריה שוקולדית מקור:פירגה תבנית פיירקס ע מ ו ק ה בגודל 27X33 2 שמנת מתוקה 2 מעדני שוקולד 2 כוסות חלב כוס סוכר 200 גרם שוקולד מריר מומס 28 גרם ג'לטין כפית נס קפה (אבקה) - לא חובה כף קקאו כף ליקר שוקולד – אפשר לוותר. אפשר לשים: מעט תמצית רום. אופן הכנה: להמיס על האש בבחישה מתמדת- את הג'לטין בכל החלב-תוך כדי בחישה מתמדת לצנן ולסנן. אפשר לצנן באמבטית קרח תוך בחישה. להקציף שמנות מתוקות עם סוכר להוסיף למיקסר שעובד עדיין: 200 גרם שוקולד מומס 2 מעדני שוקולד כוס סוכר נס קפה\ליקר\קקאו ותמצית רום. להמשיך להקציף לקרם אחיד כשהג'לטין קר, לסנן לתוך המיקסר ולערבל כמה שניות לבלילה אחידה. לצקת לתבנית גדולה לשמור במקרר ----ל א בפריזר. אחרי שעה להוציא ולקשט כיד הדמיון. אפשרויות קישוט: סוכריות קטנות קצפת ממותקת קלות סירופ שוקולד ואגוזים גרוסים. שוקולד מקופלת מפורר----- או שוקולד מגורר אחר ו-50 גרם אגוזים גרוסים. וכד'...... תהנו

ayeletba

New member
../images/Emo118.gif קטנה לחשה לי ש..

לבן הגדול שלך היה אתמול יום הולדת. מזל טוב והרבה כיף
.

למעלה