המתבוללים

Dorfl

New member
המתבוללים

חוזרת ונשנית הטענה שהמתבוללים נעלמו, מתו, נמחקו. המתבוללים חיים בצורה מצוינת, אני לא מבין למה מקוננים עליהם. ישראל ברגר, אדם שאותו ויכוח שלי איתו גורם לי לחשוש שהוא בן שלוש, טוען שהנאצים רצחו גם מתבוללים. SO FUCKING WHAT??? איך זה קשור? ההיסטוריה לא מסתכמת בשואה, ואפילו אם היא מסתכמת בשואה יתגלה שהמתבוללים זכו לאחוזי השרדות טובים יותר במהלך השואה.

Dorfl

New member
המתבוללים, עכשיו כשנרגעתי קצת.

המתבוללים הם בני אדם. הגויים הם בני אדם. היהודים הם בני אדם. המתבוללים הם בני אדם שפסקו מלהאמין מהיהדות, והבינו גם שאין סיבה שלא להתערב בגויים (כאשר מדובר בבני אדם מתקדמים ונטולי דיעות קדומות ושנאה גזענית ליהודים). חלק מהמתבוללים פשוט עברו להאמין בדת אחרת, גם זה אפשרי. אם ננסה להגיע להגדרה כללית, הרי שהמתבוללים הם יהודים שחדלו מלהאמין ביהדות, והתערבו בקהילות של לא-יהודים שבסביבתן הם חיו. מה לכל הרוחות לא בסדר בזה? איך אפשר להעיז ולהגיד שהם נמחקו מההיסטוריה? איך אפשר להצדיק אמירות שטותיות שכאלו בנימוק הילדותי, שטחי ולא-קשור הבא: "הנאצים רצחו גם מתבוללים". איך?

israelberger

New member
אתה נסער ומבולבל

אתה מנסה להסביר לעולם שהטענה שהמתבוללים לא קיימים היא לא נכונה כי הם קיימים, רק לא בתור עם מוגדר, טענה שאני מסכים איתה אבל בסחף הוויכוח אתה מנסה לדחות כל תגובה לדיעות שלך למרות שהם לא ממש סותרות את הרעיון שלך, דבר שמונע ממך לחשוב עליהם ברצינות מספיקה. אני ממליץ לך להפריד את הטענה הראשונית שלך מהוויכוח שלך איתי ולראות שזה יותר הגיוני ממה שזה נראה לך לפני כן.

Dorfl

New member
אתה הוא המבולבל

אם לא הצלחת להסביר את עמדתך כראוי, הרי שהאשמה בך. אני הבנתי את דבריך במלואם.

למעלה