המשרתות...

המשרתות...

אוקיי אז יש לי שאלה.... למה כשהמשרתות משחקות באדונית משרתת אז קלייר <זאתי שתמיד משחקת את האדונית> פונה אל סולאנז' תמיד בשם קלייר?
אני אתן דוגמא..... "סולאנז':יש גבול.תחום.סייג.מאדם.צריך לשמור מרחק. קלייר:איזה כושר ביטוי,חמודה שלי.קלייר?את מתנקמת,מה?את מרגישה שמתקרב הרגע שבו תזנחי את התפקיד..."

Deeper Boy

New member
המממ... איפה להתחיל?

היי תותי. עשיתי מונולוג מהמשרתות לבגרות בי"א. נראה, לפי השאלה שלך שלא באמת הבנת את המחזה - הוא מסובך נורא, למרות שעל פניו הוא נראה די פשוט. הייתי מסביר לך את כולו אבל אין לי כאן מקום - הייתי מציע שתעייני בספר על תאטרון האבסורד, שם יש מאמר על ז'אן ז'נה ועל מחזה אחר שלו - המרפסת - ויש בו המון מידע גם על המשרתות. אם תרצי, אוכל גם לשלוח לך מאמר שאני כתבתי על המחזה. אם את רוצה לעשות אותו לבגרות - הייתי ממליץ לך שלא. זו טעות גדולה, בייחוד אם את בחורה.

אמממ...

אני עוד לא סיימתי לקרוא אותו...אשמח אם תשלח לי את המאמר שלך...האייסיקיו שלי הוא 167804942.....או אם אתה יכול תעלה אותו לפה....ואני לא מתכוונת עשות אותו לבגרות אני תתכוונת לעשות אותו לבחינות כניסה של תלמה ילין...י

Deeper Boy

New member
עשי לעצמך טובה

ותבחרי מחזה אחר. הוא מסובך לאללה, וממש לא כדאי לך... יש לו עשרות רבדים ואם לא תכללי את כל הרבדים בעבודה שלך על הבמה בוחנים עלולים לזלזל בך מאוד מאוד (אם הם רעים). אני אשלח יותר מאוחר.

תודה אבל...

אני אעשה אותו בכל מקרה...כבר אין לי זמן להתחיל לחפש מחזה אחר...אני אעשה את המקסימום מאמץ....ו...יהיה מה שיהיה... תודה בכל זאת...

dobo

New member
מחזה מצויין, בחירה טובה

לא מצפים ממך להיות שחקנית מקצוענית כבר ברגע זה. תעשי אותו ותהני ממנו. ואל תוותרי לעצמך על משהו רק כי אומרים לך שהוא קשה. את לא חייבת להיות מסוגלת לפענח כרגע את הכל עד הסוף.

המורים שלי המליצו לי לא לעשות אותו

כיוון שהם הסבירו לי שהמחזה נכתב במקור לגברים שישחקו נשים וזה חלק מהעניין או משהו כזה.. והם אמרו לי שזה מאוד לא מומלץ לגשת עם זה לבגרות.. אבל אם את מרגישה טוב עם זה- לכי על זה ושיהיה בהצלחה.

dobo

New member
אז מה?

מה איכפת לך למי הוא נכתב במקור? הוא הועלה כבר לא פעם ע"י נשים. פעמים רבות בוצעו מונולוגים מהמחזה. הוא מחזה אבסורדי ואת יכולה לעשות בו מה שאת רוצה. קראת? אהבת? עושה לך חשק להתמודד איתו? לכי על זה.

featherhead

New member
מסכים איתך ../images/Emo45.gif

תרגישי חופשי על הבמה- שם את באמת יכולה להשתולל:) אצלנו (כיתה י''ב) שלוש בנות מעלות את זה גם כן.

1477

New member
תשובה לשאלתך

זה מחזה נהדר... תעשי זה טוב אולי כבר הבנת, אבל הקטע הוא שהן משחקות משחק - מתרגלות איך הן ירצחו את המאדאם שלהן ובמשחק קלייר משחקת את האדונית וסולאנז הופכת לקליר שהיא כביכול חזקה יותר ולכן היא הדמות שנבחרת לעמוד אל מול המאדאם... חוצמזה יש משמעות גם לזה שסולאנז החלשה לכאורה תופסת את עמדת הכוח ומביאה לסוף שמתרחש בתור קליר.. נשאבת למשחק...

תודה רבה....

עכשיו הבנתי....גם סיימתי לקרוא אז זה באמת השלים לי את מה שהיה חסר לי....תודה...

למעלה