המשפט

dragon zlotnik

New member
המשפט

כרגיל יש לי שאלה בקשר להרפתקה, אבל הפעם אני לא יסבך אותכם בשיגעונות ההרפתקה וישאל שאלה עקרונית, עומד להיות בהרפתקה שלי משפט כלשהו, אז עכשיו אני נראה לי יעשה שהמשפט ילך כמו המשפטים כיום, עם מושבעים עדים וכו', בקיצור מיששהו חושב/יודע/יש לו רעיון, איך עבד המשפט פעם? אם זה בכלל היה אחרת...

לא נראה ...

לא נראה לי שהיו אז משפטים.. היה מעיין את כחם הכפר או איזה משהו במשמר שהיו מספרים לו את הבעיה והוא זה שפותר אותה... כאילו את גזר הדין!

BluePrint

New member
"הוא לומד משפטים, שנה שלישית."

"שנה שלישית משפטים?! אבל הוא אדיוט גמור!" "נכון. שנה ראשונה אותיות, שנה שניה מלים, ושנה שלישית משפטים." (שמרו את האבנים לאחרכך) ולעניין, משפט תלוי בצורת השלטון שתחת השגחתה הוא מתרחש. במקרה של שלטון פיאודלי, בעל הסמכות המקומית שומע את הטוענים לשני (שלושת?) הצדדנים ומחליט בעצמו. בעל הסמכות יכול להיות אביר, ראש העיר, דוכס, רוזן, או אפילו מלך. תלוי בחומרת המעשה והסמכות הזמינה למשפט. בהחלט יתכנו מקרים בהם כולאים צד אחד, או אפילו את שניהם, בזמן שמחכים שבעל סמכות גבוהה יותר יחזור וישפוט. במקרה שאין בעל סמכות גבוהה, ו\או השלטון הוא שלטון דתי, פונים אל הסמכות הדתית. -יכול להיות שעבירות מסויימות ישפטו במשפט ציבורי בכיכר, כשההמון הנוכח מכריע. (הזדמנות להשפיע על הכרעות ע"י מניעת אנשים מלהגיע, או גיוס קבוצה גדולה) -יכול להיות שאשמה תקבע ע"י עמידה בתנאים מסויימים. -יכול להיות שאין בכלל משפט במקום, ושולחים מקרים שאי אפשר לפתור "על המקום", לסמכות אחרת מחוץ לישוב. תלוי בשיטת השילטון.

ogmios

New member
עוד קצת

שים לב גם שעומדים לרשותך כלים מתקדמים הרבה פחות להוכיח עובדות כאלה או אחרות, ולכן כנראה שחלק הארי בראיות יהיה עדיות ראיה/שמיעה. מצד שני, בעולם בו הקסם מספיק נפוץ...

dragon zlotnik

New member
זה תביעה

של פלאדין אחד על פלאדין אחר, אבל זה בגלל העוינות של שני מסדרי הפלאדין, אז צריך מישהו בעל סמכות מאוד גבוהה... בכל מקרה נראה לי שאני יעשה את המשפט הזה כמו שהיום... כי זה יותר נוח.

Nihau

New member
יש עם זה גם בעיה

משפט כפי שהוא מתנהל בארה"ב דורש חבר מושבעים שייצג את דעת העם או לפחות רוב העם על העיניין במחלוקת. ריב בין שני פאלאדינים אינו משהו שפשוטי העם יבינו בו זה יותר דומה למשהו שראוי לבג"ץ המשפט בארץ לא מתנהל עם חבר מושבעים. לשופט יש את חובת ההכרעה הסופית ואם מישהו לא חושב שזה צודק הוא יכול לערער לבין דין עליון מזה שבו נשפט. הצעתי לך היא לתת לגוף ניטרלי לשפוט כאן ולא לאוסף של גורמים אינטרסנטיים שכל אחד ימשוך לכיוון שלו. גוף ניטרלי כזה יכול להיות ראש מסדר הכהונה שגם יבין את הנושא המדובר וגם לא ישפוט אף אחד מהצדדים בגלל דעות קדומות. גופים אחרים יכולים להיות- המלך, השופט הראשי, הקוסם המכובד והאמין ביותר באיזור, כל דמות ציבורית שלפי דעת הקהל הינה שופטת טובה ואמינה. אמצעי קסום כלשהו לקביעת העובדות במלואן גם יכול לעזור.

DDN

New member
הומ.

אנשים ענו לך, אבל כמה צורות למשפט: 1. השופט העליון שהוא סמכות בעיר (שריף/מנהיג דתי/ראש עיר) שופט, אנשים מציגים טענות, והוא נותן לנאשם להגן על דבריו ופוסק. 2. אותו דבר כמו אחד, רק שלנאשם יש סניגור שיגן עליו וידבר בשמו. 3. הרכב שופטים אי זוגי שישפוט (שיטת המשפט הבריטית שנהוגה גם בישראל) - השופטים מחליטים, בלי מושבעים. 4.

l o r e

New member
ושכחת צורת משפט אחרת...

אחת מצורות המשפט העתיקות ביותר היא משפט ע"י קרב, שבו שני הטוענים או נציגיהם נלחמים ביניהם. בכל מקרה איך אתה מתכוון לערב בזה את הדמויות? שיטות קלאסיות הן לשלוח את הדמויות לאסוף עדויות, להגן על הטוענים או העדים או למנוע שחיתות.

dragon zlotnik

New member
מה שקרה

זה שאחד הפלאדיניםשלח אותם למשימה די מסוכנת, והפלאדין השני בא והציל אותם, ועכשיו הוא רוצה להעף אותו מהמסדר או משהו כי הוא סיכן חיים.נ

רמץ

New member
אולי כדאי בכל זאת לנדב יותר פרטים..

אם הפלאדינים הללו משתייכים במקרה למסדר, ניתן יהיה לפתור את המחלוקת שם כאשר הדיין הוא ראש במסדר או אחד המאסטרים או איך שלא תקרא לדרגות ההירארכיה שם. אם הם לא שייכים למסדר אבל כן יש חשיבות לכך שהם פלאדינים (מוכרים כגיבורים מחוללי ניסים בעלי כבוד ומוניטין באוכלוסיה), כנראה שכדאי לבחור בסמכות גבוהה שתפתור את המחלוקת - מלך, למשל. אם הם גם לא שייכים למסדר וגם אין חשיבות להיותם פלאדינים (שומרים על פרופיל נמוך) אז העוצר/שריף/רוזן/דוכס/מועצת החכמים/זקני השבט הם הכתובת (כמו כל איכר אחר). משפטים פומביים נערכים על פי רוב במקרה של עניין ציבורי רב - רצח, שודד שחמק מהחוק במשך שנים, מנהיג המרד בשלטון המקומי. אנשים לא יצאו לרחובות לשמוע מי גנב את התרנגולת של מי. - ככה שזה תלוי גם בטיב הסכסוך. אז ספר עוד

ogmios

New member
נשאלת השאלה

האם שני המסדרים עונים לאותה סמכות, בין אם דתית ובין אם חילונית? האם אלה שני מסדרים שונים של פאלאדינים המוקדשים לעבודה של אותו האל, או של אלים שונים?

למעלה