המשמר האזרחי - לאן?

coaxcable

New member
המשמר האזרחי - לאן?

לפני מספר ימים, קיבלתי מאחד ממפקדי ביחידת ההתנדבות של משמר הגבול (השייכת לאק"מ 1 שמפעילה מתנדבי כוחות ביטחון ובעיקר משטרה) הודעה בשיחת טלפון וקביעת פעילות, שאותה העביר קצין משמר אזרחי (בכחולה) שהייתי תחת פיקודו בעבר, עד לפני 8 חודשים ולמעשה הייתי בהקפאה כל התקופה הזו, עד שלפני 3 חודשים אף ביקשתי לגרוע את עצמי לגמרי, כיוון שאני -לא - נהנה מהפעילות יותר מסיבות רבות: אופן הפעילות לא מושך, המפקדים לא מפתחים יוזמות אצלנו המתנדבים הוותיקים, אין פעילויות חברה והדרכות מעניינות ועוד, שנובעים מעצלות ולא רק של מפקדי. בכל אופן, מפקדי ממג"ב אמרו לי שקצין המשטרה ומפקד האק"מ טוען דברים חמורים, שמעולם הוא -לא- אמר לי אותם ישירות בפנים בשיחה 1 על 1 או בשיחת טלפון. כשביום חמישי התקשרתי לודא למה קצין האק"מ שהיה מפקד שלי לשעבר אומר דברים אלו, הוא העלה דברים שאינם נכונים ואמרתי לו בשיחת טלפון שהם בגדר הוצאת דיבה. ברגע שהוא המשיך וניסה למשוך לכיוונים שונים של לתקוף ולהשפיל אותי תוך כדי גיחוך טלפוני כלפי. בינתיים, הייתי אמור מתוקף עבודתי ולהכנס לגו, ציבורי, בו יש עו"ד, עובדים סוציאלים ואחרים, שנותנים מענה לאזרחים הם שמעו כיצד השיחה הטלפונית בנייד מתגברת עד כדי כך שהרמתי קולי והפרעתי להם לעבוד, והם ביקשו שאנמיך קולי. בשיחה של 10 דקות זו, הוא החל באיומים שמבחינת אמירתם נשמעים "עברייניים" ופליליים. הוא טען שפרוייקט שפתחתי במג"ב, ביחידה שלי, פוגע בו אישית ובפעילות של המשמר האזרחי. הרי ידוע שבין המשטרה הכחולה ומג"ב יש מאבק יוקרה, אפילו בין יחידות ההתנדבות, ולכן הוא רמז שם אני עושה דברים, אצלו הם לא זזים. הוא ציין שאני מפריע לאנשים להגיע אליו. כל זאת תוך שהוא ציין "אנשים אמרו לי שעשית או אמרת..." ואני מבחינתי אמרתי וחשבתי לעצמי ולו.."החלטה של אנשים להצטרף היא שלהם בלבד, ואם מישהו שדיברתי איתו ואתה מכיר אמר לך משהו, יכול להיות שהוא נכון לגבי, אבל אם הוא לא רוצה להיות בפרוייקט שאני קשור איכשהו להפעלתו, הוא יכול להיות אצלך..זו בחירה של אנשים בלבד, בצורה עצמאית.." הוא החל באיומים קשים יותר, ולמזלי אנשים שמעו אותו, כולל אימי שהינה בעלת תפקיד באזור בו אני מתנדב גם כיום ולא רק במשטרה, מג"ב וכדומה, ובעל תפקיד ציבורי בעצמי (אציין שאינני נער! אלא בגיל מבוגר יותר). חזרתי על דברים כמעט בצעקה, כיוון שאמר לי "תיזהר, אני איש עבודה, אם אתה תפריע לי לעשות מה שאני צריך ולעבוד, אני אפגע בך. אני אגרום לכך שאף פעם לא תוכל להתנדב במשטרה ובכלל שלא תוכל להתנדב כי יש לי קשרים ויכולת לזה..." לא אשקר לכם - נפגעתי קודם כל כאזרח. אח"כ כמתנדב שלו לשעבר, כמתנדב פעיל במקומות אחרים כולל משטרה (יחידת מג"ב) ועוד. כיצד קצין משטרה מאפשר לעצמו לומר מילים כאלו מבלי להענש. אני אולי בין הבודדים המעלה ארוע חריג שקורה כשאתה מתנדב טוב, שכשמחליט לעוזב או לעשות דברים בחייך, מנסים לפגוע בך, כאילו ואתה התחייבת לכל חייך, ובטח שאין הסכם תמורת שגר ויחסי עובד מעביד בצורה הרגילה או המוכרת. באתי להתנדב ובגלל התנהגות כמו שלו אבל מצד שוטרים זוטרים הן במשא"ז בו הייתי ושוטרים אחרים בתחנה עימה עבדתי ניצלו אותי ואת המתנדבים והמתנדבות < עזבתי, והוא רק חיזק את מה שחשבתי ועשיתי - עזיבתו כמפקד ואת הפעילות במשא"ז. מה עושים במצב כזה בו לקצין משטרה יש כוח והוא כבר פיקסס והחל להוציא עלי דברי דיבה והשפלה הן מול המשטרה והן מול גורמים אזרחיים, שממילא אני עובד מולם ולא יודעים בהכרח שאני מתנדב? אילו גורמים משטרתיים ולא רק יש לערב בעניין, גם בגלל היותי עדיין מתנדב השייך לאק"מ 1 (מפעיל את המתנדבים במשטרה בכל היחידות)? מדוע אתם משערים שהדבר נעשה באמת? ענו לי בבקשה עלכ ל השאלות, ורק דעו לכם שיש הרבה על ליבי ואני מאוד מאוכזב מהמשטרה ומאותו קצין שהתנהג כילד ספציפית. תודה אני! המתנדב הנרגש והמרגיש פגוע מהמערכת שלא שווה את ההתנדבות שלי ואת זמני (במיוחד לאחר שהייתי קשור למבצעים גדולים באזורי ולפעולות חשובות ונפגעט חברי לצוות בצורה פיזית, עד כדי נכות מסויימת)

וואואו קח בקלות ואל תתיאש

האמת בכלל הסתבכתי מהמכתב הזה הארוך ולא כל כך הבנתי אם אתה מתנדב רגיל או מפקד ומה היה בכלל והקצין הזה לא צריך להוציא דיבה ולבלבל בשכל אם עזבת אז בזה נגמר הסיפור חבל סתם לטחון מים ולבזבזס אנרגיות

coaxcable

New member
מתנדב רגיל שקצין אק"מ איים עליו

ועפ"י בדיקה קצרה הוא עבר על כללי שיטור נאות או משהו ועוד כמה סעיפים

r a n 2 9

New member
בגלל שמדובר בשוטר(כך הבנתי)

הדרך היחידה שלך אם תרצה זה מח"ש, תחסוך זמנך ואל תפנה לאק"ם שם רק יסנגרו עליו ולא יעשו כלום.

r a n 2 9

New member
מח"ש חוקרים עבירות פליליות כשזה

בנוגע לשוטר שעובר אותם ואיומים עד כמה שאני זוכר זה פלילי.

coaxcable

New member
אכן מחש קיבלו את זה כאיום אבל

כיוון שזריקה מהמשא"ז שייכת להתנדבות אז הפנו אותי לתלונות הציבור. אם כי איום בפגיעה בי, כולל התנדבות זה חלוק מעט!

r a n 2 9

New member
אני הבנתי שאיימו עליו

ושהוא מרגיש מאוים אם האיום היה שיזרוק אותו מהמשאז אז נכון לא צריך מח"ש. אני כבר מתחיל לחשוב שהקצין צודק וכבל קוקסינלי באמת מרגיז.

coaxcable

New member
הממ..כשלך יהא איום כזה של

"אתה לא מבין מסרים ...תיזהר למה אני אפגע בך...ואני -גם- אגרום שלא תתנדב לעולם בשום יחידת של כוחות המשטרה ולא רק.." אבל כשהאיום הוא אני אפגע בך....

coaxcable

New member
אבל אני לא מתנדב במשא"ז הכחולה

זמן רב, אלא ביחידות אחרות של אק"מ 1. העניין הוא שנעשה שימוש בסמכות שלא כדין, כיוון שהוא חדר למחשב והשפיע על פעילות של היחידה שלי כדי לגרוע אותי, השתמש כניגד באיומי טלפון כשאני אזרח ולא מתנדב שלו כבר זמן רב, ומוציא דיבה בעיר בה אני חי ובין אנשי יחידות הביטחון, שמ"חברים" רואים בי "עבריין"!

760

New member
בפעם האחרונה שבדקתי

אק"מ 1 זהו שמה של מערכת מחשב העוקבת אחר פעילות מתנדבים. מעבר לזה - אין עוד מערכת ובטח שלא מסגרת התנדבות. אם יש לך משהו לחדש בנושא, אני אשמח לשמוע.

coaxcable

New member
קוראים למערכת או למקור שלה

במטה הארצי..כלומר זהו מעין קוד גם למחשב של המפקדה הראשית או משהו. זו ה הכוונה המקורית שלי

UTM

New member
כתוב מזכר, ותן למפקד הנוכחי שלך

(אבל תשתדל שזה יהיה קצת יותר מסודר ממה שכתב למעלה: שמות מלאים, תאריכים, מה _בדיוק_ נאמר, מה הרקע (מה עשית, מה לא עשית וכו). אפשר גם לשלוח עותק ליודית אם אתה חושב שיכול להיות כאן פגיעה אישית ולא רק "אוויר חם עקב תיסכול אישי זמני"...

יוני43211

New member
קצינים בושה !!

בס"ד מלא קצינים צעירים שחושבים לעצמם מלאכים ומבנים הכל מתנדב הכי קטן שלי שווה מליון מאותו קצין שחושב את עצמו ל"גבר" והוא בעצם 0 משטרה ישראל צריכה להוקיא קצינים כאילו כי זה פוגע בה וברצון של כל אזרח מלעזור למשטרה בעת הצורך.. כן ילמדו וכן יחנכו.. יוני צוות הרי השוף

coaxcable

New member
בדיוק. במיוחד כשהוא רצה לגייס

אותי לשורותיו והמליץ עלי לקלת דרגה, נתן מכתבי הערכה ותעודות, מכתבי המלצה ועוד! הוא בן 30 לערך.. שהיה אוזי קצין חקירות ועוד לא מבין שהוא עובד עם ומול ציבור אזרחים שתחתיו או לשעבר תחתיו ועם+מול יחידות משטרה אחרות..אבל שטויות..הוא לא מבין זאת!

למעלה